Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach, cz. 1

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 30, 2011 17:05 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach-trekking wokół domu..

Broszeńka po wczorajszych wojażach dzisiaj miaukoli pod drzwiami że chce powtórkę i kręci się przy oknach kiedy wystawiam miski kotom wolnożyjącym :evil:
A ja dzisiaj ledwo się ruszam a tu trzeba sprzątać chałupę :roll:
Z fachowcem na razie przerwa bo dziś pojechał do Niemiec na jakieś 2 tyg, wczoraj był ostatni dzień... Dom oczywiście cały zakurzony pyłem budowlanym a nowa kuchnia wymaga jeszcze wprawdzie trochę pracy, ale udało się skończyć najbardziej brudne roboty czyli kafle :piwa: Mam już zamontowaną kuchenkę, zlew i pralkę :D
Oczywiście czeka mnie teraz odgryzanie brudu, szczególnie podłoga jest cała zawalona pyłem budowlanym i zaprawą choć przecież wszystko przykrywali folią - będę musiała skrobać i szorować :|
Miałam sprzątać dzisiaj ale wczorajszy trekking mnie wykończył i dziś nie byłam w stanie :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto sie 30, 2011 18:15 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach-trekking wokół domu..

Do czyszczenia zaprawy jest fantastyczny płyn chyba Atlasa, przecierasz szmatką i schodzi lekko.

O, ten: http://www.atlas.com.pl/pl/oferta-produ ... fp#Scena_1

Wiem, że blisko do marketu to Ty nie masz, ale może będzie w jakimś sklepie internetowym.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Wto sie 30, 2011 19:02 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach-trekking wokół domu..

megan72 pisze:Do czyszczenia zaprawy jest fantastyczny płyn chyba Atlasa, przecierasz szmatką i schodzi lekko.

Wiem, że blisko do marketu to Ty nie masz, ale może będzie w jakimś sklepie internetowym.

O, chyba właśnie mam taki sam lub podobny środek - TZ mnie wyposażył przy okazji kupowania materiałów budowlanych w różne takie :)
Dzisiaj zrobiłam przegląd co tam na mnie czeka i nawet mam jakiś środek którym po wyczyszczeniu płytek i fug się je impregnuje - czeka mnie ogrom pracy :roll:
Dzięki że napisałaś że jest dobry, z większą chęcią przystąpię do ataku :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto sie 30, 2011 19:08 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach-trekking wokół domu..

Strasznie długo mnie nie było u Broszeczki ...a tu takie historie się wyprawiają 8O najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło ... :ok:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Śro sie 31, 2011 9:36 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach-trekking wokół domu..

Broszka pisze:
megan72 pisze:Do czyszczenia zaprawy jest fantastyczny płyn chyba Atlasa, przecierasz szmatką i schodzi lekko.

O, chyba właśnie mam taki sam lub podobny środek - TZ mnie wyposażył przy okazji kupowania materiałów budowlanych w różne takie :)
Dzisiaj zrobiłam przegląd co tam na mnie czeka i nawet mam jakiś środek którym po wyczyszczeniu płytek i fug się je impregnuje - czeka mnie ogrom pracy :roll:
Dzięki że napisałaś że jest dobry, z większą chęcią przystąpię do ataku :ok:

Tak, środek na bazie kwasu jest dobry, ja używałam (nie śmiać się!) płynu do czyszczenia betoniarek, mój szwagier "robi" w remontach i go używa.

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Śro sie 31, 2011 9:55 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach-trekking wokół domu..

Dobrze, że już na początku historii o trekkingu napisałaś, że się dobrze skończy ;)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Śro sie 31, 2011 12:24 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach-trekking wokół domu..

Broszka nadal jękoli żeby ją wypuścić :evil:
Dobrze że TŻ wrócił do pracy bo on na pewno by to zrobił :|
Specjalnie szukaliśmy domu w takiej okolicy żeby koty mogły spokojnie wychodzić i teraz często się o to trochę kłócimy bo on uważa że źle robię niewypuszczjąc seniorek i Broszki... W sumie sama czasami mam wątpliwości odnośnie niektórych seniorek bo co do Broszki i Kulki (seniorki z padaczką i alzhimerem) mam pewność że nie mogą same wychodzić.

Chciałabym zrobić dla kotów wolierę - mamy miejsce gdzie można postawić dużą wolierę do której koty z domu miałyby swobodny dostęp... ale ten temat TZ zapisał na ostatnim miejscu planów remontowych, czyli nie doczekam się nigdy realizacji :(

Od rana walczę w kuchni. Oto jak wyglada po wstępnym ogarnięciu i zmyciu :D
(wstawiam miniaturki fotek bo zbliża się koniec wątku i szkoda miejsca, trzeba kliknąć żeby powiększyć)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zaraz idę na kolejne szorowanie Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro sie 31, 2011 12:54 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach-trekking wokół domu..

okno nad zlewem-moje marzenie. Cudowna kuchnia :)
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Śro sie 31, 2011 12:56 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach-trekking wokół domu..

wyyyyspa..... :1luvu:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro sie 31, 2011 12:58 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach-trekking wokół domu..

Broszka, kuchnia zdecydowanie warta wysiłku :ok:
Będziesz miała wyciąg nad płytą do gotowania?

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Śro sie 31, 2011 13:42 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach-trekking wokół domu..

Dzięki, mi też się podoba :)
Chociaż jak teraz widzę szczególiki niedoróbek i fuszerki pana fachowca to trochę mnie trzepie z nerwów... za bardzo się spieszył na koniec żeby zdążyć przed swoim wyjazdem i coraz bardziej niedokładnie robił :evil:
Ale ogólnie jest fajnie :ok:
Szkoda że jeszcze tyle trzeba zrobić zanim będę mogła się tam wprowadzić z gratami - a TZ już w pracy więc będzie robił znów tylko weekendami :|

Willow_ pisze:Broszka, kuchnia zdecydowanie warta wysiłku :ok:
Będziesz miała wyciąg nad płytą do gotowania?

Nie, nie będzie wyciągu :)
Powodów jest kilka: po pierwsze mało gotuję, raczej piekę, po drugie przez większą część roku nie używam płyty tylko kuchni kaflowej a ona ma taki cug że wyciąga wszystkie opary z garów :wink: a po trzecie całe lato "gotujemy" na dworze: kociołki lub grill na ognisku :D
Sklepienie jest łukowe i bardzo trudno byłoby sensownie zamontować wyciąg a poza tym byłby zbyt nowoczesny w tym wnętrzu :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro sie 31, 2011 15:22 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach-trekking wokół domu..

Kuchnia naprawdę bardzo ładna. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Każda gospodyni chciałaby mieć taką. :ok: :ok:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro sie 31, 2011 17:09 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach-trekking wokół domu..

Mam dość na dzisiaj - chyba zaraz padnę...
Ten środek do czyszczenia jest jakiś żrący - pękła mi rękawica gumowa i dostało mi się do środka... teraz mnie piecze skóra i jest mocno zaczerwieniona :|
Czyszczenie idzie mi bardzo powoli... zastanawiam się kto miał pomysł żeby położyć tyle kafli :twisted:
Jakoś średnio sobie wyobrażam przemalowanie malutkim pędzelkiem wszystkich fug środkiem do impregnacji :strach:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro sie 31, 2011 17:37 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach-trekking wokół domu..

Broszko-jaka piękna Twoja kuchnia 8O 8O 8O 8O
Ile jeszcze pracy przed Tobą!!!
Ale jak ten remont-gigant sie skończy,jak sobie siądziesz na srodku i popatrzysz,to szczęście Twoje dopiero będzie wielkie!-to wszystko będzie za Tobą-przed Tobą cudne,funkcjonalne i wymarzone wnętrze!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw wrz 01, 2011 12:21 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach-trekking wokół domu..

Uprzejmie donoszę że to guzik prawda :twisted:
W ruch poszło wszystko co mam dostępne np nóż i szczotka druciana a zapitolone kafle i fugi - zwłaszcza fugi wydają się zupełnie nie wzruszone mimo że szoruję i skrobię już drugi dzień - jedyne co schodzi łatwo to pozdzierana skóra z kolan i linie papilarne w dłoniach :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]