Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] Bunia szuka domu

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 24, 2011 9:40 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

Ale wielki smok z Juliana, rośnie jak na drozdzach :ok:
i ile ma włosów :mrgreen:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie cze 26, 2011 9:15 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

Fotka naprawdę super :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lip 12, 2011 20:06 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

Szukamy pilnie chętnego do wynajęcia naszej kawalerki. Chętnie kociarza z forum miau ;) bo mieszkanie w pełni dla kotów przystosowane: jest moskitiera, ogranicznik w oknie w kuchni, jest zabezpieczony balkon.
Szczegóły na PW lub tutaj jest ogłoszenie: http://tiny.pl/hfbdb

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw sie 11, 2011 22:15 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

Dopiero teraz doczytaliśmy, bo gdzieś wątek się przykurzył... Gratulujemy Julka i... Buni w roli niańki! I strasznie nam przykro z powodu Patuni... Tyle jest różnych kotów na forum, ale Patka była wyjątkowa z tym swoim języczkiem na wierzchu. Musiała być bardzo szczęśliwa, kiedy tak całą noc leżała przy małym, może właśnie na to czekała całe kocie życie - i dzięki Wam mogła taką chwilę przeżyć...
Podaruj 1% kotom z FF - KRS 0000228933!
Przygarnij kotusia, adoptuj kicię:
http://www.fundacjafelis.org (strona w budowie)

Domek Emilki

Od: Pt lut 12, 2010 10:42

Post » Pt sie 12, 2011 8:05 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

Aniu, a może jakieś nowe fotki Juleczka?
Na pewno bardzo już urósł :)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon sie 15, 2011 14:04 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych ser

magdaradek pisze:Aniu, a może jakieś nowe fotki Juleczka?
Na pewno bardzo już urósł :)

mówisz - masz :)
Bunia chyba go lubi 8)

edit 16-10-2012 usunęłam zdjęcia dziecka
Ostatnio edytowano Wto paź 16, 2012 12:38 przez mokkunia, łącznie edytowano 1 raz

mokkunia

Post » Wto sie 16, 2011 4:31 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

:1luvu:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto sie 16, 2011 21:37 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

Jaki śliczny chłopak :)

gosiaa

Post » Śro sie 31, 2011 10:08 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

Mamy problem. Mega problem.
Moje mieszkanie zmienia się w kocią kuwetę :( Najpierw Bunia robiła ze stresu poza kuwetą, atakowana przez Leona robiła pod siebie, zapędzona w róg np. kuchni bała się wyjść i tam też robiła. Teraz mam wrażenie, że poza kuwetą robi ktoś jeszcze - nie wiem kto.
Wymiękam już. Wczoraj gwoździem do trumny były kupy znalezione w bębnie pralki :(
Wydaje mi się, że problem nienawiści na linii Bunia - Leon się nasilił. Dodatkowo wczoraj dwa razy byłam świadkiem spięcia na linii Shibas - Leon. Koty darły się jak opętane, wyły, miauczały, warczały, ledwo daliśmy radę je rozdzielić :(
W sypialni nie dajemy rady spać, mocz chyba wsiąkł pod panele, śmierdzi tak, że aż szczypie w oczy. Rano kupa w kuchni na podłodze, do tego rzygi na poduszcze.
Mam dosyć :( Nie jestem jakąś nawiedzoną Mamuśką, wychowuję Julka razem z kotami, pozwalam kotom spać na przewijaku, z nami w łóżku, leżeć obok Julka na sofie. Ale nie wyobrażam sobie wychowywania Julka wśród kupy i sików. Przecież on za chwilę będzie bardziej mobilny, zacznie raczkować, potem chodzić.
Sytuację pogarsza fakt, że koty często zostają same, z opieką dochodzącą raz dziennie. Wtedy chcą się pozabijać. A nas obecnie nie ma średnio tydzień - dwa w miesiącu i tego nie zmienię. Raz, że moja ukochana Babunia jest w ciężkim stanie, wymaga całodobowej opieki i jeździmy kiedy tylko możemy do Bydgoszczy by spędzać z nią czas, dwa nasz synek ma tam całą najbliższą rodzinę i chcemy by miał z nią kontakt.

Nie wiem co robić. Poważnie myślę o oddaniu Leona, bo wydaje mi się, że to on jest zapalnikiem w tej całej gównianej bombie na której siedzimy. Leon jest moim ukochanym kotem, tak bardzo jak mam ochotę go oddać tak bardzo nie wyobrażam sobie życia bez niego.

Próbowaliśmy już Feliweya, dawniej kropli Bacha dla Buni i Leona (każde miało swoją mieszankę) i nic, zero efektu.
Co jeszcze mogę zrobić?
Jakie preparaty zastosować? I czym zabić ten zapach moczu, który wsiąkł pod panele? :( Mieszkanie dopiero co po remoncie jest a wygląda i pachnie jak kuweta :(

mokkunia

Post » Śro sie 31, 2011 10:38 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] problem kuwetkowy

ile macie kuwet i jak rozmieszczone?
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro sie 31, 2011 10:40 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] problem kuwetkowy

kiche_wilczyca pisze:ile macie kuwet i jak rozmieszczone?

tutaj bez zmian - 2 duże kryte jedna w przedpokoju ale takim drugim z boku, po którym praktycznie nie chodzimy
druga w sypialni - tego wymagała Bunia

zamówiłam właśnie RC Calm, małe te opakowania mają a cena zabójcza, zobaczymy może coś pomoże

mokkunia

Post » Śro sie 31, 2011 10:43 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] problem kuwetkowy

Ania, a może spróbować skorzystać z rad kociej behawiorystki, która pomogła w problemie kocim Gosi-rybcie ?
Tam też spraw była na ostrzu noża, kłaki fruwały, miały miejsce drastyczne sceny, koty trzeba było zamykać w osobnych pokojach itp., itd.
Rady i metody postępowania zalecone przez tą panią pomogły, teraz koty żyją w pełnej zgodzie.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro sie 31, 2011 10:45 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] problem kuwetkowy

one sikają w stałych miesjcach poza kuwetami czy dosłownie leją gdzie popadnie?

Pisiokot ma rację, bo sytuacja wygląda naprawdę poważnie. Niestety przy przeprowadzkach tak się zdarza, że hierarchia się sypie i dochodzi do scysji :(
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro sie 31, 2011 10:54 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] problem kuwetkowy

pisiokot pisze:Ania, a może spróbować skorzystać z rad kociej behawiorystki, która pomogła w problemie kocim Gosi-rybcie ?
Tam też spraw była na ostrzu noża, kłaki fruwały, miały miejsce drastyczne sceny, koty trzeba było zamykać w osobnych pokojach itp., itd.
Rady i metody postępowania zalecone przez tą panią pomogły, teraz koty żyją w pełnej zgodzie.

skontaktuję się z rybcie, może spróbujemy z behawiorystką, choć ja jakoś nie mam do tego przekonania :(
poza tym obawiam się, że fakt naszych nieobecności w domu tylko zaognia sytuację

kiche_wilczyca u nas przeprowadzka i narodziny Julka to tylko taki dodatek, bo konflikt na linii Bunia - Leon trwa prawie od zawsze i moim zdaniem powodem jest zazdrość

Co do sikania i kup poza kuwetą - ostatnio urobek trafia wszędzie, choć są i miejsca, które się powtarzają. Muszę chyba zamówić jakiś preparat, który na stałe usuwa zapach, ale dwa które stosowałam dotychczas średnio się sprawdziły.

mokkunia

Post » Śro sie 31, 2011 11:05 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] problem kuwetkowy

O kurcze, nic nie podpowiem, mogę tylko współczuć, bo wiem że kot lejący po kątach to mega problem :(
Mokkuniu, a nie masz możliwości odizolowania Leona, wiem że koty zostawały kiedyś u babci w Bydgoszczy, nie wiem, zawiezienia go tam na tydzień, dwa w celu sprawdzenia jak będzie wyglądała sytuacja u Was w domu pod jego nieobecność.

gosiaa

[poprzednia][następna]