Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
casica pisze:
Zapomniałam o słynnym niegdyś Słoku![]()
Fajnie, że się spotkacie
casica pisze:A wczoraj padłam, tak mnie zmęczył upał. Jakis był jadowity. Niby chłodniej niż wcześniej, ale duchota okrutna, chyba najgorszy to był dzień z serii upałów.
Ignaś wczoraj rozkrzyczany i głodny, zjadł bardzo pięknie![]()
O Porszaczku niepokojące wieściAle o tym napiszę w jego wydarzeniu na fb.
casica pisze:O Porszaczku niepokojące wieściAle o tym napiszę w jego wydarzeniu na fb.
Amica pisze:casica pisze:O Porszaczku niepokojące wieściAle o tym napiszę w jego wydarzeniu na fb.
Ja niestety nie jest na fbale kciuki potrzymam
![]()
Upały dają się we znaki i mnie i kotom. Najgorzej znosi je Mru, prawie nie je ale poić się pozwala. Każdy kolejny dzien wydaje mi sie gorszy od poprzedniego, dziś koty cały dzień leżały pokotem, teraz wszystkie siedzą na balkonie. U nas ma padać (ewentualnie) we wtorek
Wczoraj kolejna wizyta Porszaczka w "Żyrafie". Biedny kotek, zmęczył się upałem mimo klimatyzacji w samochodzie, a poza tym był zły i sfrustrowany bo na czczo, na wszelki wypadek - ewentualny rtg w narkozie. Porszaczek wyleczył katar, nosek juz bez gilowych strupów, dostał trzecią i ostatnia dawkę zyleksisu.
Udało się otworzyć i ocenić zdjęcia rentgenowskie wykonane w schronisku. Wieści niestety nie są dobre, a rokowania bardzo ostrożne. Pomiędzy drugim a ósmym kręgiem piersiowego odcinka kręgosłupa, kotek ma zniszczone minimum trzy kręgi, a zwłaszcza jeden nawet dla nas, laików wyglądał źle Emotikon frown Wyraźnie też widać uraz mostka poniżej tych uszkodzonych kręgów. Z jednej strony ciała Porsze praktycznie nie ma czucia. W efekcie doktor zdecydował, że nie ma sensu robić kotu rtg, żeby później osłabiać go kolejną narkozą i robić tomograf. Zaczniemy od tomografu - koszt 450/550 zł, zależnie od tego czy z kontrastem, czy bez. Postaram się umówić na przyszły tydzień. Będzie to chwila prawdy, której, nie ukrywam, boję się. Ale póki życia, póty nadziei więc pięknie prosimy o kciuki dla dzielnego Porszaka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 142 gości