Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 17, 2016 11:52 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Hej Gosiu, jak zdrówko? :201461

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Śro sie 17, 2016 12:21 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Witam Was :1luvu:
Ja jakoś ciągnę do przodu i się nie daję chorobie, mąż już na tyle lepiej że nie uważa za konieczne iść do szpitala, syn już tylko kaszle.
Ale pech mnie nie omija :placz: chciałam odrobaczyć koty i i na przegląd zaprowadzić Pusię i okazało się że moja grubiutka panienka 6,300 kg wagi ma zapalenie dziąseł i musi przejść zabieg usunięcia kamienia i może kilku ząbków bo coś tam weterynarz zobaczyła :cry: Jak ja mogłam nie zauważyć że ona ma coś z ząbkami, zawsze się przejmuję jej futrem i czesaniem a tu taka niespodzianka . Zapisaliśmy ją na zabieg jutro w Przychodni Białobrzeska. Teraz kciuki są potrzebne PUSI.
U lekarza byka taka dzielna, dała sobie pobrać krew do analizy, kochana koteńka. Nie mogę sobie darować że znowu coś przegapiłam ale ona ma apetyt i nic nie wskazywało na zapalenie dziąseł.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro sie 17, 2016 12:32 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Gosiu, nie wyrzucaj sobie. Koty kochają nas podstępnie i ukrywają, kiedy coś im dolega.
Najważniejsze, że dzięki Twojej szybkiej reakcji Tosia będzie zdrowa :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Kciuki za całą rodzinkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

Post » Śro sie 17, 2016 12:34 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Jakby u moich cos się tam działo i nie dałyby znać brakiem apetytu to też bym przegapiła, a u Stelli to już na 100% - ona sobie nie da zajrzeć do paszczy. Nie możesz sobie tego wyrzucać, troszczysz się o nią, ale niestety zawsze cos można przegapić. My kiedys jeszcze w domu rodziców prawie pożegnalismy Felka mysląc, że ma złamaną szczękę, a on miał tylko zablokowany wypadający ząb... nie na wszystkim się znamy i nie wszystko dostrzeżemy tak jak fachowe oko.
Teraz za to będzie wszystko naprawione i Pusi na pewno będzie po zabiegu lepiej. Kciuki a Ty się trzymaj ! :201461

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Śro sie 17, 2016 12:36 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Kotimont pisze:Gosiu, nie wyrzucaj sobie. Koty kochają nas podstępnie i ukrywają, kiedy coś im dolega.
Najważniejsze, że dzięki Twojej szybkiej reakcji Tosia będzie zdrowa :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Kciuki za całą rodzinkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dziękuję kciuki się nam przydadzą.
Wizyty u weta to kosztowny wydatek i nie korzystałam tak często z profilaktyki, byliśmy w tamtym roku z całą trójcą i wszystko było ok.

Gosiagosia

Post » Śro sie 17, 2016 14:32 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

kciuki za Pusię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

ładnie waży panienka :wink: , albo jej futro :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro sie 17, 2016 15:41 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

mir.ka pisze:kciuki za Pusię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

ładnie waży panienka :wink: , albo jej futro :mrgreen:

Futro jak futro ale brzunio też ma okrąglutki, może chce dogonić Hugonka. :ryk: :ryk: :ryk:

Gosiagosia

Post » Śro sie 17, 2016 15:57 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Gosiagosia pisze:Witam Was :1luvu:
Ja jakoś ciągnę do przodu i się nie daję chorobie, mąż już na tyle lepiej że nie uważa za konieczne iść do szpitala, syn już tylko kaszle.
Ale pech mnie nie omija :placz: chciałam odrobaczyć koty i i na przegląd zaprowadzić Pusię i okazało się że moja grubiutka panienka 6,300 kg wagi ma zapalenie dziąseł i musi przejść zabieg usunięcia kamienia i może kilku ząbków bo coś tam weterynarz zobaczyła :cry: Jak ja mogłam nie zauważyć że ona ma coś z ząbkami, zawsze się przejmuję jej futrem i czesaniem a tu taka niespodzianka . Zapisaliśmy ją na zabieg jutro w Przychodni Białobrzeska. Teraz kciuki są potrzebne PUSI.
U lekarza byka taka dzielna, dała sobie pobrać krew do analizy, kochana koteńka. Nie mogę sobie darować że znowu coś przegapiłam ale ona ma apetyt i nic nie wskazywało na zapalenie dziąseł.

Nasza wetka poleciła płyn do jamy ustnej którą dolewa się do wody. Ma 6 zastosowań między innymi zwalcza stany zapalne w pysiu. Koty ( moje ) i psy ( sunia koleżanki ) chętnie piją wodę z tym płynem. Polecam bo bardzo poprawił się nawet oddech dziewczyn.
Płyn nazywa się Dental Fresh i są dwie wersje dla psa i dla kota. Ale to nie ma znaczenia bo oby dwa mają ten sam skład.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro sie 17, 2016 16:00 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Ewa L. pisze:

Nasza wetka poleciła płyn do jamy ustnej którą dolewa się do wody. Ma 6 zastosowań między innymi zwalcza stany zapalne w pysiu. Koty ( moje ) i psy ( sunia koleżanki ) chętnie piją wodę z tym płynem. Polecam bo bardzo poprawił się nawet oddech dziewczyn.
Płyn nazywa się Dental Fresh i są dwie wersje dla psa i dla kota. Ale to nie ma znaczenia bo oby dwa mają ten sam skład.

Chętnie go kupię - czyli jest niewyczuwalny dla kota że chętnie go piją. Moje są takie mało pijące.

Gosiagosia

Post » Śro sie 17, 2016 16:02 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Gosiagosia pisze:
Ewa L. pisze:

Chętnie go kupię - czyli jest niewyczuwalny dla kota że chętnie go piją. Moje są takie mało pijące.

Jak otworzy sie butelkę to ma taki zapach jak u dentysty ale w wodzie jest nie wyczuwalna. Moje dziewczyny z tym płynem chętniej zaczęły pić wodę.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro sie 17, 2016 16:24 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Spróbuję im to podać, może będą piły. Wiem że trzeba zapobiegać ale jedzą przysmaczki na ząbki i dosypuję RC dental.

Gosiagosia

Post » Śro sie 17, 2016 16:27 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Gosiagosia pisze:Spróbuję im to podać, może będą piły. Wiem że trzeba zapobiegać ale jedzą przysmaczki na ząbki i dosypuję RC dental.

U siebie na wątku wkleiłam fotki tego preparatu.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro sie 17, 2016 16:29 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Ewa L. pisze:
Gosiagosia pisze:Spróbuję im to podać, może będą piły. Wiem że trzeba zapobiegać ale jedzą przysmaczki na ząbki i dosypuję RC dental.

Poczytałam i zapisałam i jutro kupię. Migotka ma ładne ząbki a jest w wieku Pusi.

Gosiagosia

Post » Śro sie 17, 2016 16:32 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Gosiagosia pisze:
Ewa L. pisze:

Poczytałam i zapisałam i jutro kupię. Migotka ma ładne ząbki a jest w wieku Pusi.

To tak jak u ludzi jedni maja słabsze a inni mocniejsze. Pola też ma ładne ząbki ale już zaczęło jej z pysia capić. Od kiedy zaczęły pić tą wodę wrócił jej świeży oddech.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro sie 17, 2016 16:38 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

A i jeszcze jedno - seteczka wam stuknęła i nowy wątuś by sie przydał :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]