Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
casica pisze:Amica pisze:jozefina1970 pisze:Ha, ha, ha - majtki w bonusie
Ale jakie! Nie dość że po linii i na bazie (tęczowe) to jeszcze Calvin Klein
"Tęczowe", użyłaś inkryminowanego słowa
casica pisze:No dobra, znalazłam tęczowe dziewczęce majtki
casica pisze:Miałam Ci wczoraj napisać, że wkleiłas sobie fajną fotkę, ale nie zdążyłam bo juz jest kocię![]()
Co do remizy, to wystarczy się skrzyknąć
edit: w zasadzie udzieliłam nieprawdziwej informacji. Mamy fajne wykopaliska, niestety z miejscami noclegowymi dramat
felin pisze:casica pisze:Normalnie to majtki noszę pod, nawet te wypasione. Problem z tęczowymi polega na tym, że nijak ich na siebie nie włożę. Rozważałam więc przez chwilkę wylansowanie nowej mody - majtki na spodniach, na jednym udzie
Może Justyn się skusi na tą nową modę plażową dla panów?
Klejnoty rodowe powinny się zmieścić, jeśli nie jest bykiem
KotkaWodna pisze:https://www.youtube.com/watch?v=evx3dwngtHg
Amica pisze:casica pisze:Amica pisze:jozefina1970 pisze:Ha, ha, ha - majtki w bonusie
Ale jakie! Nie dość że po linii i na bazie (tęczowe) to jeszcze Calvin Klein
"Tęczowe", użyłaś inkryminowanego słowa
Ale nie byłam pierwsza
casica pisze:No dobra, znalazłam tęczowe dziewczęce majtki
Tylko po tobie powtórzyłam, a że mam od razu konkretne skojarzenia to trudno, taka ze mnie wrednota.
skaskaNH pisze:casica pisze:Miałam Ci wczoraj napisać, że wkleiłas sobie fajną fotkę, ale nie zdążyłam bo juz jest kocię![]()
Co do remizy, to wystarczy się skrzyknąć
edit: w zasadzie udzieliłam nieprawdziwej informacji. Mamy fajne wykopaliska, niestety z miejscami noclegowymi dramat
Szkoda, że z wykopalisk nici. A skrzyknąć by się można, byle szybko i skutecznie, póki jeszcze jest w miarę ciepło.
Aa,zmienię temat i się pochwalę: zmobilizowałam się wreszcie i wybrałam do optyka, bo coraz bardziej ślepnę. Okularki zamówione, mają dzwonić w środę/czwartek, jak już będą gotowe. Musiałam tylko zrezygnować z moich wymarzonych"oprawek bez oprawek", bo mają to być okulary do pracy, do pisania, czytania i do kompa, czyli często zakładane i zdejmowane. A takie oprawki, z moim fartem, długo by nie wytrzymały.
P.s. Czy mam się czuć niezręcznie, ubierając tęczowe majtki?
felin pisze:Miałam wczoraj cyrk za friko![]()
Siedzę przy kompie, godzina circa 22 i nagle słyszę od strony ulicy łomot, jakby ktoś chciał wejść na posesję z furtką albo i nawet ze słupkami. Poszłam do kuchni zobaczyć kichuy![]()
No i widzę jak zza granatowego samochodu córki gminnego kacyka z parteru zbiera się z ulicy nawalony jak pershing rowerzysta; zebrał się, spróbował wleźć na jednoślad aliści mu nie wyszło, bo go co nieco rzucało na boki; ponadto jednoślad ewidentnie ucierpiał, bo od tylnego koła jakieś dziwne dźwięki dochodziły. No więc obywatel ten udał się w dół ulicą prowadząc jednoślad chodnikiem.
Po chwili na klatce schodowej zapaliło się światło, dał się słyszeć tupot i hałasy przy furtce, więc wyjrzałam przez okno no i ujrzałam sąsiada z góry i sąsiada z dołu, czyli gminnego kacyka, w samych gaciach i laczkach, którzy szybko ustalili, w którą stronę udał się nawalony obywatel i popędzili za nim; gminny kacyk podciągając spadające spod kałduna pludry![]()
![]()
Wrócili po kilku minutach prowadząc pod ręce nawalonego obywatela oraz jego pojazd. Niemal równocześnie podjechała pod dom suka z panami policjantami, którzy ulokowali obywatela na tylnym siedzeniu, a rower w bagażniku i odjechali zaś sąsiedzi udali się domów. Swoją drogą, co to znaczy na prowincji być takim gminnym kacykiem - zwykły obywatel pragnący tu interwencji policji w jakiejkolwiek sprawie po zmierzchu powinien najlepiej dzwonić na komendę powiatową (albowiem miejscowi stróże prawa nie mają zwyczaju odbierać nocą telefonów) i najlepiej od razu meldować, że znaleźli denata, bo inaczej marne szanse, że kiedykolwiek się doczekają![]()
Jednakowoż widok gminnego kacyka biegnącego ulicą w kapciach i podciągającego spadające gacie - bezcenny![]()
![]()
![]()
Aha, nawalony obywatel najwyraźniej nie dojrzał zaparkowanego samochodu (kilka metrów od latarni zresztą) i tak wygrzał, że stłukł przednią szybę
casica pisze:![]()
A czy zrobiłaś zdjęcia? nie zrobiłaśA miałabyś kacyka gminnego w garści
![]()
Z moich obserwacji terenowych wynika, że mocno nawalony obywatel wracajacy spod sklepu do domu, rower najczęściej traktuje jak trzecią, a może i czwartą nogę. Nie do jeżdżenia on służy, a do utrzymania równowagi. Może to był poczatkujacy pijak?
felin pisze:casica pisze:![]()
A czy zrobiłaś zdjęcia? nie zrobiłaśA miałabyś kacyka gminnego w garści
![]()
Z moich obserwacji terenowych wynika, że mocno nawalony obywatel wracajacy spod sklepu do domu, rower najczęściej traktuje jak trzecią, a może i czwartą nogę. Nie do jeżdżenia on służy, a do utrzymania równowagi. Może to był poczatkujacy pijak?
Nie zrobiłam albowiem ciut ciemno już było, a flesz mojego aparatu aż taki profesjonalny nie jest; ponadto nie przewidziałam, że taki "kąsek" mi się trafi![]()
Gminny kacyk mnie nie lubi, bo wywiesiłam kiedyś na klatce schodowej ksero uchwały rady gminy nakazującej sprzątanie po własnych psach - czego ten fiut oczywiście nie robi, a powinien przykładem świecić przed resztą lokatorów-posiadaczy sobak - oraz prowadziłam z nim ożywioną korespondencję na tenże temat na tablicy ogłoszeń i nie omieszkałam go tamże przy okazji poinformować, że sikanie na podwórku (mając kibel w mieszkaniu) nie mieści się w żadnych cywilizowanych normach przyjętych w tej części świata![]()
Nawalony obywatel to był jakiś gnojek- małolat, pewnie brakło mu praktyki
KotkaWodna pisze:mję zemgliło na wspomnienie tego "stroju kąpielowego", który miała na myśli Felin, a brrrr.....
casica pisze:A tak w ogóle mamy problem. Do piwnicy mamy przyszedł nowy kot. Piękny, czarny, pełnojajeczny. Dominator. Goni wszystko co się rusza. W głownej piwnicy zestresowany, przerażony Buranio FIV nadal +.
W małej, osobistej komórce mamy też wypłoszone koty.
Jutro odbieram klatkę łapkę, ale pomysłu na niego nie mam![]()
Jedyne co przychodzi nam do głowy to kastracja i chyba schroniskoZ drugiej strony dziki kot w schronie to dramat, ale co mam z nim zrobić?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 16 gości