Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 23, 2014 18:50 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Obrazek

Wszystkiego najlepszego dla Gajusi, Morfiego, Joachima i Dużej :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto gru 23, 2014 19:30 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dziękujemy za życzenia :)
No cóż, nie wiemy, co jest. Morfeusz nie przyswaja potasu. No nie i koniec. Półtora miesiąca podaję mu potas, a przez 2 ostatnie tygodnie zwiększoną dawkę - a potas ani drgnie. Eozynofile też wysokie, chociaż połowę mniejsze - ostatnio było ponad 13, a dziś 6, więc powiedzmy że tu postęp jest. Ale potas? Pani wet sie martwi, ale nie wie, co to może być. Szuka, myśli... Na razie nadal podajemy potas, za 2 tygodnie mamy zrobić badanie moczu a za następne 2 znowu badanie krwi.
Powiedziała, że ją to martwi. No jak lekarza martwi, to co ja mam powiedzieć?
Tak więc nadal nic nie wiadomo... :(
Ale Morfeuszek przytył, waży całe 4 kilo. Ma apetyt, zachowuje się normalnie, gdyby nie badania krwi to nie wiedziałabym, ze coś jest nie tak.

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto gru 23, 2014 19:38 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

A może skonsultować się z innym wetem??
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto gru 23, 2014 20:25 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Szare ogony plus ja przyszliśmy życzyć duuuużo odpoczynku, spokoju i miłości w te święta :1luvu:
Obrazek
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Wto gru 23, 2014 20:36 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dobrze, że chociaż z tymi eozynofilami lepiej… Kciuki nadal!

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Wto gru 23, 2014 21:15 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja, potas wprawdzie się nie podnosi, ale - jak zrozumiałam - również nie spada, czy tak?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro gru 24, 2014 9:30 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Femka pisze:Sihaja, potas wprawdzie się nie podnosi, ale - jak zrozumiałam - również nie spada, czy tak?

W zasadzie tak, wahania są o 2-3 jednostki. Wyniki z 3 badań: pierwsze 3,4, drugie 3,2, wczorajsze 3,1. Przy stałym podawaniu dodatkowego potasu, wynik właściwie nie ruszył z miejsca. A powinien być ponad 4. Eozynofilów właściwie wcale nie powinno być - jakieś szczątkowe wartości dopuszczalne. A on miał ostatnio 13, wczoraj 6. No to spada, nie jest źle. Ale ten potas musi się zacząć przyjmować, to przez niego mógł mieć takie dziwne sercowe objawy, potas przecież dla serce potrzebny jest. W ubiegłym roku potas miał ładny 4,4. No nic, zobaczymy, co będzie dalej. Na razie mam podawać potas i pastę witaminową, a pani wet ma myśleć co dalej.

Sihaja

Post » Nie gru 28, 2014 12:20 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ale dziś piękny dzień! Słoneczko, lekki mrozek, biało i czysto na świecie, choć bez przesadnych zasp śnieżnych, na szczęście. Taki świat lekko cukrem-pudrem posypany :) Otworzyłam balkon, wszystkie kotki przybiegły. Gaja nawet wyszła na chwilkę, ale generalnie zainteresowanie trwało krótko. Towarzystwo wybrało ciepełko i teraz śpi w różnych cudnych pozycjach :)

Sihaja

Post » Nie gru 28, 2014 12:26 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Ale dziś piękny dzień! Słoneczko, lekki mrozek, biało i czysto na świecie, choć bez przesadnych zasp śnieżnych, na szczęście. Taki świat lekko cukrem-pudrem posypany :) Otworzyłam balkon, wszystkie kotki przybiegły. Gaja nawet wyszła na chwilkę, ale generalnie zainteresowanie trwało krótko. Towarzystwo wybrało ciepełko i teraz śpi w różnych cudnych pozycjach :)

Fotki tych pozycji będą ? :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie gru 28, 2014 12:27 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Też pomyślałam o fotkach :D
Obrazek

Femka

Post » Nie gru 28, 2014 12:29 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Przy takim opisie aż się prosi o foty. :)
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie gru 28, 2014 12:30 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

:ryk: :ryk: :ryk:
Jak się podniosłam i aparat otworzyłam, to wszystkie wstały :) Tak więc pozycji nie będzie, zdążyłam tylko Joachimka chwycić :)

Sihaja

Post » Nie gru 28, 2014 12:31 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Pokaż Joachimka :ok:
Obrazek

Femka

Post » Nie gru 28, 2014 12:32 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze::ryk: :ryk: :ryk:
Jak się podniosłam i aparat otworzyłam, to wszystkie wstały :) Tak więc pozycji nie będzie, zdążyłam tylko Joachimka chwycić :)

Ale przecież cały czas stać na baczność nie będą więc .......cykaj, cykaj i cykaj :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie gru 28, 2014 12:37 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

No więc Joachim w swoim ulubionym miejscy, czyli pod stolikiem :)
Obrazek
Gaja w hamaczku, trochę zła chyba, że ją obudziłam :)
Obrazek
i półprzytomny Morfeuszek :)
Obrazek

Sihaja

[poprzednia][następna]