Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 36

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 01, 2016 9:48 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

MB&Ofelia pisze:Mi wet wyrwał prawie 2 razy więcej Ale szczerze mówiąc tego się spodziewałam.
Karty nie dał. Wpisał owszem zabieg w książeczkę (co ciekawe, w dziale "kontrola płodności" 8O ) i pewnie wpisał u siebie w komputer. Ale dostałam wydruk z badania krwi.

Ja mam w rozdziale" kontrola płodności " wpisaną sterylkę Poli zamiast w " zabiegach operacyjnych". :mrgreen: No cóż każdy interpretuje po swojemu.

U nas zawsze dają wypis po każdej wizycie za wyjątkiem szczepień i odrobaczenia bo to idzie od razu w książeczkę. Ja za to muszę przejechać się jeszcze raz bo z tego wszystkiego wczoraj zapomniałam książeczki odebrać. Rano pani doktor mówiła że zostawi sobie książeczkę żeby wpisać zabieg i jak Zuzię odbierałam to całkiem o niej zapomniałam.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt lip 01, 2016 9:50 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

A tak drzemie na fotelu Pola.

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt lip 01, 2016 9:51 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Czasami wstaje by poprawić futerko.

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt lip 01, 2016 9:52 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Przy pucować łapki.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt lip 01, 2016 9:55 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Za pozować .......

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt lip 01, 2016 9:56 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

.....i ponownie ułożyć się do snu.

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt lip 01, 2016 10:00 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Zuzia okazuje się ma mnóstwo energii. Właśnie teraz łazikuje i bawi się napotkanymi po drodze zabawkami - myszką piszczącą, poduszeczką z walerianą - robiąc krótkie przerwy na pucowanie futerka. :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt lip 01, 2016 10:03 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ojejku, jaki słodki śpioszek!

Sterylkę pannic też mam wpisaną w kontroli płodności. Ale to jeszcze w zasadzie nie dziwnego, no ale żeby kontrolować płodność przez usunięcie zębów? 8O :wink:
Wet wpisał: "Totalna ekstrakcja zębów". Nie powiem, brzmi to makabrycznie :strach:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt lip 01, 2016 10:08 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

MB&Ofelia pisze:Ojejku, jaki słodki śpioszek!

Sterylkę pannic też mam wpisaną w kontroli płodności. Ale to jeszcze w zasadzie nie dziwnego, no ale żeby kontrolować płodność przez usunięcie zębów? 8O :wink:
Wet wpisał: "Totalna ekstrakcja zębów". Nie powiem, brzmi to makabrycznie :strach:

No raczej ciężkie poczucie humoru ma ten wet.
Może z tą kontrolą płodności było tak że strony mu się pomyliły bo na następnej kartce jest kontrola zebów.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt lip 01, 2016 10:14 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Dobra ja się powoli zbieram bo muszę podjechać po tą książeczkę Zuzi do lecznicy i obiecałam rodzicom że wejdę. Jak wrócę to mam w planach pranie bo się trochę uzbierało. Niby zapowiadają u nas po południu deszcz ale zaryzykuję wystawienie prania na balkon.
No to do później. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt lip 01, 2016 10:34 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:

Może z tą kontrolą płodności było tak że strony mu się pomyliły bo na następnej kartce jest kontrola zebów.

No racja, rzeczywiście na następnej stronie są zęby!
Ja dziś tylko przeprałam ręczniczek który był w transporterze. Przydałoby się poodkurzać, ale nie chcę stresować Czarnidełka, jakoś wytrzymam do jutra. Dziś tylko zamiotłam z grubsza w najgorszych miejscach.
Miłego dnia!
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt lip 01, 2016 12:21 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Dzień dobry :)
Głaski dla panienek :201461 :201461
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lip 01, 2016 12:31 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Komuś tu zaraz stuknie seteczka :twisted:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt lip 01, 2016 15:38 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

MB&Ofelia pisze:
Ewa L. pisze:

No racja, rzeczywiście na następnej stronie są zęby!
Ja dziś tylko przeprałam ręczniczek który był w transporterze. Przydałoby się poodkurzać, ale nie chcę stresować Czarnidełka, jakoś wytrzymam do jutra. Dziś tylko zamiotłam z grubsza w najgorszych miejscach.
Miłego dnia!

A ja zanim doniosę książeczkę Zuzi do domu to miną wieki. :evil:
Pojechałam specjalnie do lecznicy po książeczkę. Rozmawiałam o Zuzi wynikach bo pani doktor zwróciła uwagę na podwyższoną kreatyninę. Norma jest do 1,8 a Zuzia miała 1,97. Niby niewiele ale. Na szczęście mocznik jest w normie a nawet ciut spadł. Mamy powtórzyć badania w przyszłym miesiącu bo przyczyną może być np. stan zapalny w buzi. W razie gdyby rósł to będziemy łapać siuśki i będzie trzeba zrobić USG nereczek by zobaczyć co się dzieje ale ja jestem dobrej myśli.
Odebrałam książeczkę i w drodze powrotnej zahaczyłam jeszcze o bank i weszłam do rodziców . U rodziców oglądałam wyniki i porównywałam z poprzednimi i jak wychodziłam to zapomniałam o książeczce. Jak następnym razem będę u rodziców muszę pamiętać by ją zabrać.
Ps z ostatniej chwili : Zuzia właśnie siedzi przy misce i .......rąbie suche jak złoto 8O wprawdzie robi to delikatnie ale to znaczy że dziąsełka już jej nie bolą :D :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt lip 01, 2016 15:39 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

klaudiafj pisze:Dzień dobry :)
Głaski dla panienek :201461 :201461

Cześć Klaudia ! :)
Głaski przekazane. :201461 :201461
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]