Nasz Pięciokot. cz. 13 Fotokoty? Kotofoty? Łysokot!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 08, 2010 12:30 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Fotokoty? Kotofoty? Łysokot!

trawa11 pisze:Obrazek

Boze danusia, nie wytrzymam z tobą :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pon mar 08, 2010 12:34 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Fotokoty? Kotofoty? Łysokot!

SETKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon mar 08, 2010 12:35 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Fotokoty? Kotofoty? Łysokot!

Wiesz co? Eklektyzm podoba mi się w tym momencie bardziej. :ryk: Brzmi! "Sypialnia eklektyczna"... Cudne. Aniołki są słodkie, też lubię anioły. Co prawda ich nie kolekcjonuję bo to jednak wymaga miejsca, ale...

MaryLux, faktycznie powoli się setka dobija.

Ale bombowy plakat!

Eeeee.... Już?? To ja idę powoli maścić nową setkę bo jak się wezmę za dłubanie to do wieczora z głowy
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pon mar 08, 2010 12:38 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Fotokoty? Kotofoty? Łysokot!

dune pisze:

Boze danusia, nie wytrzymam z tobą :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

no szo :oops:
powspominać se nie mogę starych dobrych czasow :roll: :ryk:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pon mar 08, 2010 12:44 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Fotokoty? Kotofoty? Łysokot!

kinga w. pisze: Shira! Ja mam w wynikach takie właśnie jednostki! Bez jaj! To Futro by miała tyle ponad minimum?? Jeśłi 0,5 to minimum, to jak słaby musi być kot żeby nie przejść normy? No i w takim razie jeśli to jest minimum to wszystkie zaliczyły!

No to chyba tak jest, znalazłam w innym źródle dokładnie tak:
Wynik badania miareczkowania przeciwciał przeciwko wściekliźnie
Próbka musi zostać pobrana przez upowaŜnionego lekarza weterynarii co najmniej
30 dni po szczepieniu i trzy miesiące przed przemieszczeniem oraz zbadana w
laboratorium zatwierdzonym przez UE - aktualna lista na stronie
http://www.wetgiw.gov.pl/ oraz pod adresem
http://europa.eu.int/comm/food/animal/l ... val_en.htm
Miano przeciwciał neutralizujących musi być równe lub większe niŜ 0,5 j.m./ml.
Miareczkowania przeciwciał nie trzeba powtarzać w stosunku do zwierzęcia
domowego, które było ponownie szczepione w odstępach czasu zgodnie z
zaleceniami laboratorium produkującego szczepionkę.
Jednym słowem chyba można :dance: :dance2: :dance: :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon mar 08, 2010 12:49 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Fotokoty? Kotofoty? Łysokot!

Ops... To coś nie tak. Wg instrukcji pobranie ma byc po minimum 3 tyg. od szczepienia a zwierzak może wyjechać po 6 mies. od uzyskania wyników. To akurat pewnik. Dora750 wyjeżdżała z kotami i psem więc kolejność działań znam, tylko tej normy, cholera nie. Ale jak to jest 0,5 tych Ucoś tam, to jesteśmy w normie.
Obrazek

kinga w.

Post » Pon mar 08, 2010 12:52 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Fotokoty? Kotofoty? Łysokot!

kinga w. pisze:Wiesz co? Eklektyzm podoba mi się w tym momencie bardziej. :ryk: Brzmi! "Sypialnia eklektyczna"... Cudne. Aniołki są słodkie, też lubię anioły. Co prawda ich nie kolekcjonuję bo to jednak wymaga miejsca, ale...

Buehehe najbardziej eklektycznym wystrojem sypialni jestem ja :)
raczej skromnie :)
Jeszcze mam takie sypialniane :)

Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pon mar 08, 2010 13:12 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Fotokoty? Kotofoty? Łysokot!

Słodkie!
Zrobiłam nową setkę... Ponieważ zamierzam się wziąć do roboty - pół dnia mi dziś zeszło na mieście i przy kompie a praca socjalistyczna, prawda...
Swoją drogą, jak mi młody zaczął o ślubie cywilnym coś marudzić to zakupiłam replikę plakatu treści: "Rolniku! Czy masz już kwalifikowane ziarno siewne? Tylko kwalifikowane ziarno siewne gwarancją wysokich plonów!" Ale się młodemu odwleka i plakacik musi poczekać.

Zapraszam do kolejnej części wąta: viewtopic.php?f=1&t=108680
Obrazek

kinga w.

Post » Wto mar 16, 2010 11:41 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Fotokoty? Kotofoty? Łysokot!

Kinga - sorry z kolejny OT ale jak poznać czy kot sie zakłaczył? Nie wymiotuje ale coś mi nie daje spokoju ?( to ja panikarz :wink: ).
No i jeszcze tytułem wtrętu: odkąd Fudo utaplał się w oleju silnikowym i musiałam z TŻtem go wykąpać, przestał się go bać i oswoił się prawie całkiem. Nawet mu baraka potrafi strzelić. A wkąpieli to zachowywał sie jak aniołek! No prawie :wink:

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

[poprzednia]