Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie maja 22, 2011 9:14 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

jozefina1970 pisze:
pozytywka pisze:pastor Harold Camping powyciągał różne liczby i wydarzenia z Biblii i je sobie pomnożył, podzielił, pocałkował i tak mu wyszło

Matko, wyszło mi, że on te liczby pocałował :strach:

myślę, że efekt byłby lepszy, gdyby je rzeczywiście pocałował :mrgreen:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Nie maja 22, 2011 9:18 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

pozytywka pisze:myślę, że efekt byłby lepszy, gdyby je rzeczywiście pocałował

:ryk:
Stówa! Wątek zakładaj niedzielny :!:
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie maja 22, 2011 9:19 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

o kurczę, a tak oszczędzałam :twisted:
dzisiaj wątku nowego nie zakładam, nie ma mowy!
do jutra zatem :mrgreen:

pozytywka

Post » Nie maja 22, 2011 9:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

pozytywka pisze:o kurczę, a tak oszczędzałam :twisted:
dzisiaj wątku nowego nie zakładam, nie ma mowy!
do jutra zatem :mrgreen:

No, jak to? Oszczędzałaś? Nie zakładasz? Foch :!:
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie maja 22, 2011 10:08 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

a czemu nie dziś?? :mrgreen:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie maja 22, 2011 17:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

bo za gorąco :P

pozytywka

Post » Nie maja 22, 2011 17:42 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

a ja kciałam sieu przywitać po powrocie w nowym wątku już ;)

no ale przywitam się w starym jeszcze :)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie maja 22, 2011 17:43 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

no, właśnie na ciebie czekałam, Magda, :mrgreen:

pozytywka

Post » Nie maja 22, 2011 17:46 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

pozytywka pisze:no, właśnie na ciebie czekałam, Magda, :mrgreen:

buziak, kochana jesteś :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie maja 22, 2011 17:49 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

pozytywka pisze:bo za gorąco :P

eeeee wczoraj było goręcej ;)
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie maja 22, 2011 18:02 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

wczoraj była burza, to się ochłodziło, dziś jest upiornie :(

Byliśmy dziś u docelowej wetki (u niej będzie sterylka), bo Caillou wydrapała sobie łysy placek niemal do mięsa na buzi :(
Drapie się już drugi tydzień, na początku to było maleńkie zadrapanie, które rozdrapała do krwi; potem się zagoiło, chociaż zdążyła sobie zrobić mały łysy placuszek w tym miejscu. Już myślałam, że nie trzeba iść do weta, jak rozdrapała więcej i wyrwała więcej sierści - zawsze oczywiście robi to ciemną nocą, w chwili naszej nieuwagi :evil: .
Znowu się zasklepiło i wyglądało na ładnie wygojone, jak wczoraj dostała jakiegoś obłędu i zrobiła sobie coś naprawdę okropnego :strach:
A przecież cały czas jedzie na RC Hypoallergenic i nawet ta okropnie ogryziona nóżka się już zagoiła i nawet powoli zaczęła porastać sierścią :|
No i wetka powiedziała, że na pewno alergia, ale nawet nie wiadomo czy wyłącznie pokarmowa :roll: , dała zastrzyk (ma działać przez miesiąc) i skonsultowaliśmy zmianę Hypoallergenica na Troveta z kurczakiem i potwierdziło się, że sterylka, to dopiero jak się wszystko pogoi.
Poza tym wetka powiedziała, że lepiej po pierwszej rujce.
Żeby organizm okrzepł w dojrzewaniu i wtedy ciach.
Ponieważ, Zdzisia i tak ciągle coś sobie rozdrapuje i rozgryza, to zanim się zagoi, pewnie rujka nadejdzie i tak :roll:
Stwierdzam natomiast, że srebro koloidalne, to pic na wodę i naciąganie ludzi - żadnego gojenia nie przyśpiesza i w niczym nie pomaga.
To zwykła woda, która ktos postawił koło posrebrzanej zastawy stołowej :roll: , a naiwniacy wierzą, że się joiny srebra tam zalęgły :evil:

pozytywka

Post » Nie maja 22, 2011 18:06 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

:? to ciekawe na co ona może być uczulona

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Nie maja 22, 2011 18:09 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

na pokarm, na roztocza, na proszek do prania, na to samo co ludzie, nawet na pyłki w powietrzu :(

pozytywka

Post » Nie maja 22, 2011 18:18 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

no to nie do opanowania właściwie :?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Nie maja 22, 2011 18:26 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

może nie będzie tak źle, ja przecież nie wierzę w alergię :wink:
buzię mamy posmarować solcoserylem w żelu, a juz widać, że po zastrzyku mniej się drapie
niestety nie wiem co dostała, bo pani dr nie wpisała do książeczki, w każdym razie coś innego niż ten poprzedni zastrzyk, działającego na różne rzeczy; eh człowiek idzie do weta, rozmawia, zadaje pytania, konsultuje się, a potem nie umie powtórzyć :roll:
Gdyby się dalej tak ostro drapała, to mamy przyjść za 3 dni.
A jutro zamawiam trovet z królikiem (tam nie ma kurczaka ani trochę)
Potwierdziła wetka, że jak się zmienia karmę to stopniowo, mieszając ze starą, szczególnie przy alergii pokarmowej; mamy jakies tam wytyczne, będziemy walczyć dalej
A i jeszcze powiedziała, że jak kot jest uczulony na roztocza, to lepiej żeby nie spał z człowiekiem, bo w łóżku najwięcej złuszczonego naskórka, którym się roztocza żywią
Wychodzi na to, że Caillou może mieć uczulenie na mnie :twisted:

pozytywka

[poprzednia][następna]