Adoptowałam sukę: Debi. ZAMYKAMY :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 15, 2013 11:40 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, fotki :)

Nie lubie ludzi oszczednych cudzym kosztem :twisted: oraz cwaniakow i osob podlych :twisted:

Ciesze sie,ze szylkrecia trafila dobrze :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie gru 15, 2013 12:48 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, fotki :)

Mam poranne wieści z domku szylkreci :D

Noc obie koteczki (szylkrecia ma koleżankę mniej więcej w swoim wieku) przespały w łóżku ze swoją Dużą. Przy czym szylkrecia pod pachą. Okazała się pazerna na głaski i gotowa na ich przyjęcie w każdej chwili. Rano kotki bawiły się razem sznureczkiem. Potem Blondi (koleżanka szylkreci) trochę się przestraszyła, bo nie spodziewała się Fruzi za swoim ogonem i syknęła. Fruzia też się przestraszyła i zamelinowała się na parapecie okna, na przygotowanym dla niej posłanku. Siedzi tam i popłakuje z cicha, przestaje, gdy jest głaskana. Blondi od rana podchodzi coraz bliżej, ale ciągle z rezerwą.
Ich opiekunka przestraszona, boi się wyjść do sklepu :lol: Boi się, że Fruzi dzieje się straszna krzywda :D
Uspokoiłam, doradziłam nie ingerować, nie zajmować się koteczkami i głaskać wyłącznie obie na raz albo wcale. Stawiam wino, że do wieczora kotki już przestaną się na siebie boczyć.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie gru 15, 2013 13:02 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

miłe wieści :D

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Nie gru 15, 2013 13:04 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

NO, byłoby jeszcze bardziej miło, gdyby Luzak i Bąbel znalazły swoje domy. Tymczasem telefon milczy. A mnie osłabia, jak widzę całe stado przy miskach. 6 ogonów :strach:

EDIT: i jeszcze ciekawostka na temat weta, do którego chodziła z pierwszą kotką opiekunka. Otóż wet zakomunikował, że szylkretki są wredne 8O Po drugie zalecił szczepienie przeciwko białaczce za łączną kwotę 250 zł 8O . Po trzecie na pchły zaordynował kotce dwa dni po adopcji stresującą kąpiel 8O Ja pitolę. Teraz czekam, aż doradzi, żeby kotka przynajmniej raz przed sterylką urodziła :evil: a zamiast sterylki zastrzyki. :evil:
Obrazek

Femka

Post » Nie gru 15, 2013 13:37 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

durny wet :evil:

a Luzak i Bąbel też znajdą domy
tylko czasu trzeba Obrazek

evanka

Post » Nie gru 15, 2013 14:10 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

evanka, czy Ty tą ikonką, przypadkiem nie życzysz kotom pozostania jednak u Femki ? :wink:

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia szylkreci; żadnych zwrotów i takich tam... :D

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Nie gru 15, 2013 14:14 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

tą? Obrazek :wink:
za dobry domek trzymam :D

evanka

Post » Nie gru 15, 2013 14:25 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

Mi się ona kojarzy z czymś innym. Ale faktycznie, obrazuje też trzymanie kciuków :lol:

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Nie gru 15, 2013 14:41 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

Trzymam kciuki za dobre wiesci z domku stalego i....za domki dla dwojki :ok: :ok:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie gru 15, 2013 14:48 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, fotki :)

Femka pisze:

EDIT: dla porządku odnotuję, że domek szylkreci chciał mi zwracać pieniądze za szczepienia i leczenie. To drugi taki przypadek w mojej historii tymczasowania. Pierwszy to był miły pan z Krakowa, który adoptował ode mnie Laurę znalezioną w Bronisławowie. Wszystko przez Marcelibu :lol: bo jej się zachciało zapraszać mnie na spotkanie firmowe z jej pracy. Pojechałam i nawet za dużo pogadać nie zdążyłyśmy, bo mi ciężarna kotka w oczy wlazła :twisted: Wtedy domek nie chciał nawet dyskutować, tylko wcisnął mi w rękę pieniądze, które wpłaciłam fundacji, po odliczeniu sobie 5 zł, żeby się koteczka dobrze chowała :lol: Dzisiaj zażądałam złotówki i chyba za mało wzięłam, bo domek się nie targował :lol:

Zdarza się - mi też dwa razy. Jedna pani dopytała wetkę (chodziła do tej samej, co ja), ile kosztowało leczenie niebieskiej malutkiej biedy ze schronu i wręczyła mi kwotę. Na dodatek wzięła ja w trakcie leczenia i w ogóle jej nie przeszkadzało, że mała ma biegunkę i musi być na kosztownej diecie (genetyczna wada z pseudohodowli :evil:. I za Musię spod krzaka też pani mi zwróciła - wyciągnęła 200 zł i nieśmiało zapytała, czy to pokrywa koszty. Nie pokrywało, ale oczywiście powiedziałam, że w zupełności.
I choć ogólnie pazerna na kasę nie jestem, taki odruch jest dla mnie gwarancją, że domek jest dobry i odpowiedzialny.

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Nie gru 15, 2013 14:48 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

kitkowa pisze:Mi się ona kojarzy z czymś innym. Ale faktycznie, obrazuje też trzymanie kciuków :lol:

bo to tak po anglosasku więcej ;)

evanka

Post » Nie gru 15, 2013 17:02 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

evanka pisze:
kitkowa pisze:Mi się ona kojarzy z czymś innym. Ale faktycznie, obrazuje też trzymanie kciuków :lol:

bo to tak po anglosasku więcej ;)

Bardziej kojarzy mi się z trzymaniem kciuków ta Obrazek niż ta :ok:
Trzymam zatem za dobre wieści z domku i za kolejne domki Obrazek

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie gru 15, 2013 19:02 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, fotki :)

Femka pisze:Właśnie wczoraj czytałam w wątku Lucka. I zachowanie tej pani było typowe, niestety. O swoim domku napisałam jak o ciekawostce przyrodniczej. Ale zrobiłabym tak jak Ty, nie dałabym kota osobie, która już na ejściu próbuje oszczędzać na podstawowych wydatkach.

Zwłaszcza, że - umówmy się - kastracja kocura, to jeszcze nie jest jakiś gigantyczny koszt.
Kij jej w oko :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie gru 15, 2013 19:02 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, fotki :)

Bungo pisze:
Femka pisze:(...)
I choć ogólnie pazerna na kasę nie jestem, taki odruch jest dla mnie gwarancją, że domek jest dobry i odpowiedzialny.

o to to
zaraz poczułam się bardziej uspokojona.

evanka, jednakowoż poprosiłabym o nieprowokowanie losu i zmianę ikonki. Jak Bąbel z Luzakiem zostaną, zamieszkam w szpitalu bez klamek.
Obrazek

Femka

Post » Nie gru 15, 2013 19:08 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

Femka
patrz mię na usta
za dobry domek trzymam
z porządna ikonką Obrazek
i wcale nie za twój
mimo że niezaprzeczalnie jest dobry ;)

evanka

[poprzednia][następna]