POKEMONY 9-...mieszkały sobie stworzenia boskie, ...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 15, 2013 18:53 Re: POKEMONY 9-...mieszkały sobie stworzenia boskie, ...

zabers pisze:
casica pisze:...
Nie wiem co to "rura"
...

to takie niby ciastko mało słodkie i twardawe
http://poznan.wikia.com/wiki/Rury

Obrazek

Kocham rury :1luvu:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Nie gru 15, 2013 20:21 Re: POKEMONY 9-...mieszkały sobie stworzenia boskie, ...

Wchodzę ci ja, żeby obejrzeć filmik z pokemonami latającymi za latającym helikopterem a tu gucio. Jeszcze mi apetyt zaostrzyli pięknymi rurami. :(

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Nie gru 15, 2013 20:47 Re: POKEMONY 9-...mieszkały sobie stworzenia boskie, ...

Zabersie, którą rzeźbę weźmiesz dla kotów? Wygrali Japończycy. Choinka paskudna, z rzeźb solidnie kapało (byłam po godz. 18), tłum niemożebny, fetory kuchenne dobiły mnie. I jeszcze ludzie z kubkami grzańca w tłumie, echhh..
Ale rzeźby pięęęękne, tylko szkoda, że zaraz ich nie będzie :(
Toffinek 2005-2020, Chanell 24.04.2015 u mnie od 27.06.2020
Obrazek

matka maruda

Od: Pt lis 11, 2005 10:53

Post » Czw gru 19, 2013 13:41 Re: POKEMONY 9-...mieszkały sobie stworzenia boskie, ...

Setna strona wąta... Czy ja gdzieś zgubiłam nowy wąt?

Poinformuję, że Biśka mi na tymczaskę poluje. Rozochociła się kocica i ją bawi wyskakiwanie zza węgła :mrgreen:

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pt gru 20, 2013 1:21 Re: POKEMONY 9-...mieszkały sobie stworzenia boskie, ...

mam nowy stół. oczywiście, gdybym nie spojrzała w instrukcję składania, prawdopodobnie nie mielibyśmy go, bo TZ przykręcił nogi odwrotnie, od wewnątrz. nie zdziwiło go, że wiszą trzymając się tylko na śrubach. palec Boży, że nie postawiliśmy tego stołu , bo wszystko byłoby połamane.
dlaczego były takie przeboje? bo TZ przyznał się, że nawet nie zajrzał do instrukcji montażu.

mam nowy zlew w kuchni. oczywiście po montażu nowej wylewki kazało się,że TZ nie założył jednej podkładki. ważnej podkładki. jutro musi to zrobić.
dlaczego nie założył? bo nie przeczytał instrukcji.

:evil: , zabiję.
nie dość, ze przez tydzień mieszkałam w pokoju ze zlewem (bo skoro nikt się o niego nie potyka, to jakby go nie było) , to jeszcze teraz to!
Boże, z kim ja się związałam!

ale ja go przećwiczę. latem będzie remont łazienki. całej :twisted:

filo, nie zgubiłaś wątku, bo go nie ma.
Biśka- kuńmandos :mrgreen:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt gru 20, 2013 12:14 Re: POKEMONY 9-...mieszkały sobie stworzenia boskie, ...

zabers pisze:ale ja go przećwiczę. latem będzie remont łazienki. całej :twisted:

Pomieszkasz w pokojach z wanną, sedesem i umywalką. W wannie można fajnie wypoczywać, sedes będzie robił - po nałożeniu poduch - za fotel a umywalka za misę z owocami. :mrgreen:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt gru 20, 2013 13:30 Re: POKEMONY 9-...mieszkały sobie stworzenia boskie, ...

zabers pisze:ale ja go przećwiczę. latem będzie remont łazienki. całej :twisted:

Ale zamierzasz remontować łazienkę panem Grzegorzem? :strach:

Zresztą nie wiem co chcesz robić, ale ja bym nie okazała takiego zaufania, w zyciu nie :twisted:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt gru 20, 2013 13:47 Re: POKEMONY 9-...mieszkały sobie stworzenia boskie, ...

MariaD pisze:

Pomieszkasz w pokojach z wanną, sedesem i umywalką. W wannie można fajnie wypoczywać, sedes będzie robił - po nałożeniu poduch - za fotel a umywalka za misę z owocami. :mrgreen:

Ja swego czasu spałam z kiblem, wanną, tonami gipsu, farby i płytkami.
Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni :P
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt gru 20, 2013 13:54 Re: POKEMONY 9-...mieszkały sobie stworzenia boskie, ...

Wpadam tranzytem.

MariaD pisze:Pomieszkasz w pokojach z wanną, sedesem i umywalką. W wannie można fajnie wypoczywać, sedes będzie robił - po nałożeniu poduch - za fotel a umywalka za misę z owocami. :mrgreen:

nie pomieszkam, bo mam już obstukanego Pasożyta i jego kolegę z pracy (kolega rzetelny, sprawdzony i ze sporym doświadczeniem). Zrobiłam błąd, że pozwoliłam TZ się "wykazać na okoliczność".

casica pisze:Ale zamierzasz remontować łazienkę panem Grzegorzem? :strach:

Zresztą nie wiem co chcesz robić, ale ja bym nie okazała takiego zaufania, w zyciu nie :twisted:

Właściwie powinnam :twisted:

A nie, nie, nie - zaufanie 1 (nadaje się do wyboru kolorów - tu, nie powiem, skuteczność i trafność - 10/10)

Lecę dalej, albowiem siła pożytecznych rzeczy do zrobienia.
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Pt gru 20, 2013 15:31 Re: POKEMONY 9-...mieszkały sobie stworzenia boskie, ...

zabers pisze:mam nowy stół. oczywiście, gdybym nie spojrzała w instrukcję składania, prawdopodobnie nie mielibyśmy go, bo TZ przykręcił nogi odwrotnie, od wewnątrz. nie zdziwiło go, że wiszą trzymając się tylko na śrubach. palec Boży, że nie postawiliśmy tego stołu , bo wszystko byłoby połamane.
dlaczego były takie przeboje? bo TZ przyznał się, że nawet nie zajrzał do instrukcji montażu.

mam nowy zlew w kuchni. oczywiście po montażu nowej wylewki kazało się,że TZ nie założył jednej podkładki. ważnej podkładki. jutro musi to zrobić.

nie dość, ze przez tydzień mieszkałam w pokoju ze zlewem (bo skoro nikt się o niego nie potyka, to jakby go nie było) , to jeszcze teraz to!

:mrgreen: :mrgreen:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt gru 20, 2013 18:49 Re: POKEMONY 9-...mieszkały sobie stworzenia boskie, ...

felin pisze:
zabers pisze:mam nowy stół. oczywiście, gdybym nie spojrzała w instrukcję składania, prawdopodobnie nie mielibyśmy go, bo TZ przykręcił nogi odwrotnie, od wewnątrz. nie zdziwiło go, że wiszą trzymając się tylko na śrubach. palec Boży, że nie postawiliśmy tego stołu , bo wszystko byłoby połamane.

:mrgreen: :mrgreen:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

mam lepszą, choć niewątpliwie znacznie mniej widowiskową, magię - wzrok Bazyliszka + słowotok na życzenie. Z nią niestraszny mi ani ten pokój na świecie, ani "full of love" :twisted:

zabers

Post » Pt gru 20, 2013 19:54 Re: POKEMONY 9-...mieszkały sobie stworzenia boskie, ...

Byłam w Castoramie. 8) Na zlecenie TZ. Na kartce miałam spisane (po swojemu, oczywiście, Boże broń żadnych fachowych nazw) wszystko, co mam kupić, tudzież problemy jakie należy rozwiązać na miejscu :twisted:
Największym z nich była kwestia podłączenia syfonu od zlewu do Wodnej Rury Docelowej, albowiem wyjście od wspomnianego syfonu było jakieś 2-3 cm wyżej, niż rura wodna. Ponieważ nijak nie podjęłabym się samodzielnego wyłuszczenia sprawy, zabrałam worek po syfonie i tłumaczyłam Panu Castoramowemu obrazkowo, pokazując paluszkiem co i jak. Łatwo nie było, ale dałam radę. Pan też. W rezultacie wygmerał mi złączkę harmonijkową, która okazała się zbawieniem i poniekąd ratunkiem - uratowała święta, TŻ-a i Pana Castoramowego (bo gdyby nie zadziałała, miałby mnie jutro znowu na karku. Z krótszą karteczką, ale za to z tą samą determinacją :twisted: )

Kolejna rzecz - Super Klej Do Drewna. Pan Drewniany nieopacznie zapytał mnie do czego będzie używany, skoro domagam się Kleju Nad Kleje. Wytłumaczyłam, kreśląc mu plastyczną wizję konstrukcji sklejkowej, na której mają docelowo trzymać się kółka, a te z kolei potrzebne są do tego, żeby TŻ mógł spać. Bo jak stół będzie zdolny jeździć (a jest to , proszę pana, nadzwyczaj ciężki stół), to TZ będzie mógł rozłożyć kanapę. A jak ją rozłoży - będzie mógł odpocząć po ciężkim montażu tych kółek :mrgreen: Pan się przejął (zaraz po tym jak odzyskał mowę ), popędził za róg i przyniósł mi Najlepszy Klej Jaki Mają Na Stanie. Dla pewności od razu przyniósł mi pistolet do tego kleju. Nie musiał, ale zapewne chciał uniknąć ewentualnego ciągu dalszego, czyli problemu wyboru pistoletu. Zniknął zanim zdążyłam powiedzieć "a" (ale zdążył rzucić: Wesołych Świąt :1luvu: ).

Trzecia i ostatnia sprawa - kółka do stołu i stosowne śrubki.
Chyba się rozniosło po sklepie, że babsko w płaszczu Mikołaja (zimno mi było, więc poszłam na zakupy w długim do kostek czerwonym płaszczu z kapturem - wypisz wymaluj płaszcz Mikołaja) grasuje w dziale metalowym, bo tym razem nie musiałam się szczególnie wysilać - jak tylko podeszłam do stosownej informacji - od razu został wytypowany pan, który pójdzie ze mną gdzie trzeba, wysłucha, dobierze i wypchnie. Odbyliśmy nadzwyczaj owocną dyskusję na temat kółek stołowych. Pan nawet zrozumiał, że jak na zadane pytanie o przybliżoną wagę stołu odpowiadam "No nie wiem, ale okrutnie ciężki. Tak ciężki, że we dwójkę ledwo dajemy radę przestawiać", to znaczy, że kółka muszą być jak do czołgu. Wybraliśmy, włożyłam do koszyka. Ufff. No to teraz śrubki. Tu już pan zachował czujność i uprzedzając pytanie, zawlókł mnie prosto do śrubek, wybrał je, wrzucił do woreczka, zważył, oplakatował, życzył wesołych świąt i ... błyskawicznie zniknął.

Po powrocie TŻ-a okazało się, że kupiłam wszystko Bardzo Pierwsza Klasa, nic nie pomyliłam i w ogóle to chyba będę zawsze wysyłana po różne rzeczy do Castoramy, bo mnie nikt nie olewa, a TŻ-a - owszem. Najprawdopodobniej panowie wychodzą z założenia, że jak facet - to koniecznie musi się na wszystkim znać, więc wskazują mu stosowną alejkę i błyskawicznie zostawiają samopas (bo co będą się narzucać "partnerowi do rozmowy". Ja z kolei podejrzewam, że TŻ-owi brakuje siły perswazji, albo też jej nie ujawnia z niewiadomych przyczyn.
Tak, czy inaczej... mam działający zlew! Obrazek (a jak dobrze pójdzie, bo TŻ właśnie "działa na okoliczność", to i jeżdżący stół! Obrazek)

zabers

Post » Pt gru 20, 2013 20:54 Re: POKEMONY 9-...mieszkały sobie stworzenia boskie, ...

Gratulacje-potraktowali Cię jak tajemniczego klienta kontrolujacego sklep :lol: :ok: :ok:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt gru 20, 2013 21:25 Re: POKEMONY 9-...mieszkały sobie stworzenia boskie, ...

anulka111 pisze:Gratulacje-potraktowali Cię jak tajemniczego klienta kontrolujacego sklep :lol: :ok: :ok:

Myślisz? To kicha, bo już byłam na dobrej drodze do udzielenia sobie ustnej pochwały przed frontem kompanii. A tu guzik :crying:

zabers

Post » Pt gru 20, 2013 21:30 Re: POKEMONY 9-...mieszkały sobie stworzenia boskie, ...

Byc moze się mylę :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

[poprzednia][następna]