Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 03, 2023 19:19 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Czyli generalnie zgadzamy się, że koty to dranie :lol:

Jurek, jeszcze kilka lat temu namawiałabym do abonamentu, teraz w zasadzie nie ma do czego namawiać. No może warto obejrzeć kilka dobrych produkcji i zakończyć przygodę z Netfliksem. Nie mam pojęcia jak wygląda oferta sf Netflix, bo ja nie lubię tego gatunku.

Józia, a Ignaś z nadczynnością tarczycy apetyt miał ogromny. Pewnie to zależy od kota
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Wto sty 03, 2023 19:21 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

U mnie koty zawsze wszystko jadły, nigdy nie było z tym problemów, a teraz to różnie bywa.
A staram się dogadzać im bardziej chyba niż sobie :roll:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto sty 03, 2023 19:47 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Drańskie dranie :twisted:
Niestety ja mam na ogół większy apetyt niż ona ;-)
To znaczy, ona ma apetyt - na to, co jem ja...

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto sty 03, 2023 20:28 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:Jurek, jeszcze kilka lat temu namawiałabym do abonamentu, teraz w zasadzie nie ma do czego namawiać. No może warto obejrzeć kilka dobrych produkcji i zakończyć przygodę z Netfliksem. Nie mam pojęcia jak wygląda oferta sf Netflix, bo ja nie lubię tego gatunku.

Ja nie tylko sf ogladam ;)
Generalnie jakos po prostu telewizja mi sie znudzila, jak juz cos ogladalem ostatnio to programu popularno-naukowe i od swieta jakis film.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Wto sty 03, 2023 22:03 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Annaa pisze:U mnie koty zawsze wszystko jadły, nigdy nie było z tym problemów, a teraz to różnie bywa.
A staram się dogadzać im bardziej chyba niż sobie :roll:

U mnie zawsze podstawą żywienia było mięso + przekąski. Jestem wrogiem suchej karmy, a z Nodim miałam problem. Gdy wzięłam go ze schroniska nie chciał jeść nic innego. Bardzo dużo pracy kosztowało mnie ustawienie porządnej diety.
Gdy Dżygit po 2 miesiącach postu zaczął jeść suchą karmę, podawałam mu modląc się o to, żeby jadł, cokolwiek ale jadł. On po 3 dniach przestał :( ale Nodi się domaga, żąda i szantażuje nas. Albo nasypiecie suchego, albo jadł nie będę. Koty to dranie :lol:
jozefina1970 pisze:Drańskie dranie :twisted:
Niestety ja mam na ogół większy apetyt niż ona ;-)
To znaczy, ona ma apetyt - na to, co jem ja...

:ryk: :ryk: :ryk:
To tylko Dżygit miał dziwaczne upodobania żywieniowe. Nodi jest obojętny, a Nemi życzy sobie być poczęstowana i tyle
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Wto sty 03, 2023 22:05 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Lifter pisze:
Katarzynka01 pisze:Jurek, jeszcze kilka lat temu namawiałabym do abonamentu, teraz w zasadzie nie ma do czego namawiać. No może warto obejrzeć kilka dobrych produkcji i zakończyć przygodę z Netfliksem. Nie mam pojęcia jak wygląda oferta sf Netflix, bo ja nie lubię tego gatunku.

Ja nie tylko sf ogladam ;)
Generalnie jakos po prostu telewizja mi sie znudzila, jak juz cos ogladalem ostatnio to programu popularno-naukowe i od swieta jakis film.

Ja wiem, niezręcznie wyszło. Ale wiem, że lubisz sf więc tylko zaznaczyłam, że od tej strony Netfliksa nie znam.
Co do oglądania filmów od święta, nie dziwię się, po prostu niewiele jest do oglądania :(

Katarzynka01

Post » Wto sty 03, 2023 22:14 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:Czy wiecie jak wygląda zbrodniarz?
No właśnie tak
W zasadzie to jest ilustracja do "stara kobieta wysiaduje", on nie wysiaduje, on wiecznie żebrze
Obrazek
Zbrodniarz i wielki demoralizator sprowadzający na złą drogę niewinną koteczkę, ona też wzorem swojego idola nieustannie domaga się żarcia
Obrazek
Objedzony (chwilowo) Nodi, zmienia pozycje i nabiera sił do kolejnej przekąski
Obrazek
Takie to są zwierzeta :)

To może ustalmy co tu się dzieje tak po prawdzie :wink: . To są po prostu głodzone koty, które powinny stale mieć coś w miseczkach, bo jak wiadomo, kot to nie pies. Poniżej widziałam też wpisy kilku tak zwanych opiekunów, którzy doprowadzają do sytuacji, że koty wyją z głodu a niektóre nawet się słaniają. A potem dostają jakieś wydzielone porcyjki i jak sama piszesz "objedzony( chwilowo) Nodi".
Czyli dostał za mało. Zgłaszam post do moderacji, tak mi się niechcący wyśle jak wczorajszy, który Jolabuk5 wysłała w sprawie tuczenia kotów przez Liftera :ryk:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto sty 03, 2023 22:34 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

czitka pisze:To może ustalmy co tu się dzieje tak po prawdzie :wink: . To są po prostu głodzone koty, które powinny stale mieć coś w miseczkach, bo jak wiadomo, kot to nie pies. Poniżej widziałam też wpisy kilku tak zwanych opiekunów, którzy doprowadzają do sytuacji, że koty wyją z głodu a niektóre nawet się słaniają. A potem dostają jakieś wydzielone porcyjki i jak sama piszesz "objedzony( chwilowo) Nodi".
Czyli dostał za mało. Zgłaszam post do moderacji, tak mi się niechcący wyśle jak wczorajszy, który Jolabuk5 wysłała w sprawie tuczenia kotów przez Liftera :ryk:

On ZAWSZE dostaje za mało :evil:
Schemat jest taki. Jem, rzygam, jem, rzygam, jem rzygam i tak do wyczerpania zapasów. Przynajmniej Nodi tak ma, ten biedny i głodzony, nieszczęsny :lol:

Moderacja to mało, TOZ :idea: A może prokuratura - zgłoszenie o znęcaniu się.

Katarzynka01

Post » Wto sty 03, 2023 22:47 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Kiedyś dawno temu przeczytałam że koty i psy jedzą zawsze tylko tyle żeby zaspokoić głód.
Sorry. Go..o prawda. :twisted:
U mnie też potrafią rzygnąć dopiero co żeżartym jedzeniem.
A miałam swojego czasu kotecka Kacperka, który potrafił pół szufelki wyrzygać.
Był też dobrych rozmiarów bo ważył 10,5kg był dużym kocurem z wystającymi kłami w czarnym pyszczku. :mrgreen: wyglądał jak wampir :mrgreen:

Uwielbiał jedną z sąsiadek kiedy przychodziła siadał na przeciwko i bez ruchu wpatrywał się w nią .
Widok był cudny a biedna pani Irena zwyczajnie się go zaczynała bać :mrgreen:
Potrafił ponad godzinę siedzieć i nawet nie drgnął :mrgreen: :ryk:
Ale jak dopadł miski to nie było przeproś żarł bez umiaru i rzygał też bez umiaru :evil:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto sty 03, 2023 23:02 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

kiedyś dawno, za siedmioma górami etc
gdy miała w miarę normalne koty, zawsze była dostępna miseczka z suchą karmą. W miarę normalne koty podchodziły, chrupały i było ok. Aż nastała Rysia <3 zwana niekiedy Odkurzaczykiem. No i się skończył swobodny dostęp do suchej karmy.
Kiedyś wyjechali.smy i koleżanka została z kotami. Akurat przyszła paczka z zooplusa. Koleżanka zostawiła ją w kuchni, A gdy wróciła :strach: Cała kuchenna podłoga była usiana suchą karmą oraz pawikami. Rysia jadła, wymiotowała, znowu jadła, znowu wymiotowała...
Tak miał Drunio, Dżygit też sobie nie żałował, a Nodi to regularny narkoman. Też ma metodę - jem, rzygam, jem, rzygam...
Nemisia łakomczuszka, nie chcę żeby była kwadratowa :roll:

Katarzynka01

Post » Śro sty 04, 2023 0:18 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Z tego powyżej wynika, że ja mam normalne, dobrze wychowane koty :D . Mała garstka chrup wystarcza na 2 dni i ... część wyrzucam. Czasem, jak zaśpię i spóźnię śniadanie to pochrupią.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Śro sty 04, 2023 0:33 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Ja mam niejadki i ciagle muszę zabiegać, żeby ze 2 razy dziennie coś zjadły. :wink:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro sty 04, 2023 6:00 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

meg11 pisze:Kiedyś dawno temu przeczytałam że koty i psy jedzą zawsze tylko tyle żeby zaspokoić głód.
Był też dobrych rozmiarów bo ważył 10,5kg był dużym kocurem z wystającymi kłami w czarnym pyszczku. :mrgreen: wyglądał jak wampir :mrgreen:

Uwielbiał jedną z sąsiadek kiedy przychodziła siadał na przeciwko i bez ruchu wpatrywał się w nią .
Ale jak dopadł miski to nie było przeproś żarł bez umiaru i rzygał też bez umiaru :evil:

Puszeńka, ta to była specjalistka. I nie, nie patrzyła, i nie, ludzie nie zaczynali się jej bać - ludzie się jej BALI! Do dzisiaj mam przed oczami scenę jak przyjaciółka stoi pośrodku pokoju i krzyczy "Agata, k... chodź tu i zabierz tego kota!!!

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro sty 04, 2023 9:34 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:Nodi to mi potrafi przyłożyć, zwłaszcza gdy wysiaduje na blacie w kuchni. Taki z niego złośnik

jakbym o swoim Tofiku czytała :ryk:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro sty 04, 2023 10:03 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jozefina1970 pisze:
meg11 pisze:Kiedyś dawno temu przeczytałam że koty i psy jedzą zawsze tylko tyle żeby zaspokoić głód.

Puszeńka, ta to była specjalistka. I nie, nie patrzyła, i nie, ludzie nie zaczynali się jej bać - ludzie się jej BALI! Do dzisiaj mam przed oczami scenę jak przyjaciółka stoi pośrodku pokoju i krzyczy "Agata, k... chodź tu i zabierz tego kota!!!

P Irena po jakimś czasie też mówiła p Gosiu proszę zabrać tego kota.
A on taki fajniusi był cały czarny z dwoma białymi kłami wystającymi z pyszczka.
Widok cudny :1luvu:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

[poprzednia][następna]