DT u Bastet. GWIAZDKA ♥ W ilu stopniach prać pchły?

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 13, 2019 13:36 Re: DT u Bastet. POPEŁNIŁAM KALENDARZ na 2020... ♥

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt gru 13, 2019 19:16 Re: DT u Bastet. POPEŁNIŁAM KALENDARZ na 2020... ♥

Nie chcę nic mówić ale chyba komuś się tak powolutku powolutku kończy wąteczek :wink:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt gru 13, 2019 22:26 Re: DT u Bastet. POPEŁNIŁAM KALENDARZ na 2020... ♥

W kalendarzu na pierwszej stronie jest mój piękny synek. Amirkowi bardzo do pysia z muchą :)
Lusia

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob gru 14, 2019 22:33 Re: DT u Bastet. POPEŁNIŁAM KALENDARZ na 2020... ♥

Gosiagosia pisze:Obrazek

Dzięki Kochana, słodki kotek :) :1luvu:

MB&Ofelia pisze:Nie chcę nic mówić ale chyba komuś się tak powolutku powolutku kończy wąteczek :wink:

Rzeczywiście :D Ale bardzo powolutku, więc ćsssss...... Cieszę się, że w tym wątku nie było żadnych nieszczęść. Oby następny też był szczęśliwy :)

MaryLux pisze:W kalendarzu na pierwszej stronie jest mój piękny synek. Amirkowi bardzo do pysia z muchą :)
Lusia

Tak, Twój Synek jest zabójczo przystojny Lusiu! :1luvu: :201461

A u nas nijako... Tośka miała robione badania, Matrix też. Matrisio jak na pana w słusznym wieku lat dziesięciu i pół badania ma ładne. Zaś Tosia mnie zmartwiła. Jej wyniki wskazują na początek PNN... Ale jak ma być inaczej, skoro ona nic nie chce jeść oprócz surowego mięsa z sosikiem, i w ogóle nic nie pije...? Robię jej od trzech dni kroplówki podskórne po 100 ml Ringera. Dowadniam... Może coś pomogą... Może się to, kurczę, cofnie...? Dostaje też Renavast. Kapsułkę rano i wieczorem. I Peritol na apetyt, bo je marnie. Ech.... :(
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Sob gru 14, 2019 23:34 Re: DT u Bastet. POPEŁNIŁAM KALENDARZ na 2020... ♥

:(
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Nie gru 15, 2019 8:09 Re: DT u Bastet. POPEŁNIŁAM KALENDARZ na 2020... ♥

Bastet pisze:
Gosiagosia pisze:Obrazek

Dzięki Kochana, słodki kotek :) :1luvu:

MB&Ofelia pisze:Nie chcę nic mówić ale chyba komuś się tak powolutku powolutku kończy wąteczek :wink:

Rzeczywiście :D Ale bardzo powolutku, więc ćsssss...... Cieszę się, że w tym wątku nie było żadnych nieszczęść. Oby następny też był szczęśliwy :)

MaryLux pisze:W kalendarzu na pierwszej stronie jest mój piękny synek. Amirkowi bardzo do pysia z muchą :)
Lusia

Tak, Twój Synek jest zabójczo przystojny Lusiu! :1luvu: :201461

A u nas nijako... Tośka miała robione badania, Matrix też. Matrisio jak na pana w słusznym wieku lat dziesięciu i pół badania ma ładne. Zaś Tosia mnie zmartwiła. Jej wyniki wskazują na początek PNN... Ale jak ma być inaczej, skoro ona nic nie chce jeść oprócz surowego mięsa z sosikiem, i w ogóle nic nie pije...? Robię jej od trzech dni kroplówki podskórne po 100 ml Ringera. Dowadniam... Może coś pomogą... Może się to, kurczę, cofnie...? Dostaje też Renavast. Kapsułkę rano i wieczorem. I Peritol na apetyt, bo je marnie. Ech.... :(

a Tosia ile ma lat?
moze ona pije tylko nie widzisz?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie gru 15, 2019 8:57 Re: DT u Bastet. POPEŁNIŁAM KALENDARZ na 2020... ♥

Bastet pisze:A u nas nijako... Tośka miała robione badania, Matrix też. Matrisio jak na pana w słusznym wieku lat dziesięciu i pół badania ma ładne. Zaś Tosia mnie zmartwiła. Jej wyniki wskazują na początek PNN... Ale jak ma być inaczej, skoro ona nic nie chce jeść oprócz surowego mięsa z sosikiem, i w ogóle nic nie pije...? Robię jej od trzech dni kroplówki podskórne po 100 ml Ringera. Dowadniam... Może coś pomogą... Może się to, kurczę, cofnie...? Dostaje też Renavast. Kapsułkę rano i wieczorem. I Peritol na apetyt, bo je marnie. Ech.... :(

:strach: :strach: :strach:
Piszę pw

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Nie gru 15, 2019 11:47 Re: DT u Bastet. Martwię się Tośką... :( ♥

Mirko, Tosia nie pije. Sporadycznie coś tam liźnie przy fontannie, ale to jest zdecydowanie za mało jak na jej gabaryty. I za rzadko. Ma 4 lata. Młoda kicia :(
Dziś udało mi się podać 140 ml Ringera. Nawet nie protestuje przy tym jakoś bardzo, tylko potem wkurza ją, że ma na karku tę bańkę. Ale nawet dziś zjadła śniadanie. Potem wstawię jej wyniki, ale raczej w osobnym wątku. Poproszę o interpretację może kogoś mądrzejszego ode mnie w tych sprawach... Generalnie zmartwiona jestem Tosią. To młody kotek jest... :(
Ale tak pokrótce:
Kreatynina 199, norma do 168,
mocznik 14,2 - norma do 11,3
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Nie gru 15, 2019 11:57 Re: DT u Bastet. Martwię się Tośką... :( ♥

To bardzo niewielki wzrost. Dobrze, że wcześnie wychwycony, będzie można zareagować
ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie gru 15, 2019 12:34 Re: DT u Bastet. Martwię się Tośką... :( ♥

Bastet pisze:Mirko, Tosia nie pije. Sporadycznie coś tam liźnie przy fontannie, ale to jest zdecydowanie za mało jak na jej gabaryty. I za rzadko. Ma 4 lata. Młoda kicia :(
Dziś udało mi się podać 140 ml Ringera. Nawet nie protestuje przy tym jakoś bardzo, tylko potem wkurza ją, że ma na karku tę bańkę. Ale nawet dziś zjadła śniadanie. Potem wstawię jej wyniki, ale raczej w osobnym wątku. Poproszę o interpretację może kogoś mądrzejszego ode mnie w tych sprawach... Generalnie zmartwiona jestem Tosią. To młody kotek jest... :(
Ale tak pokrótce:

Oj niefajnie :(
Moze to 140 ml to za dużo na raz i dlatego jej sie buła robi, bo się nie wchłania. Tyle zalecił weterynarz?
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie gru 15, 2019 12:37 Re: DT u Bastet. Martwię się Tośką... :( ♥

mir.ka pisze:
Bastet pisze:Mirko, Tosia nie pije. Sporadycznie coś tam liźnie przy fontannie, ale to jest zdecydowanie za mało jak na jej gabaryty. I za rzadko. Ma 4 lata. Młoda kicia :(
Ale tak pokrótce:

Moze to 140 ml to za dużo na raz i dlatego jej sie buła robi, bo się nie wchłania. Tyle zalecił weterynarz?

On zalecił i 200 ml. Bo ona waży 5,5 kg. A jest 50 ml. na kg... Nawet 200 ml dla niej to mało. Ale że to nie jest jakiś bardzo zły stan, to myślę, że i 140 jej pomaga. Najważniejsze, żeby dowodnić tego niepijącego huncwota...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Nie gru 15, 2019 12:41 Re: DT u Bastet. Martwię się Tośką... :( ♥

Bastet pisze:
mir.ka pisze:
Ale tak pokrótce:

On zalecił i 200 ml. Bo ona waży 5,5 kg. A jest 50 ml. na kg... Nawet 200 ml dla niej to mało. Ale że to nie jest jakiś bardzo zły stan, to myślę, że i 140 jej pomaga. Najważniejsze, żeby dowodnić tego niepijącego huncwota...

i jakoś przekonać do picia

ja Tofikowi podawałam na raz 60 ml (2 x dziennie), ale on miał co innego i to mu się wchłaniało, ponadto on jest mniejszy - 4 kg kocura
Obrazek

mir.ka

Post » Nie gru 15, 2019 12:47 Re: DT u Bastet. Martwię się Tośką... :( ♥

Tosia może mieć zawyżone wyniki z odwodnienia, skoro mało pije.
A jaki miała fosfor i wapń?
Jaki ciężar właściwy moczu? Obecność bakterii? Może to stan zapalny, do cofnięcia po antybiotyku.
To są parametry, wskazujące na niewłaściwą pracę nerek.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie gru 15, 2019 12:59 Re: DT u Bastet. Martwię się Tośką... :( ♥

mziel52 pisze:Tosia może mieć zawyżone wyniki z odwodnienia, skoro mało pije.
A jaki miała fosfor i wapń?
Jaki ciężar właściwy moczu? Obecność bakterii? Może to stan zapalny, do cofnięcia po antybiotyku.
To są parametry, wskazujące na niewłaściwą pracę nerek.

Kochana Mziel52, po cichu mam właśnie nadzieję, że to wynika z odwodnienia, i że da się cofnąć...
Jonogram miała robiony i tak:
fosfor ma 1,64 (0,800 - 1,90)
wapń ma 2,30 (2,30 - 3,00)
potas ma 4,74 (3,00 do 4,80)
sód ma 157,5 (145 - 158)
Stosunek albuminy/Globuliny ma 0,731 (0,500 - 1,10)
Globuliny ma 45,0 (19,0 - 66,0)
Magnez ma pośrodku normy.

Mocz będzie miała dopiero badany. A co myślisz o tym jonogramie?
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

[poprzednia][następna]