Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA str 60

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 18, 2016 13:48 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

:dance: :dance2: :balony:
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Pon sty 18, 2016 13:52 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

jou pisze:Zrobie te setke choby nie wiem co!

:ryk: :ryk:
Brawo, udało Ci się :mrgreen:

Dzień dobry!
Jak mija poniedziałek? oby nie tak źle :)
A ja se odespałam :oops:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pon sty 18, 2016 13:57 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

Mnie mija w pracy np :/
Obrazek

jou

Post » Pon sty 18, 2016 14:02 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

Ale przynajmniej nikt nie wkurza, wszyscy są mili, nic się nie wiesza, wszystko gładko idzie?
Ja popracuję wieczorem/nocnie, bo niedługi na zakupy (lodówka pusta!), jak tylko wymyślę co na obiad. Ale mi te gołąbki chodzą po głowie. W wersji bezmięsnej :)

Aia

Post » Pon sty 18, 2016 14:32 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

Dzień dobry, poniedziałek piękny dzień ;) Co słychać?
Pozdrawiam z linii frontu Stella-Alfie ;)

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Pon sty 18, 2016 14:44 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

Hej Janinko :)

Mam tak samo jak Ty :( Jestem na każde pierdnięcie, ale dla mnie nie ma nikogo.
PixieDixie pisze:nauczylam wszystkich ze ktos cos mi powie a ja momentalnie rzucam wszystko i lece... a jak ja potrzebowalam by ktos rzuil wszystko dla mnie i mi pomogl... nie bylo prawie nikogo.... :(
[/img]

Nie umiem cofnąć - był obrazek byle do piątku - ja liczę - BYLE DO CZWARTKU i ściągamy to ustrojstwo z Tosi :D I wyciągamy szwy. Nie lubię jak czas biegnie do przodu, ale tym razem chcę, żeby był już czwartek :)

Jak w pracy? Nowy wątuś szykowany? :D

Asiu jak będziesz robić gołąbki to wymyśl coś ciekawszego niż połączenie ryżu z pieczarkami :/ robiłam ostatnio i takie se. Chyba że kasza gryczana + pieczarki - na pewno wyjdzie super. Albo jeszcze coś innego i daj znać co zrobiłaś :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon sty 18, 2016 14:53 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

klaudiafj pisze:Asiu jak będziesz robić gołąbki to wymyśl coś ciekawszego niż połączenie ryżu z pieczarkami :/ robiłam ostatnio i takie se. Chyba że kasza gryczana + pieczarki - na pewno wyjdzie super. Albo jeszcze coś innego i daj znać co zrobiłaś :)

Klauduś, ja mam w głowie cały czas te Twoje opowieści o Wigilijnych gołąbkach :P Myślałam nad kaszą gryczana z tego przepisu: http://vege4u.blogspot.com/2013/10/goab ... ami-w.html
Jaglanka mogłaby być też fajna, bo farsz był by zwarty.
Ale przypomniało mi się w ostatniej chwili, co mi się marzyło przed zaśnięciem :wink: Mieszanka chińska + makaron pappardelle i to będzie mój obiad. Takie "inne" gołąbki, to chciałabym zawieźć Babci do spróbowania, więc albo poczekam albo zamrożę (ciekawe czy można?)

Aia

Post » Pon sty 18, 2016 15:19 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

Mozna mozna. U mnei w domu sie zawsze mrozilo
Aia, mnie zawsze ktos wkurza :D
Obrazek

jou

Post » Pon sty 18, 2016 15:23 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

Asiu to nie są te "wigilijne gołąbki", ale raczej ich wersja na "bezdzień" :D Czyli na zwykły dzień nieświąteczny. Te wigilijne nazywają się "staropolskie gołąbki wigiline" i są to chyba pierwsze gołąbki jakie powstały w Polsce i jakie jadło się od wieków. I pewnie, że można mrozić :) Staropolskie są ze zwykłej kapusty białej, kaszy gryczanej i grzybów leśnych. Podaje się je z sosem z grzybów leśnych :) Są najpyszniejsze :D
My nie mamy pomysłu na obiad :/

klaudiafj

Post » Pon sty 18, 2016 15:29 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

No, mnie też często :wink: więc powinnam napisać, "nie bardziej niż zwykle" :lol:

O, widzisz Klaudia, coś właśnie mi nie pasowało. Babcia posiada suszone grzyby leśne, więc u Niej zrobię te gołąbki, a te z przepisu, w takim razie bez wyrzutów, będą u mnie :wink: Babcia mrozi te mięsne (ale ja jestem przekonana, że później nie są tak smaczne :oops: ). Już się nie mogę doczekać obiadu :oops:

Aia

Post » Pon sty 18, 2016 15:43 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

Są smaczne tak samo :D Akurat w gołąbkach to nie robi różnicy :) Aha i wiadomo, że do suszonych grzybów, smaży się też cebulkę z czosnkiem, potem razem te grzyby, listek laurowy i ziele angielskie i jakie kto tam lubi przyprawy i to dopiero po podduszeniu łączy się z kaszą :)

klaudiafj

Post » Pon sty 18, 2016 15:50 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

Będę pamiętać :D

Aia

Post » Pon sty 18, 2016 15:57 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

:D
Janinko a dawałaś już kotkom te niebieskie puszeczki? U mnie w jednym momencie cała znika :)

klaudiafj

Post » Pon sty 18, 2016 16:21 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

Hej dziewczynki

Ja mam. W robocie takie urwanie doopy ze znalazłam czas po 7h i to wb łazience na telefonie by wejsc na forum.
Nie wiem jak się nazywam i już dziś nie myślę

Musiałam odwalic maila po angielsku na str a4 do klienta.. Moje komórki po takim czymś siadają....
10x czytam pisze poprawiam ku....

Od rana coz teraz patrzę w bazę i ni cholery nie umiem sobie przypomnieć jak mam coś sprawdzić.... Koszmar

Jou Podziwiam za determinację

Smaka mi zrobiltscie !!

Ja dziś sobie robię szpinakowa!

Klaudia tak jedzą ze smakiem może po dwóch dniach się nie znudzi jak większość

Ja chcę do domu .... Jeszcze 39 min
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Pon sty 18, 2016 17:29 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA st

A u mnie jeszcze 2h!
Obrazek

jou

[poprzednia][następna]