» Pon lip 13, 2015 12:53
Re: MIKITKA-starsza, niepowazna kotka:D:D
Mikitka
Wychodzę na taras i patrzę w lewo – tam, gdzie mam dziką część ogrodu. Z zarośli najpierw wyłania się przykrótki, czarny ogonek, potem ogonek jest coraz wyżej. Następnie nieopodal wyłaniają się czarne uszka a ogonek nieco ginie w trawie. Potem następuje skok do przodu .
Wychodzę przed taras. Pod wajgelą wśród pięknych, czerwonych kwiatów, lezy sobie w cieniu czarna kotka.
Idę do kuchni. Za plecami mam czarne futerko pilnie przyglądające się jak przygotowuję posiłek. Taka córeczka która uczy się od mamy jak gotować.
Mikitka umarła dzisiaj o 0.30 w nocy.
Od grudnia wiedziałam że jest nieuleczalnie chora. Tak bardzo kochała ogród – tak bardzo pragnęłam by dożyła wyjazdu na działkę i lata w ogrodzie.
To były miesiące pomiędzy domem a szpitalikiem, między dobrym a złym samopoczuciem, miedzy wetem który potrafił wlać w nas nadzieję i wetem który tę nadzieje odbierał.
Dożyła maja, wyjazdu. Cieszyła się ogrodem ale już nie tak. Spędzała w nim wiele czasu ale już bez radosnych polowań na owady, bez szczęśliwych galopów od drzewa do drzewa. Raczej odpoczywała na leżaku specjalnie dla niej ustawionym tak by była chroniona od wiatru, deszczu i upału.
Moje dwie piękne, kochane, czarne kocice spoczęły obok siebie.
A ja nie wiem co robić dalej.
Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)
MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!