Fasolki wątek część 3. Zapraszam do nowego wątku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 26, 2011 19:21 Re: Fasolki wątek część 3. Zaszczepiłam Małą Mi i Małego Mru

Fasolciu, ale to dla Twojego dobra, zebys zdrowa byla i zyla bardzo, bardzo, bardzo dlugo :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon wrz 26, 2011 19:28 Re: Fasolki wątek część 3. Zaszczepiłam Małą Mi i Małego Mru

Kociara82 pisze:Fasolciu, ale to dla Twojego dobra, zebys zdrowa byla i zyla bardzo, bardzo, bardzo dlugo :1luvu:

Akurat uwierzę :?
Duża jest okropna. Nawet przyszłam się trochę przytulić, ale przemyślałam sprawę i poszłam.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon wrz 26, 2011 19:42 Re: Fasolki wątek część 3. Zaszczepiłam Małą Mi i Małego Mru

Fasolko :strach:
No jak Duża mogła ciebie na coś takiego narazić!!!
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pon wrz 26, 2011 19:57 Re: Fasolki wątek część 3. Zaszczepiłam Małą Mi i Małego Mru

Od osoby z miau (dziękuję), która dziś była w schronisku, dostałam takie info w sprawie psa, który tam trafił:
"Jak na warunki schroniskowe to jest mało zestresowany i daje sobie jakoś rade na boksie. Ale jest, żyje i nawet bawił się dzisiaj z innym pieskiem".
Wolałabym, żeby znalazł dom :( :( :( :( :( :(
Hipi, maleńki kochany.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon wrz 26, 2011 20:13 Re: Fasolki wątek część 3. Zaszczepiłam Małą Mi i Małego Mru

MalgWroclaw pisze:Sprałam dużą.
Normalnie wpadła do domu i zabrała się za kontener. Chodziło o mnie, bo o kogo mogło chodzić :?
Leżałam sobie spokojnie na kuszetce w plamie słońca i - jak nigdy - dałam się zabrać na ręce i do kontenera. Duża się cieszyła, że tak łatwo poszło, wzięła z domu tabletkę na odrobaczanie, żeby mi w gabinecie włożyć (przy okazji) do pysia.
A w gabinecie się zaczęło. Uciekłam przed tą tabletką i prawie zdążyłam schować się za szafkami. Podobno jeden kot tam się schował i siedział tam trzy dni, bo tych szafek nie da się odsunąć. No, ale duża przy wlocie pod szafki złapała mnie ręką i przytrzymała, to ją podrapałam. Leżała na podłodze razem ze mną i pytała, czy pani doktor nie ma dla niej trochę morbitalu. A potem spróbowała, tym razem sama, dać mi tę tabletkę, więc znowu uciekłam, ale dałam się złapać.
Fasolka

Fasolko,
u nas jak na nich Duża mówi, niereformowalni zamiast tabletki do pysia dostają wcierkę na kark.
Duża mówi, że zbyt ceni sobie życie aby się z takimi szarpać.
Ja połykam tabletki bez protestów :oops:

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon wrz 26, 2011 20:28 Re: Fasolki wątek część 3. Zaszczepiłam Małą Mi i Małego Mru

iwcia pisze:Fasolko,
u nas jak na nich Duża mówi, niereformowalni zamiast tabletki do pysia dostają wcierkę na kark.
Duża mówi, że zbyt ceni sobie życie aby się z takimi szarpać.
Ja połykam tabletki bez protestów :oops:

Ptachu

Wcierkę też dostałam :?
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon wrz 26, 2011 21:45 Re: Fasolki wątek część 3. Zaszczepiłam Małą Mi i Małego Mru

Mnie nazywaja nieobslugiwalnym lub pitbulem-dostaje "kłuje" i oddaje jesli zdaze zebami i pazurami odwaznym :twisted:

Z dawania tabletek wyleczylem wetow juz w kociectwie 8)

Gucio waleczn
y
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto wrz 27, 2011 5:01 Re: Fasolki wątek część 3. Zaszczepiłam Małą Mi i Małego Mru

Duża przyszła i znowu knuje, już nie mogę z tą dużą.
Fasolka

Dzisiaj albo jutro wrzut tabletki odrobaczającej do pysia. Już się boję, zwłaszcza, że Florka też nie jest łatwa w obsłudze tabletkowej.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto wrz 27, 2011 10:57 Re: Fasolki wątek część 3. Zaszczepiłam Małą Mi i Małego Mru

Fasolciu, uciekaj do nas, Kulka może Cię obroni, tak samo jak broniła wczoraj MNIE 8O
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto wrz 27, 2011 11:16 Re: Fasolki wątek część 3. Zaszczepiłam Małą Mi i Małego Mru

Bry Fasolko,
tytuł wątku masz już nieaktualny :wink:

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Wto wrz 27, 2011 11:21 Re: Fasolki wątek część 3. Zaszczepiłam Małą Mi i Małego Mru

Ojej, straszne z tymi tabletkami
A Maurycy na stałe dostaje leki...
Renifera nie ma.. sąsiadka podaje według rozpiski na lodówce...
Mam nadzieję, że się uda.

Tabletkowanie to zmora kociarzy :(
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto wrz 27, 2011 11:27 Re: Fasolki wątek część 3. Zaszczepiłam Małą Mi i Małego Mru

meksykanka pisze:Tabletkowanie to zmora kociarzy :(

Ale nie naszej dużej, ją Georguś ['] tak wyszkolił, że teraz to Duża nawet lwu by tabletkę wcisnęła :evil:

Ptachu

iwcia

Post » Wto wrz 27, 2011 11:39 Re: Fasolki wątek część 3. Zaszczepiłam Małą Mi i Małego Mru

Podobno nasz Duża tez nam daje tabletki na odrobaczanie i Pysi jeszcze jakies na stawy.
Ale kiedy ona nam je daje :?:
Nie wiem.
Haker

PS. Dostają je w paście serowej, lub w masełku lub innym przysmaku.

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Wto wrz 27, 2011 13:42 Re: Fasolki wątek część 3. Zaszczepiłam Małą Mi i Małego Mru

MalgWroclaw pisze:Od osoby z miau (dziękuję), która dziś była w schronisku, dostałam takie info w sprawie psa, który tam trafił:
"Jak na warunki schroniskowe to jest mało zestresowany i daje sobie jakoś rade na boksie. Ale jest, żyje i nawet bawił się dzisiaj z innym pieskiem".
Wolałabym, żeby znalazł dom :( :( :( :( :( :(
Hipi, maleńki kochany.

no to dzielny chlopak jest :ok: :1luvu: jak nie stresuje sie w schronie to wielki szacun :ok: za domek oczywiscie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Fasolciu, nikt chorowac nie lubi, choc do mnie, ja cie pomiziam :) :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto wrz 27, 2011 13:52 Re: Fasolki wątek część 3. Zaszczepiłam Małą Mi i Małego Mru

iwcia pisze:Bry Fasolko,
tytuł wątku masz już nieaktualny :wink:

Ptachu

Wiemy z dużą, ale duża jak to duża, zabobonnie nie zmieniła.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]