"I tak człowiek trafił na kota..."

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 13, 2013 8:26 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Kartony rozdaja w "Biedronce". Takie płaskie pudła po owocach dobrze się sprawdzają.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Śro mar 13, 2013 8:45 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

U nas w pracy kartonów trochę jest, ale zbieramy je, po mamy się przeprowadzać do innego budynku (co z tej przeprowadzaki wyjdzie i kiedy, to jeszcze zobaczymy, ale się przygotowujemy).
Ja przed moją domową przeprowadzką obchodziłam okoliczne sklepy i brałam wszystkie pudła jakie mieli do oddania. Plus na wykopaliskach, jak do kartonów wkładaliśmy masówkę (głównie skorupy) to się obchodziło sklepy w całym mieście w poszukiwaniu pudeł. I akurat chyba w biedronce nie chcieli nam dawać :evil: . Powiedzieli że tylko dla klientów :evil: . Kolega zażartował, że następnym razem przyjdzie, kupi najtańszego batonika i zapakuje go sobie w wielki karton :ryk:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro mar 13, 2013 11:08 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Villenie, jako czasowa sekretarka przypominam - pora już na drugą część Twojego wątku :ok:
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Śro mar 13, 2013 11:50 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

jozefina1970 pisze:Monika_Krk mogę podesłać Twój sposób na picie koleżance z miau? (...)

Jasne że tak :D to można postawić wszędzie nie tylko w łazience ;-) i zabierać na chwilę (wyczuć koty na ile ) tak aby się nie znudziło.

Villentretenmerth pisze:Kartony rozdaja w "Biedronce". Takie płaskie pudła po owocach dobrze się sprawdzają.

Ja "mam" miłe panie w "Jubilacie", które jak mnie widzą to się śmieją już :D i pytają tylko: dwa, czy jeden ?
Moje basałyki rozprawiają się z takim kartonem w kilka godzin, ale warto targać te pudła dla ich frajdy.
Uczta dla oczu i zdrowotna terapia śmiechem - lepsze od wizyt w przychodniach zdrowia :wink:

No ale ten tunel z piłką tysz mię kręci, ciekawam czy Borys jako leniwiec pospolity rozruszałby się przy czymś takim. O Yoko się nie martwię.
No ale skoro taki grubcio ( pardon :twisted: ) jak Maruda dał się rozruszać, to i mój kulfon być może drgnie.

A Odik w ogóle się nie daje wciągnąć w hulanki i swawole ? Nic go nie "kręci" ? :)
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro mar 13, 2013 11:56 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Właśnie, może ktoś ma sprawdzone patenty na genetycznie leniwego kota?

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro mar 13, 2013 12:00 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

No widzicie, u mnie kartony stoją do czasu aż się znudzą - i nie ruszone! Ale mój narożnik to jest fajny do gryzienia i drapania! :evil: :evil: :evil:
Patent na leniwego kota - przywiązać kilka puszek na sznurku, a sznurek przywiązać do kociego ogona :twisted:
Makabryczne, ale na pewno kota rozrusza :twisted: :ryk: :oops:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro mar 13, 2013 12:09 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

No właśnie; mój róg łóżka kompletnie obdrapany (drewno), a drapak stoi nieruszony. Wypróbuje te puszki, bo kota nic nie robi tylko siedzi, albo leży, albo się rozciąga na stole. Ona nawet wodę pije na leżąco :roll:

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro mar 13, 2013 17:59 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Odik nie jest leniwy - on, jako trochę niepełnosprawny nie marnuje energii na krotochwilne bieganiny za Albertosem. Za to przy misce, lodówce i mojej kolacji melduje się niezawodnie. W porze posiłku czeka na mnie zaraz za drzwiami, a jak się spóźniam to "ma za złe".
----------------------------------------------------------------------------------------
Dziękuję Maupo, zaraz otworzę. następną część. :)

-Zapraszamy do drugiej części wątku. :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Śro mar 13, 2013 18:31 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

ale podasz nam nowy adres, tak w pochwale lenistwa, co? ;)
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Śro mar 13, 2013 18:33 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Maupa pisze:ale podasz nam nowy adres, tak w pochwale lenistwa, co? ;)

viewtopic.php?f=1&t=151589&p=9694654#p9694654 :D

To zamykam :mrgreen:
alix76
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro mar 13, 2013 18:34 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

dzięki, Mulesiu :ok:
Obrazek Obrazek

Maupa

[poprzednia]