Rudi i Pysia VI Dziennik niecodziennik ;) łamigłówka s. 73 ;

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 12, 2014 23:18 Re: Rudi i Pysia VI Dziennik niecodziennik ;) łamigłówka s.

shira3 pisze:
AnnAArczyK pisze: Ale masz piękną podłogę:)
My będziemy zmieniać, ale nie mam pomysłu :cry:

Dzięki :) Mi się też podoba :mrgreen:
A co byś chciała? Drewno? Panele?

Do desek mam sentyment, w rodzinnym domu były...
Już "na swoim", w bloku miałam parkiet pomalowany wściekłym hemolakiem, a teraz w domu mam panele...
Jeżdzimy po sklepach, oglądamy, jest wybór przeogromny, ale ja nie wiem sama co bym chciała:)
Choć tak naprawdę to ciągnie mnie do....desek, tylko jakośtak nie mogę się zdecydować :cry:
Za dużo rzeczy mi się podoba, ale chciałabym coś, co łatwo utrzymać w czystości:)
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Czw lut 13, 2014 8:15 Re: Rudi i Pysia VI Dziennik niecodziennik ;) łamigłówka s.

AnnAArczyK pisze:Do desek mam sentyment, w rodzinnym domu były...
Już "na swoim", w bloku miałam parkiet pomalowany wściekłym hemolakiem, a teraz w domu mam panele...
Jeżdzimy po sklepach, oglądamy, jest wybór przeogromny, ale ja nie wiem sama co bym chciała:)
Choć tak naprawdę to ciągnie mnie do....desek, tylko jakośtak nie mogę się zdecydować :cry:
Za dużo rzeczy mi się podoba, ale chciałabym coś, co łatwo utrzymać w czystości:)

Zuziu, proponuje deskę barlinecką - lepsza od paneli i łatwiejsza w utrzymaniu niż deska.
Chyba ze znajdziesz deskę lakierowaną - wtedy to wsio rybka
Mam deskę barlinecką, można ją położyć na korkowy podkład lub przykleić jak parkiet. Jest ładna, łatwa w utrzymaniu i można ją nawet parę razy cyklinować w razie potrzeby.
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Czw lut 13, 2014 9:00 Re: Rudi i Pysia VI Dziennik niecodziennik ;) łamigłówka s.

Elu, będę musiała zwrócić na nią uwagę, faktycznie ładnie wygląda:)
ja miałam dosyć już lakierowanego parkietu, dałam nawet wyraz niechęci do owego pisząc hemolak przez samo h :wink: :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw lut 13, 2014 13:27 Re: Rudi i Pysia VI Dziennik niecodziennik ;) łamigłówka s.

A popatrz... ja miałam deskę barlinecką (buk) przez lat 20 i więcej jej nie chciałam...Ściera się jak deska, w sumie lakierować ją i tak trzeba więc jeden pies.... Jeśli o wygodę chodzi na lata to jednak panele.... Nie są one jednak tak przyjemne dla np bosej stopy jak drewno.... Ja mam dechy w salonie, marzenie nasze, a wszędzie indziej panele - dla wygody właśnie, jedno pomieszczenie jak trzeba będzie cyklinować - damy radę, więcej - byłby kłopot bo lata już nie te....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw lut 13, 2014 14:20 Re: Rudi i Pysia VI Dziennik niecodziennik ;) łamigłówka s.

A ja mam w salonie i w przedpokoju bardzo ładne panele :mrgreen: Póki co trzymają się nieźle (chociaż nie brałam tych najgrubszych i najtrwalszych), brudu za bardzo na nich nie widać, sprzątanie łatwe - odkurzyć, przemyć mopem i gotowe!
Paneli jest teraz do wyboru, do koloru, dla każdego coś dobrego. W każdym razie ja polecam.
Chętnie bym wymieniła panele w sypialni na takie same, jak mam w salonie i przedpokoju. Sypialnia była robiona tuż po przeprowadzce, kasy było mało, czasu też nie za wiele, brało się na szybkiego i możliwie tanio, więc nie jestem do końca zadowolona.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw lut 13, 2014 15:13 Re: Rudi i Pysia VI Dziennik niecodziennik ;) łamigłówka s.

Moje panele też nie najgorsze :mrgreen:
Ale mam już ich dość, chciałabym coś fajniejszego, myślałam nawet o terakocie w salonie, ale szybko mi przeszło.....
My podobnie...szybko trzeba było się wprowadzić więc i szybko wykończyć chałupę, robiliśmy na łeb, na szyję byle już...ale 12 lat temu materiały wykończeniowe były jeszcze inne niż dzisiaj, teraz jest ich więcej i są ładniejsze :D
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw lut 13, 2014 18:17 Re: Rudi i Pysia VI Dziennik niecodziennik ;) łamigłówka s.

MB&Ofelia pisze:A ja mam w salonie i w przedpokoju bardzo ładne panele :mrgreen: Póki co trzymają się nieźle (chociaż nie brałam tych najgrubszych i najtrwalszych), brudu za bardzo na nich nie widać, sprzątanie łatwe - odkurzyć, przemyć mopem i gotowe!
Paneli jest teraz do wyboru, do koloru, dla każdego coś dobrego. W każdym razie ja polecam.
Chętnie bym wymieniła panele w sypialni na takie same, jak mam w salonie i przedpokoju. Sypialnia była robiona tuż po przeprowadzce, kasy było mało, czasu też nie za wiele, brało się na szybkiego i możliwie tanio, więc nie jestem do końca zadowolona.

a panele sprawdzają się w przedpokoju? coś nie mam tam do nich przekonania
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lut 13, 2014 18:48 Re: Rudi i Pysia VI Dziennik niecodziennik ;) łamigłówka s.

wiesz, to chyba zalezy... Ile osob w domu, czy sa dzieci biegajace na dwor...pies.... Nawet jak wysoko/sie mieszka i ile piasku wnosi na butach... W bloku lepiej, w domku moga sie zbyt szybko scierac...choc moze te o wysokiej kklasie scieralnosci dalyby rade...
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Czw lut 13, 2014 18:52 Re: Rudi i Pysia VI Dziennik niecodziennik ;) łamigłówka s.

shira3 pisze:wiesz, to chyba zalezy... Ile osob w domu, czy sa dzieci biegajace na dwor...pies.... Nawet jak wysoko/sie mieszka i ile piasku wnosi na butach... W bloku lepiej, w domku moga sie zbyt szybko scierac...choc moze te o wysokiej kklasie scieralnosci dalyby rade...

nawet takie raczej krócej wytrzymają niz płytki, chyba , że ktoś lubi często robić remont
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Czw lut 13, 2014 19:12 Re: Rudi i Pysia VI Dziennik niecodziennik ;) łamigłówka s.

chyba krocej.... Ja kiedys mialam klepke barlinecka w przedpokoju, 4 pietro, dwoje dzieci i pies, po 5 latach byla juz kiepska a po 10 do wyrzucenia, fakt, ze przezyla tez zalanie....ale kaflom to by tak nie zaszkodzilo....
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Czw lut 13, 2014 19:29 Re: Rudi i Pysia VI Dziennik niecodziennik ;) łamigłówka s.

Moje panele w przedpokoju mają się całkiem dobrze. Fakt, że tłumy ludzi się tam nie przetuptują, a mieszkanko mieści się w bloku na 4 piętrze.
Gorzej sprawują się te z sypialni. No ale tanie mięso jedzą psy, jak to mawia moja Musia.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw lut 13, 2014 19:30 Re: Rudi i Pysia VI Dziennik niecodziennik ;) łamigłówka s.

MB&Ofelia pisze:Moje panele w przedpokoju mają się całkiem dobrze. Fakt, że tłumy ludzi się tam nie przetuptują, a mieszkanko mieści się w bloku na 4 piętrze.
Gorzej sprawują się te z sypialni. No ale tanie mięso jedzą psy, jak to mawia moja Musia.

bez windy?
Obrazek

mir.ka

Post » Czw lut 13, 2014 19:33 Re: Rudi i Pysia VI Dziennik niecodziennik ;) łamigłówka s.

jak bez windy to piach sie' po drodze zostawi...
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Czw lut 13, 2014 19:35 Re: Rudi i Pysia VI Dziennik niecodziennik ;) łamigłówka s.

A kto by tam windę montował w 4-piętrowcu :roll:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw lut 13, 2014 19:37 Re: Rudi i Pysia VI Dziennik niecodziennik ;) łamigłówka s.

to przynajmniej piach się do domu nie nosi :lol:
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]