Dulencjowo. Wątek do zamknięcia

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 28, 2010 16:37 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Dulencja pisze:Paciasty właśnie wrócił.

Kreatynina i mocznik troszunieczkę spadła!!!!!!

Pełna krew na jutro, mocz też.

Zobaczymy.

Rokowania nadal ostrożne.

Wet stwierdził, że sraczka sraczką, mocno chcieć siku też może chcieć się, ale Paciek jest po prostu rozbestwiony i rozpuszczony, jak dziadowski bicz.. Że wytresował mnie sobie idealnie 8O

No, jak go łapki bolą chodzić... Ale pierwszy raz słyszałabym o takiej perwersji u zwierzaka 8O Bo u starszych ludzi to raz czy dwa o takim zachowaniu słyszałam
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro lip 28, 2010 16:51 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Właśnie chodzi o to, że jak zabrałam go ze schronu, to załatwiał się wyłącznie na trawniku...

U mnie wie, czy chory, czy nie, to się nasika, czy na twardo narobi, a Pańcia grzecznie wstanie i posprząta.
A skoro już się to wie, to po co wstawać lub chociaż przesunąć się, skoro można pod siebie....

Paciek nie ma siły, to fakt, ale dziś jak wysiadł z samochodu, to się przeszliśmy kawałeczek, wniosłam go po schodach, ułożyłam na kanapie i się zesikał.

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Śro lip 28, 2010 16:56 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Dulencja pisze:Właśnie chodzi o to, że jak zabrałam go ze schronu, to załatwiał się wyłącznie na trawniku...

U mnie wie, czy chory, czy nie, to się nasika, czy na twardo narobi, a Pańcia grzecznie wstanie i posprząta.
A skoro już się to wie, to po co wstawać lub chociaż przesunąć się, skoro można pod siebie....

Paciek nie ma siły, to fakt, ale dziś jak wysiadł z samochodu, to się przeszliśmy kawałeczek, wniosłam go po schodach, ułożyłam na kanapie i się zesikał.

Noż qrdesz 8O
Chociaż znam starego blokowego kundla, który na widok swoich opiekunów zaczynał kuleć i pokładać się, żeby pokazać, jaki to jest biedny
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro lip 28, 2010 17:06 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Dulencja pisze:Wet stwierdził, że sraczka sraczką, mocno chcieć siku też może chcieć się, ale Paciek jest po prostu rozbestwiony i rozpuszczony, jak dziadowski bicz.. Że wytresował mnie sobie idealnie 8O

Ufff... nie jestem jedyna :lol:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lip 28, 2010 18:39 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Paciek śpi, kroplówka schodzi. Jest jakoś.

Gaba nauczyła się otwierać klatkę. Dziś zastałam ją na zewnątrz, w mieszkaniu kilka kłębów footra, ale jest spokój.
Przyszła się pomiziać i poszła na lodówkę spać.
Pod lodówką, oczywiście, śpi Masza z otwartymi oczami 8O

Klatkę zajęła Eda z Gnojcami.
Jako, że dzisiaj dostałam wpłatę, pojechałam uzupełnić Gnojcowe zapasy - co ostatnio było zaniedbane, bo każdy grosz szedł na Paćka.
Gnojce nażarte swoim ulubionym jedzonkiem, toczą się jak małe kuleczki. Uwielbiają kryte kuwety, a jako, że dziś wymieniłam we wszystkich kuwetach piach na zupełnie czysty (a nie wybierając grudki), zajmują głównie wkopwaniem żwirku.

Leon zamieszkał w kojcu i nawet na czas karmienia Gnojców, nie udaje się go wygonić. Nauczyła się, Cholera, że tam jest lepsze jedzonko.

Rubiś mnie śledzi, zwłaszcza jak nakładam do misek.

Halinka bardzo dobrze po zabiegu, apatyt dopisuje.
Maryśka się napasła i śpi na parapecie.

Paszcza boli mnie jak jasna cholera, ale już mam papieroski :mrgreen: oprócz leków :oops:

P.S. Wól się ugotował, kroplówka zeszła więc spadamy

Dulencja

Post » Śro lip 28, 2010 20:03 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Paciek zjadł woła.

Kociaste wykończyły 7 udek kurzęcych 8O

Dulencja

Post » Śro lip 28, 2010 20:48 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Magda...
Że Ty jeszcze nie zwariowałaś to podziwiam 8O
Trzymam kciuki z całych sił.
Oby było lepiej.
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw lip 29, 2010 7:53 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Duszek686 pisze:Magda...
Że Ty jeszcze nie zwariowałaś to podziwiam 8O

I ja ... :| :D

Książkę mogłabyś napisać, tyle się u Ciebie dzieje ... :P
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Czw lip 29, 2010 13:54 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

A co tu tak cicho? :roll:
Madzia wyślij do mnie albo bezpośrednio do Mruczeńka1981 na PW swój numer konta, bo Cię zgłosiłam do Wrocławskiej Kociej Skarbonki i jakiś grosik z sierpniowej składki do Ciebie pójdzie :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw lip 29, 2010 14:13 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Cicho, bo musiałam lóżko prześcielić, podłączyć kroplówkę, umyć Paćkowy zadek i poprzytulać Paćka - strasznie przytulasty się zrobił.
Musiałam odwiedzić sklep wołowinowy - Paciek tylko woła jakoś tam je. Renalem pluje.

Zaraz zmykam do weta, bo Paćkowe wyniki już powinny być.

Dulencja

Post » Czw lip 29, 2010 14:17 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Dulencja pisze:Zaraz zmykam do weta, bo Paćkowe wyniki już powinny być.

:ok: :ok: :ok: za wyniki...

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw lip 29, 2010 15:03 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Wstrzymujemy oddech...i czekamy na wyniki
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Czw lip 29, 2010 16:31 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

:ok: :ok:
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Czw lip 29, 2010 18:11 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Podobno z Paćkiem nieźle.
Podobno, bo wyników nie widziałam, jedynie rozmawiałam z wetem i to też jakimś takim dziwnym.

Po powrocie, napełniałam kociastym miski. Rubisiek podszedł się poocierać, ja go głaszczę i "co tam masz? strupek?" i takie czarne małe, więc oglądam bardziej, a tam obcy.

Jak, gdzie, skąd 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Muszę odpchlić stado.

Jutro, dzięki nieocenionej Myszeńk@, pojadą Gnojce, dla reszty kupimy stosowny środek.

Tym razem naprawdę, IDĘ SIĘ POWIESIĆ :evil: :evil: :evil:

Dulencja

Post » Czw lip 29, 2010 18:26 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Dulencja pisze:Podobno z Paćkiem nieźle.
:ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]