KROPCIA i DOLORES - :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto mar 25, 2008 7:21

Dzień dobry przyjaciele !!! :D
Nie dość że wbrew temu co wskazuje kalendarz zima jakoś nie zamierza sie oddalić to jeszcze trzeba iść do pracy :roll: .........
Tak jak przypuszczałem pannice wyspawszy się zaczęły rozrabiać po północy i zeszło im na tym prawie do drugiej :? , puźniej Kropcia położyła sie spać w koszyczku obok mnie a że obudziłem sie dziś nieco wcześniej niż zwykle miałem możliwość zobaczenia że ona nie dość że wydaje jakieś piski i pomruki przez sen to jeszcze kilkakrotnie ruszała łapkami tak jak w czasie chodzenia 8O , czyżby coś jej sie śniło ?
Gdy zacząłem ją głaskać to wszystko wróciło do normy , łapki zamarły a pomruki przycichły i Kropusia drzemała dalej spokojnie ....................

Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto mar 25, 2008 7:31

Kropcia musiała bardzo intensywnie śnić :D, Azik często powarkuje, pomrukuje i "biega" przez sen :lol: . Kiedy miałam jeszcze psiaka, zdarzało się że budziło mnie nocne szczekanie :lol: , a moje Smoczysko spało w najlepsze, groźnie warcząc i ujadając przez sen :lol:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Wto mar 25, 2008 7:52

Dokładnie! Zwierzaczki mają takie sny, że się odzywają :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto mar 25, 2008 14:34

witajcie po świętach :)
Kajtek nawet firan nie niszczy tylko pomimo ze ma drapaczek i chetnie z niego korzysta to jak w nocy nie chcemy sie z nim bawic to wyciaga pazurki i niteczki z firenek idą w ruch :)
Tak wogole to chciałam sie przywitać bo jestem tu nowa,a nie wiedzialam gdzie mam to zrobić:)Narazie zapoaznaje sie z działaniem forum,alewydaje mi sie ze wszyscy sie tu znają już i tak mi troche nieswojo sie wtrącać:P
Obrazek

MadzikZoonatura

Od: Nie mar 23, 2008 22:46

Post » Wto mar 25, 2008 14:48

bubor pisze:Może z bliska będzie jeszcze rozkoszniej ? :D :D :D

Obrazek

sliczne :1luvu:
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Wto mar 25, 2008 15:32

Buborku, ciesz się, że nie lunatykują! :) (u mnie chyba Zając :? ).

Moje też miewają intensywne sny - często staram się poznać po ich reakcji, co też im się śni :wink: Jeśli sprawiają wrażenie, że to coś niemiłego - delikatnie przerywam sen. A jeśli wszystko wskazuje na to, że są w trakcie pasjonującego polowania na wielką myszę - nie wtrącam się. Choć wiem, że ryzykuję - bo może to nie jest mysz, ale ptaszek lub wiewiórka :strach:

Madzik Zoonatura - wszyscy tu kiedyś byli nowi i też tak zaczynali - "wtrącając się" :wink: Witaj na forum! :D

---

jola.goc

Od: Śro mar 31, 2004 13:25

Post » Wto mar 25, 2008 15:48

no to Witajcie - postaram sie jak najbardziej włączyć w zycie forum i pomagac jak tylko bede mogla;]
Obrazek

MadzikZoonatura

Od: Nie mar 23, 2008 22:46

Post » Wto mar 25, 2008 16:11

No to witaj Madzik, skoro gospodarza wcięło :twisted: :twisted:
Ktoś musi zarobić na papu dla futrzaków! :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro mar 26, 2008 5:38

DOBRY BUBOR, KROPCIU I DORCIU!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro mar 26, 2008 6:31

Dzień dobry 8)
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Śro mar 26, 2008 21:27

Witajcie wieczorową porą !!! :D
Ojj wcięło mnie wcięło :wink: , wczoraj wieczorem niespodziewanie wpadłem w objęcia Morfeusza a dziś w pracy miałem tyle zajęć że nawet nie starczyło mi czasu na "oblecenie " ulubionych wątków :oops: .
MadzikZoonatura fajnie że do nas zaglądasz :wink:
Niespodziewanie obie pannice znalazły sobie nową zabawkę , noszą ją na zmiane , wydzierają ją sobie nawzajem po czym następuje błyskawiczna pogoń w celu "uwolnienia " zabaweczki którą to jest :roll:......... wykałaczka :lol: . Wszystkie myszki wstańki i ich koleżanki na gumkach nie mówiąc już o patyczkach z piórkami nagle straciły swój czar na rzecz kawałeczka drewna :wink: . Ponieważ dla obu pannic aktualnie jest stosowna pora na drzemkę Dolores zalega pod lampką korzystając z jej ciepła a Kropcia okupuje koszyczek na krześle :D

Obrazek

bubor

Post » Śro mar 26, 2008 21:40

Bubor, zabierz im tę wykałaczkę :roll: Któraś głupola połknie i będzie nieszczęście, albo pogryzie i drzazgę sobie w ryjek wbije...
Po drugie - nie wiem jak TY, ale ja zamiast fotek panienek mam tylko krzyżyki
Po trzecie - szykuje się "bazarkowe" spotkanie w celu przekazania fantów :wink: Zerknij na spotkania...

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro mar 26, 2008 22:06

Bungo pisze:Bubor, zabierz im tę wykałaczkę :roll: Któraś głupola połknie i będzie nieszczęście, albo pogryzie i drzazgę sobie w ryjek wbije...
Po drugie - nie wiem jak TY, ale ja zamiast fotek panienek mam tylko krzyżyki
Po trzecie - szykuje się "bazarkowe" spotkanie w celu przekazania fantów :wink: Zerknij na spotkania...

Faktycznie Bungo 8O jak je tylko zobaczę z wykałaczką to sie im zabierze a wtedy myszki i piórka znów wrócą do łask :lol: . Ja fotki widzę cały czas choć kilka godzin temu zdarzało sie coś takiego , forum jakoś mułowato działa :wink: .................

bubor

Post » Śro mar 26, 2008 23:02

Tak sie niesmialo wtracam, bo choc czytam ten watek od dluzszego czasu to jeszcze sie nie witalam :)
A tak mi sie przypomnialo odnosnie rozmow o kocich snach ze postanowilam wtracic swoje trzy grosze... Ostatnio jak spalam, a Iga miedzy moimi nogami oudzilo mnie koocie warczenie 8O otwieram oczy patrze na kota a ona spi, dotknelam ja delikatnie i przerażona odskoczyla na sciane :roll: Widać miala bardzo nieprzyjemhy sen :lol:

Tak wiec goraco witam bubora i obie pannice :D
Obrazek

Ajlon

Od: Pt wrz 21, 2007 14:51

Post » Śro mar 26, 2008 23:10

Ajlon pisze:Tak sie niesmialo wtracam, bo choc czytam ten watek od dluzszego czasu to jeszcze sie nie witalam :)
A tak mi sie przypomnialo odnosnie rozmow o kocich snach ze postanowilam wtracic swoje trzy grosze... Ostatnio jak spalam, a Iga miedzy moimi nogami oudzilo mnie koocie warczenie 8O otwieram oczy patrze na kota a ona spi, dotknelam ja delikatnie i przerażona odskoczyla na sciane :roll: Widać miala bardzo nieprzyjemhy sen :lol:

Tak wiec goraco witam bubora i obie pannice :D

Witaj Ajlon w naszym wątku !!! :D
Fajny temat te kocie sny :wink: , niestety zazwyczaj moje pannice śpią w tych samych godzinach co ja i trudno mi zauważyć ich "senne przypadki " :D

bubor

[poprzednia][następna]