Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ Rudość w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 28, 2016 1:29 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ Rudość w DS

Właśnie się zdziwiłam ze nie spisz i ze tyle napisałaś ;) Bardzo Ci współczuję :( nie wiem co to za dolegliwość. Rano ba pewno wstajesz skoro świt. Biedulko nie wyśpisz się wcale :( trzymam kciuki! Zjedz jakieś tabletki. Przytulam mocno! ♡♡♡
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw lip 28, 2016 1:33 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ Rudość w DS

Dziekuje Klaudia, tu leki nie pomogą.
Potrzebuje operacji, operacji ktora uwolni nerw...

Tak w małym skrócie
Zespół cieśni nadgarstka (ZCN) to choroba nerwów obwodowych i powstaje w wyniku długotrwałego ucisku nerwu pośrodkowego, który biegnie w kanale nadgarstka. Ucisk ten prowadzi do zaburzenia odżywania włókien nerwu pośrodkowego.
Bezpośrednią przyczyną zespołu cieśni nadgarstka są wielokrotne drobne urazy lub wykonywanie ruchów niezgodnych z fizjologią nadgarstka, które wywołują obrzmienie ścięgien, a te nabrzmiałe uciskają nerw pośrodkowy.

Typowe objawy zespołu cieśni nadgarstka to:
- dotkliwy ból nadgarstka (kłucie) i obrzęk
- drętwienie ręki i nadgarstka często po przebudzeniu (uśpienie ręki)
- mrowienie w nadgarstku i w okolicy kciuka, palca wskazującego, środkowego i połowy palca serdecznego
- osłabienie chwytu
- brak precyzji ruchów

Mam wszystkie objawy...

* http://domoweleczenie.blogspot.com/2011 ... a.html?m=1
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw lip 28, 2016 1:36 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ Rudość w DS

:( :( nie wiem jak pomóc :(

klaudiafj

Post » Czw lip 28, 2016 1:38 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ Rudość w DS

klaudiafj pisze::( :( nie wiem jak pomóc :(

Lekarz mi pomoże, musze pocierpieć. Ortopeda zakładowy w sobote wypisze skierowanie, badanie zrobie gdzies prywatnie i w czwartek ide do tego odszukanego specjalisty :ok:
Ide na L4, bo skoro firma nie szanuje mnie to i ja nie bede ich szanować :roll:
Obrazek

Moli25

Post » Czw lip 28, 2016 1:40 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ Rudość w DS

To ja się witam o 2,30 :mrgreen:
Wiem doskonale o czym piszesz bo kilka lat temu tez miałam podejrzenie cieśni nadgarstków bo zaczęły mi drętwieć palce mały i serdeczny w obydwu rękach z tym że w prawej bardziej. Zaczęło się od tego że straciłam czucie i przedmioty wypadały mi z rąk . Przez cały czas czułam drętwienie takie mrówki.Do tej pory jak postukałam palcami czucie wracało a tym razem nie. Dostałam skierowanie do ortopedy i neurologa bo oni zajmują się cieśnią. Do neurologa dostałam się wcześniej i skierowała mnie na rezonans magnetyczny kręgosłupa odcinak szyjnego i piersiowego i na EEG ręki. Okazało się że to nie zespół cieśni tylko mam w dwóch miejscach przepuklinę kręgową oraz uszkodzony nerw łokciowy. Wniosek - moje drętwienie rąk spowodowane jest zwyrodnieniem kręgosłupa.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw lip 28, 2016 1:40 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ Rudość w DS

Pewnie! Ale myślę że środki przeciwbólowe Ci pomogą i będziesz mogła zasnąć. No coś trzeba zrobić doraźnie teraz.

Mi dretwieja ręce i nogi :( ale bez bólu.

klaudiafj

Post » Czw lip 28, 2016 1:42 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ Rudość w DS

klaudiafj pisze:Pewnie! Ale myślę że środki przeciwbólowe Ci pomogą i będziesz mogła zasnąć. No coś trzeba zrobić doraźnie teraz.

Mi dretwieja ręce i nogi :( ale bez bólu.

Środki nie pomogą, wczoraj wzięłam dzisiaj wzięłam i nic...
Nieważne. Musze sie wyleczyć raz raz no bo koty maja coraz większe potrzeby :twisted:
Obrazek

Moli25

Post » Czw lip 28, 2016 1:43 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ Rudość w DS

Ewa L. pisze:To ja się witam o 2,30 :mrgreen:
Wiem doskonale o czym piszesz bo kilka lat temu tez miałam podejrzenie cieśni nadgarstków bo zaczęły mi drętwieć palce mały i serdeczny w obydwu rękach z tym że w prawej bardziej. Zaczęło się od tego że straciłam czucie i przedmioty wypadały mi z rąk . Przez cały czas czułam drętwienie takie mrówki.Do tej pory jak postukałam palcami czucie wracało a tym razem nie. Dostałam skierowanie do ortopedy i neurologa bo oni zajmują się cieśnią. Do neurologa dostałam się wcześniej i skierowała mnie na rezonans magnetyczny kręgosłupa odcinak szyjnego i piersiowego i na EEG ręki. Okazało się że to nie zespół cieśni tylko mam w dwóch miejscach przepuklinę kręgową oraz uszkodzony nerw łokciowy. Wniosek - moje drętwienie rąk spowodowane jest zwyrodnieniem kręgosłupa.

Czesc Ewa, dziekuje za zrozumienie... Mam nadzieje ze przeszło Ci i nie masz juz tych strasznych dolegliwości?

Ja zauważyłam ze jak nie urok to sraczka dosłownie :|
Obrazek

Moli25

Post » Czw lip 28, 2016 1:50 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ Rudość w DS

Nie , nie przeszło. Nadal drętwieją i od tego czasu puchną mi dłonie. Najciężej jest mi położyć i zdjąć blok sera na krajalnicy.
Czasami też sztywnieją mi palce środkowy i wskazujący. Wykręca mi w różne strony.
Dostałam wtedy skierowanie na rehabilitacje. Poszłam to wyznaczyli mi za pół roku. Jak przyszedł termin to zapomniałam i nie poszłam .
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lip 28, 2016 1:51 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ Rudość w DS

Śpią na misie
Dupa przy dupie i śpi się
Obrazek
:lol:
Obrazek

Moli25

Post » Czw lip 28, 2016 1:53 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ Rudość w DS

Ewa L. pisze:Nie , nie przeszło. Nadal drętwieją i od tego czasu puchną mi dłonie. Najciężej jest mi położyć i zdjąć blok sera na krajalnicy.
Czasami też sztywnieją mi palce środkowy i wskazujący. Wykręca mi w różne strony.
Dostałam wtedy skierowanie na rehabilitacje. Poszłam to wyznaczyli mi za pół roku. Jak przyszedł termin to zapomniałam i nie poszłam .

No wlasnie, te terminy mnie rozbrajają. Człowiekowi wyznacza termin, a nóż nie dożyje.... Jakas masakra w tym kraju :roll:
Oczywiscie nie pisze tego zdania do Ciebie ani do nikogo kto to czyta, ale ta służba zdrowia mnie rozwala
Obrazek

Moli25

Post » Czw lip 28, 2016 1:58 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ Rudość w DS

Po dwóch nie przespanych całych nocach bede wyglądać dzis w pracy tak o:
Obrazek
Obrazek

Moli25

Post » Czw lip 28, 2016 1:59 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ Rudość w DS

Moli25 pisze:
Ewa L. pisze:Nie , nie przeszło. Nadal drętwieją i od tego czasu puchną mi dłonie. Najciężej jest mi położyć i zdjąć blok sera na krajalnicy.

No wlasnie, te terminy mnie rozbrajają. Człowiekowi wyznacza termin, a nóż nie dożyje.... Jakas masakra w tym kraju :roll:
Oczywiscie nie pisze tego zdania do Ciebie ani do nikogo kto to czyta, ale ta służba zdrowia mnie rozwala

Wiem zwłaszcza po ostatniej mojej wizycie na izbie przyjęć w szpitalu. :evil:
Leki które podają fikcyjne a nie podają w realu, badania które robią nie robiąc ich.......gdybym się wtedy tak źle nie czuła jak się czułam to bym nie popuściła tego.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lip 28, 2016 2:05 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ Rudość w DS

To nie wina służby zdrowia a NFZ - nie ma wizyt u lekarzy, bo musi yc kasa na nowe marmury :/
Miałam przyjemność pracować w poradni przez 5 lat, widziałam to od środka i to ja siedziałam i tłumaczyłam pacjentom dlaczego nie ma terminu albo dlaczego jest za 8 miesiecy. To caly chory system :/

klaudiafj

Post » Czw lip 28, 2016 2:06 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ Rudość w DS

Ewa L. pisze:
Moli25 pisze:

Wiem zwłaszcza po ostatniej mojej wizycie na izbie przyjęć w szpitalu. :evil:
Leki które podają fikcyjne a nie podają w realu, badania które robią nie robiąc ich.......gdybym się wtedy tak źle nie czuła jak się czułam to bym nie popuściła tego.

:strach: z lekarzami tylko zacząć to skończyć nie idzie...
Siedze na balkonie, Fuks spi jak zabity ze starym :ryk: a My wdychamy z Moli swieZe powietrze i delektujemy sie CISZA! Bloga cisza.
Słyszę chrapanie z kilku sypialni :ryk:
Obrazek

Moli25

[poprzednia][następna]