Urwis,Kacper,Benuś,Songo i MychaIII / zaciążona kotka..

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lis 14, 2009 12:00 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

dzięki za podpowiedź. myślałam już o tym, ale nic jeszcze nie szukałam. widzę, że ten ma dobre opinie :)
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Pon lis 16, 2009 12:32 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

kupiłam kiedyś vitopar i mi śmierdział, jak tania woda kolońska :roll:
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Śro lis 18, 2009 12:55 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

Dzień Doberk! :D
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Śro lis 18, 2009 13:32 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

Vitopar fuj - chyba wolę zapach sików :mrgreen:

Bry :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt lis 20, 2009 7:58 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

ehh... znów praca mnie pokonała i nie miałam siły pisać.
jeśli ten Vitopar faktycznie taki okropny to się zastanowię.. może na wystawie będzie okazja powąchać ;)

teraz znów od 6 czekam aż Kacper się załatwi... nie wiem czy już rano tego nie zrobił.. :roll:
jak mi się uda złapać sioo to pojadę zbadać, a potem do 21 w pracy..

mała sobie upodobała ostatnio kwiatki i się w doniczce załatwiała, zwłaszcza w nocy. Tż'a to do palpitacji doprowadzało, bo jego kochane kwiatki oberwały przez to mocno, ciągle są przewracane i tarmoszone.. i się wycwanił. postawił na okno kaktusa. i po nocy nie ma kupska 8) był trochę przekrzywiony, więc chyba komuś dupsko ukłuło :mrgreen:

drzemka na drapaczku ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

catawba

Post » Pt lis 20, 2009 8:24 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

Hej :D
Jaki mały tłuścioszek :D

A propos polowania na siusiu ;) - probowałaś żwirku tego typu?
http://www.kuchniapupila.pl/kot/czystos ... 1884083739
Obrazek

Avian

Post » Pt lis 20, 2009 8:47 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

widziałam ten żwirek, ale nie próbowałam.. bo skąd ja będę wiedzieć, że to akurat Kacper tam nasikał? :lol:
z samym złapaniem problemu nie ma wcale.. ino musi akurat chcieć sikać, kiedy jestem w domu i mogę to zawieźć.. a on uparcie dziś nie chce. może już faktycznie zrobił..

szczerze powiem, że wizja wyjścia z domu o 8, siedzenia w Poznaniu do 13 i praca do 21 mnie lekko przerażała.. ale jak nie dziś, czeka mnie to we wtorek. na tż nie mam co liczyć w tej kwestii.. :roll: i tak dobrze, że z Mychą pojedzie na szczepienie.

a że tłuścioszek mówisz.. :) żreć by mogła bez końca. co zje, to znów drze ryja. żre i wydala.. wspina się po nogawce i na blat. dobrze, jak mam dżinsy.. ale mam już rany, bo pechowo rano jestem w piżamie :wink: tż'owi chciała się wspiąć po gołej nodze :twisted:
Obrazek

catawba

Post » Pt lis 20, 2009 9:40 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

Zamienimy się? Dam Ci Sznycka ;)
Obrazek

Avian

Post » Pt lis 20, 2009 10:11 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

Witam Hanie i spółkę! :D
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pt lis 20, 2009 10:33 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

Avian pisze:Zamienimy się? Dam Ci Sznycka ;)

a co z nim nie tak, że tak chętnie się go pozbędziesz? :twisted:

my liczymy, że ona wyrośnie z podlewania kwiatków, choć jednak kaktusy też już oberwały i wylądowały na szafce. pozostały dwa kwiatki w zasięgu dupki.. one są za duże, żeby je schować.
a że jesteśmy stali w uczuciach, wymiany nie przewidujemy :wink:
tż straszy (mnie), że będziesz mieć konkurencję na wystawach :twisted:
Obrazek

catawba

Post » Pt lis 20, 2009 12:28 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

To co? mała zostaje u Was ? :piwa: Fajna z niej kluska :D
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Sob lis 21, 2009 8:32 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

ano pewnie zostaje.. :wink: choć na razie trudno mi oficjalnie to wypowiedzieć, jeszcze nie dostała akceptacji rodziny. choć bratowa pokazała rodzicom zdjęcia i byli zachwyceni. stwierdziłam, że jak ją zobaczą na żywo, to zapomną, że to czwarty kot.. a ona na to, że już zapomnieli.. :twisted: ale oczywiście od mamy słyszę, że mamy go wydać. niby nasze koty, ale.. za tydzień pojedziemy w odwiedziny, to się zakochają i już będzie w rodzinie 8)
a dziś jedziemy szczepić i... złapałam dziś siuśki Kacpra! :mrgreen:
Obrazek

catawba

Post » Wto lis 24, 2009 10:07 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

to mamy wszystkie zwierzory zaszczepione i zdrowe. wyniki Kacpra wg wetki są wzorcowe, więc byle tego nie popsuć 8)
na wystawie skusiłam się jedynie na żarełko dla małej. swojej suchej nie chce tknąć, a rzuca się do misek z karmą chłopaków :roll:

wczoraj dała nam popalić z sikaniem.. bawiła się na łóżku.. i co? 3 plamy na kołdrze.. :roll: do tego jedna na sofie i kupa w kwiatku. kupiłam urine-off, pan tak zachwalał, że stwierdziłam, że spróbuję. no i czekamy co dziś zmajstruje.
Obrazek

catawba

Post » Śro lis 25, 2009 18:39 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

catawba pisze:ano pewnie zostaje.. :wink:

Chyba nikt nie miał wątpliwości :mrgreen:

Mała jest śliczna :D
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pon lis 30, 2009 11:55 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

Haniu, mam nadzieję, że nie będziesz mi miała za złe tego postu, ale to nieprawda, że czwarty kot nie zrobi już większej różnicy. Jeśli ktoś, a Ty jesteś kimś takim - regularnie szczepi, leczy, odrobacza, porządnie karmi zwierzaki, to kolejny kot stanowi spory wydatek. Z czterema kotami trudniej się podróżuje i trudniej komuś powierzyć opiekę nad większą gromadką.