Moja gromadka-Lola, Pimpuś, ślepaczki w domkach:), nowe małe

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 18, 2009 19:46 Re: Moja gromadka-dopsienie,Lola, Pimpuś i ślepaczki w domkach:)

No są. Tylko nie wiadomo gdzie. To znaczy to, ze są, to wiem od sąsiadki, ale czy naprawdę tak jest? Zobaczymy.

Maluszek w klatce bardzo wystraszony. Dostał już imię. Miś. :D Jedzonko znika, głaskać się daje.

Tak w ogóle to ostatnio Tomek powiedział, że ma dość. Że nie bierzemy już tymczasów, że nie mamy kasy, czasu, itd itd. Ale kto przyniósł Misia? Szkoda, że mu wtedy foty nie strzeliłam, jak wszedł do domu z tym maleństwem w dłoniach. A kto powiedział, żeby nam przynieść dwa pozostałe, jak się pokażą? 8)
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro lis 18, 2009 19:59 Re: Moja gromadka-Lola, Pimpuś, ślepaczki w domkach:), nowe małe

Aha, Justysia zaklepana. :D Zamieszka w Gliwicach. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Dziś zaszczepiliśmy Klementynkę.

I chyba czas spać, bo jutro długi dzień. :D
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Śro lis 18, 2009 20:06 Re: Moja gromadka-Lola, Pimpuś, ślepaczki w domkach:), nowe małe

Tomek to dobra dusza i wspaniały człowiek :1luvu: :D

Pomyślę nad bazarkmi :wink: :ok:

Dobrze że domki się znajdują :P :ok: :ok: :ok:

Dobrej nocki Obrazek
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro lis 18, 2009 20:08 Re: Moja gromadka-dopsienie,Lola, Pimpuś i ślepaczki w domkach:)

anita5 pisze:A kto powiedział, żeby nam przynieść dwa pozostałe, jak się pokażą? 8)

Hmmm... niech pomyślę.... nie mogę zgadnąć :mrgreen:
Masz wspaniałego TŻa :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw lis 19, 2009 7:53 Re: Moja gromadka-dopsienie,Lola, Pimpuś i ślepaczki w domkach:)

Bazyliszkowa pisze:
anita5 pisze:A kto powiedział, żeby nam przynieść dwa pozostałe, jak się pokażą? 8)

Hmmm... niech pomyślę.... nie mogę zgadnąć :mrgreen:
Masz wspaniałego TŻa :D

takiego tż powinno się klonować :D
Kciuki za nowe domki
:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw lis 19, 2009 8:32 Re: Moja gromadka-Lola, Pimpuś, ślepaczki w domkach:), nowe małe

Macie ogromne serducha !!

Cieszę się z wieści od Justynki (przepraszam, że z takim opóźnieniem odpisałam na smsa - znów mnie kręgosłup złapał i spałam po lekach).

Mam nadzieję, że Homerek wydobrzeje szybko.

Miś - to też ładne imię ;) Będę pamiętać w okolicach 1-go :)
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw lis 19, 2009 9:11 Re: Moja gromadka-Lola, Pimpuś, ślepaczki w domkach:), nowe małe

Biedny Homer :( Kciuki dla niego mocne :ok:

Fajnie, że Justynka ma dom :)

A ta historia z maluchami u sąsiadki...ech...

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw lis 19, 2009 12:45 Re: Moja gromadka-Lola, Pimpuś, ślepaczki w domkach:), nowe małe

po wczorajszych wydarzeniach mam dość (zabranie kotka było ostatnim epizodem wczorajszego drastycznego dnia i to tym najprzyjemniejszym ale nie będziemy o tym pisali)!, dość ludzi ich głupoty, ignorancji. Czasami nie potrafię zrozumieć innych, którzy nie rozumieją, a tym bardziej nie chcą rozumieć i na dodatek niczego nie chcą się nauczyć, po co te osoby chodzą do kościoła? (podniosłem tą kwestię tylko i wyłącznie dla tego że świadomie i na pokaz się z tym obnoszą), po co rano na całe gardło wyją "kiedy ranne wstają zorze...", obnoszą się ze swoja religijnością wszem i wobec, gnają dzień w dzień do kościoła... a następnie robią takie okrutne rzeczy.... o co one się modlą? z czego spowiadają? przecież nawet przez myśl tej osobie, osobom nie przemknie by poprosić o odrobinę rozumu, empatii... o co ci ludzie się modlą o nowy telewizor, żeby im drzewa uschły bo liście im spadają i muszą zamiatać, o nowe opony do auta, żeby sąsiadowi się nie udało..... Nie rozumiem tego...konsumpcjonizm i postawa roszczeniowa oraz bezgraniczna ignorancja to jest obraz większości naszego społeczeństwa, jestem strasznie tym wszystkim zmęczony tą nonstopiczną walką na ugorze. Napisałem list do miejscowej parafii by na kazaniu może poruszyli temat opieki i odpowiedzialności za naszych "braci mniejszych", zobaczymy czy cokolwiek z tego wyjdzie, czy łaskawi panowie mi cokolwiek raczą odpisać.... Ciekawe dlaczego ludzie tak łatwo w imię źle zrozumianego bezpieczeństwa wyzbywają się wolności... to taka dygresja na koniec eh.....

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Czw lis 19, 2009 13:01 Re: Moja gromadka-Lola, Pimpuś, ślepaczki w domkach:), nowe małe

To musiało być bardzo niemiłe, skoro aż tak Cię poryszyło. Współczuję takich przeżyć :(
Ech...

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw lis 19, 2009 13:02 Re: Moja gromadka-Lola, Pimpuś, ślepaczki w domkach:), nowe małe

:roll:

Tacy właśnie są ludzie niektórzy ...

Codziennie jestem wdzieczna światu za ludzi takich jak Wy i wielu innych na forum :ok: .
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw lis 19, 2009 13:15 Re: Moja gromadka-Lola, Pimpuś, ślepaczki w domkach:), nowe małe

bardzo mi przykro, T :(
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw lis 19, 2009 13:18 Re: Moja gromadka-Lola, Pimpuś, ślepaczki w domkach:), nowe małe

Ja uważam, że bliżej przykazań są ci, którzy robią dobro bezpośrednio,że tak powiem: na placu boju, niż ci, którzy ubierają w religijne szatki siebie i swoje poglądy tylko na pokaz.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw lis 19, 2009 14:41 Re: Moja gromadka-Lola, Pimpuś, ślepaczki w domkach:), nowe małe

Tomku z ust mi to wyjąłeś :wink: To są pseudo chrześcijanie :twisted: W gruncie rzeczy źli ludzie ,ale stwarzają pozory -kościółek ,spowiedź ,komunia -no i żywcem do nieba się nadają :mrgreen: A zwierzę dla nich jest rzeczą ,klerycy nie chcą tematu podejmować bo mają podobne poglądy .Zwierzę nie ma duszy itd,itp i szkoda na nie kasy -lepiej dać na tacę :twisted:
U nas powstało Stowarzyszenie Pomocy Zwierzętom -były rozmowy z prezydentem miasta ,obiecanki w sprawie dożywiania i sterylizacja .Potem radni na tym ich zlocie ustalili że szkoda kasy ,bo są bezdomni ,a jeszcze lepiej dotować schronisko ,żeby móc wywozić te bezdomne zwierzęta :evil: Lepiej wywieźć i nie patrzeć jak umierają w tych przepełnionych umieralniach :twisted:
Też często mam dość - to jak walka z wiatrakami :( W sumie to można liczyć tylko na ludzi dobrej woli -bo prawo niczego nie nakazuje w tym względzie .Jesteśmy za murzynami :oops: Niestety :?

Jestem ciekawa czy Ci odpiszą ? 8)
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw lis 19, 2009 17:48 Re: Moja gromadka-Lola, Pimpuś, ślepaczki w domkach:), nowe małe

mahob pisze:To musiało być bardzo niemiłe, skoro aż tak Cię poryszyło.

Tak, ruszyło go ostro, tym bardziej, że to nie wszystko, co się wczoraj stało. I czego efekty są dziś.

Z innej beczki, pozytywnej:
Lola już zakumplowana z rezydentką, śpią razem w łóżku. :D
Zośka zaczęła więcej jeść.
Nowe małe boi się, ale urodą bije po oczach. To naprawdę jest malutki Miś. Futerko ma zrobione z czegoś zagadkowego. I oczka jak paciorki. Kurcze, może to nie jest kot? 8O

Przetrwałam cięzki czwartek w pracy, jeszcze muszę jutro przetrwać.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw lis 19, 2009 20:03 Re: Moja gromadka-Lola, Pimpuś, ślepaczki w domkach:), nowe małe

Zaglądamy Anitko....
Tak ładnie reklamujesz Misia... :D
Może zdjątko ?
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

[poprzednia][następna]