Będziemy też mieli bażanciątka, bo niedaleko od sarenki przechadzała się para bażantów.
Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia bo sarenka wbiła się w kępę krzewów. Widziałam, że tam jest, ale już nie widziałam

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Katarzynka01 pisze:I znowu pojawiła się pod moim oknem sarenka. W zaawansowanej ciąży, co roku przychodzi o tej porze i rodzi młode![]()
Będziemy też mieli bażanciątka, bo niedaleko od sarenki przechadzała się para bażantów.
Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia bo sarenka wbiła się w kępę krzewów. Widziałam, że tam jest, ale już nie widziałam
Silverblue pisze:To musicie mieszkać w fajnej okolicy, bardzo zazdroszczę takich widoków
Sarenki, bażanty - pewnie dużo macie zieleni wokół?
Katarzynka01 pisze:Kasa i wszystko jasne. Ktoś na tych idiotyzmach zarabia
Katarzynka01 pisze:Silverblue pisze:To musicie mieszkać w fajnej okolicy, bardzo zazdroszczę takich widoków
Sarenki, bażanty - pewnie dużo macie zieleni wokół?
Dużo mamy zieleni, faktycznie![]()
I dużo zwierząt. Sarny, dziki, nawet łoś się pojawiłMałych zwierzatek teraz nie widać bo trawy już bardzo wybujałe.
Mam nadzieję, wszyscy mamy nadzieję wraz z sąsiadami, że miastu nie uda się tego zniszczyć.
MiastoW Łodzi jest mnóstwo rzek (dlatego w XIX w powstał tu przemysł włókienniczy), to są małe rzeczki, maleńkie. Naturalne, dzikie, wzdłuż nich zieleń. Kapitalne i urokliwe miejsca. No i niestety miasto ma pomysł ich rewitalizacji. Co oznacza okopanie, wycinanie roślinności (wycinka i nowe nasadzenia) oraz zabetonowanie brzegów. Bo to niby bulwary będą jak nie przymierzając w Paryżu - a rzeczki w najszerszym miejscu 0,5 - 1 m.
Pokazali ostatnio wizualizację, potworek po prostu
jolabuk5 pisze:Katarzynka01 pisze:Kasa i wszystko jasne. Ktoś na tych idiotyzmach zarabia
Na pewno!
jozefina1970 pisze:Chyba k... ktoś na łeb się z idiotą zamienił. I nie tylko u was Kasiu, niestety...
Rozumiem, gdzie to jest konieczne. Na przykład u nas rewitalizacja linii kolejowej. Wiadomo, no muszą wszystko wyczyścić ale betonowaniem i prostowanie rzek to jest pomysł kompletnie z dupy
jolabuk5 pisze:Ojej, to zdrowiej szybko!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości