Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 28, 2011 14:29 Re: Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

a co do książki - nie sądzę, żeby byli inni chętni do czytania ;-)
Helionowa seria "Programmer to programmer", tom pod tytułem "Python" :mrgreen:

a poza tym, to dostałam zaklinacza kotów - będę miała własnego a nie zdobywanego z biblioteki i parę innych ;-) a od ekipy z byłej pracy kalendarz na ścianę i osobisty z kotem simona :D :D :D :mrgreen:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro gru 28, 2011 14:33 Re: Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

Spuchła Ci biblioteczka :ok: :mrgreen: 5-7 mm długości to już hardcore przy pisaniu na klawiaturze :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro gru 28, 2011 14:53 Re: Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

psiama pisze:Spuchła Ci biblioteczka :ok: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
mam już z tej serii "zaawansowane programowanie w systemie linux" i "linix, apache, mysql i php", i kilka pozycji z serii klasyka informatyki wnt :mrgreen:
plus oczywiście kilka innych z gatunku

psiama pisze:5-7 mm długości to już hardcore przy pisaniu na klawiaturze :mrgreen:
no właśnie jakoś nie... ale to pewnie dlatego, że długie paznokcie mam genetycznie - już w ogólniaku czasem wysłuchiwałam, że "z taaaaakimi paznokciami na wf 8O " ale jakoś nikogo nie drapałam, nie łamałam, itd ;)
(mama wysłuchiwała komentarze w stylu "jak ty z taaaaaaaaaaakimi pazurami chcesz coś robić przy dziecku? 8O :evil: ", a miała podobne przez lata pracy na oddziale chirurgicznym i zajmując się niemowlakiem 8) )

piszę opuszkami, więc długość paznokci generalnie bez większego znaczenia, gorzej jak kilka razy w ciągu ostatnich kilkunastu lat miałam krótkie - bolała mnie skóra na opuszkach - ta, która zwykle jest osłonięta przez długi paznokieć - nie jest przystosowana do jakiegokolwiek dotyku ;)

charm

Post » Śro gru 28, 2011 14:55 Re: Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

Ja pamiętam Twoje paznokcie - robią wrażenie :ok:
Zawsze o takich marzyłam :wink:

W tipsach można zupełnie spokojnie pisać, oczywiście bez przegięć z długościa ale można 8)

Edit:
Zaklinacz kotów?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro gru 28, 2011 15:07 Re: Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

AYO pisze:Ja pamiętam Twoje paznokcie - robią wrażenie :ok:
Zawsze o takich marzyłam :wink:

W tipsach można zupełnie spokojnie pisać, oczywiście bez przegięć z długościa ale można 8)
przed tipsami powtrzymuje mnie raczej świadomość, że za parę tygodni moje już będą całkiem przyzwoitej długości :mrgreen:

AYO pisze:Zaklinacz kotów?

tak :mrgreen:
a konkretniej
Obrazek
taka luźna książeczka - czytałam ją z biblioteki, krótko po adopcji burasiątek, nie jest to jakaś wielka literatura, ale niektóre rzeczy fajnie opisane, np różne "drobne gesty" i takie tam ;) poza tym... przyda się do życzania świeżozakoconym znajomym :twisted:

charm

Post » Śro gru 28, 2011 15:08 Re: Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

To jest do kupienia?
Dobrze brzmi to co mówisz :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro gru 28, 2011 15:14 Re: Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

AYO pisze:To jest do kupienia?
Dobrze brzmi to co mówisz :wink:

miło mi :oops: ;)

co do kupienia, to ciężko osiągalne, ale w matrasie na zamówienie się pojawiło :ok:

charm

Post » Śro gru 28, 2011 19:50 Re: Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

charm pisze:a co do książki - nie sądzę, żeby byli inni chętni do czytania ;-)

8O 8O 8O 8O
Brzmi groźnie
:smiech3: :smiech3: :smiech3:

:ok: :ok: za ustawienie od początku szefa w nowej pracy :mrgreen:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro gru 28, 2011 21:03 Re: Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

pozytywka pisze:
charm pisze:a co do książki - nie sądzę, żeby byli inni chętni do czytania ;-)

8O 8O 8O 8O
Brzmi groźnie
:smiech3: :smiech3: :smiech3:
taki fajny język programowania :mrgreen:

pozytywka pisze: :ok: :ok: za ustawienie od początku szefa w nowej pracy :mrgreen:
kciuki będą bardzo potrzebne :oops:
generalnie mam całkiem dobre przeczucia co do tej pracy, ale i tak... :strach:

charm

Post » Czw gru 29, 2011 19:16 Re: Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

w koooońcu dotarłam do domu... spędziłam dzisiaj ponad 3h u lekarza po jeden, a właściwie dwa podpisy :evil:
okulistę załatwiłam w 10 minut, a lekarz medycyny pracy to istna masakra - jakiś *(@&#(*!@&# doszedł do wniosku, że może być wspólny lekarz pierwszego kontaktu i medycyna pracy (bo akurat lekarka ma takowe możliwości) :evil:
przede mną weszła np starsza pani, która przed wejściem kilkadziesiąt minut narzekała, jaka to ona ciężko chora, że wszystko ją boli, chodzić nie umie, itd... i jaka to ona zajęta jest, że jak to tak może być, żeby tyle w kolejce czekała, przecież ona starsza jest....
co nie przeszkadzało jej przyjść w wysokich obcasach, makijażu jakby miała 40 lat mniej i zap... na tych obcasach szybciej niż ja w płaskich butach...
mam dość...

charm

Post » Czw gru 29, 2011 20:08 Re: Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

ja na wszelki wypadek do lekarza zawsze chodzę w traperach, zmywam makijaż przed wejściem do przychodni i udaję, że mnie nie ma oraz, że mam mnóstwo wolnego czasu :mrgreen:
Zauważyłam, że to bardzo rozluźnia atmosferę w kolejce :smiech3:

Trzymaj się charm;
to już ostatnie formalności;
od poniedziałku same przyjemności :ok:

pozytywka

Post » Czw gru 29, 2011 20:21 Re: Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

miałam adidasy, sztruksy, i kucyk - kobieta w rejestracji pisząc pesel trzy razy pytała o pierwsze dwie cyfry... :ryk:
a potem zjadłam paczkę paluszków i nieco przeczytałam ;)
ale wkurzające jest siedzenie tyle czasu w kolejce, tak po prostu... wolałabym czytać w domu z którymś kotem na kolanach ;)

jeszcze teretycznie powinnam jutro do Katowic do sądu jechać, nie chce mi się jeszcze bardziej, ale chyba nie mam wyjścia :roll:
po najdroższy świstek a4... zaświadczenie o niekaralności :roll:

charm

Post » Czw gru 29, 2011 20:23 Re: Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

niech ci Mama napisze
że dobre z ciebie dziecko było i nigdy cię nie musiała surowo karać :mrgreen:

pozytywka

Post » Czw gru 29, 2011 20:24 Re: Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

pozytywka pisze:niech ci Mama napisze

szkoda, że z byłej pracy nie może być :/ mam takie sprzed dwóch lat... :ryk:

charm

Post » Czw gru 29, 2011 20:49 Re: Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

charm pisze:
pozytywka pisze:niech ci Mama napisze

szkoda, że z byłej pracy nie może być :/ mam takie sprzed dwóch lat... :ryk:

he he w dwa lata mogłaś nieźle nabroić :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

[poprzednia][następna]