Koty trzy i my.... KOŃCZYMY.....

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 11, 2015 22:21 Re: Koty trzy i my.... sesja foto !!!

No to trochę masz młyn
Po 12 h to mordęga ,ale nieraz nie ma wyjścia
Dla mnie masakra jest 4 brygadówka
Owszem na początku extra,4 dni zlecą jak trza,ale po jakimś czasie nie jest tak różowo

Hejka Rjebjata :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro lut 11, 2015 22:47 Re: Koty trzy i my.... sesja foto !!!

Izuś, ta stara matura z dobrego liceum, to, wierz mi, jest często lepsza, jeśli chodzi o posiadaną wiedzę, niż dyplom wielu wyższych uczelni, szczególnie tych nastawionych na ilośc, a nie na jakość. Zdarza mi się rozmawiać z absolwentami takich szkół i przerażenie mnie ogarnia jak widzę braki wiedzy ze szkoły średniej. Brak samodzielnego, logicznego myślenia widać na każdym kroku.
Jak oni pokończyli te uczelnie.....?
Chyba tylko na zasadzie: kopiuj - wklej :evil:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw lut 12, 2015 7:33 Re: Koty trzy i my.... sesja foto !!!

EVA2406 pisze:Izuś, ta stara matura z dobrego liceum, to, wierz mi, jest często lepsza, jeśli chodzi o posiadaną wiedzę, niż dyplom wielu wyższych uczelni, szczególnie tych nastawionych na ilośc, a nie na jakość. Zdarza mi się rozmawiać z absolwentami takich szkół i przerażenie mnie ogarnia jak widzę braki wiedzy ze szkoły średniej. Brak samodzielnego, logicznego myślenia widać na każdym kroku.

Oczywiście, że tak pokończyli :wink: Znam to z autopsji....trzeba dbać o studentów, bo jak ich nie będzie to i nas nie będzie......
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw lut 12, 2015 11:27 Re: Koty trzy i my.... sesja foto !!!

Myszolandia pisze:No to trochę masz młyn
Owszem na początku extra,4 dni zlecą jak trza,ale po jakimś czasie nie jest tak różowo

mój mąż ponad 20 lat pracuje na 4 brygady , to ma wady i zalety, bo przy wolnym w tygodniu można coś załatwić, ale często jest tak ,że np w sylwestra idzie na noc lub w nowy rok na rano i z jakiejkolwiek zabawy nici, albo jakieś święta - wszyscy tylko wolne, wolne bo się należy a on do pracy, a ja sama w domu :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lut 12, 2015 15:59 Re: Koty trzy i my.... sesja foto !!!

mir.ka pisze:

mój mąż ponad 20 lat pracuje na 4 brygady , to ma wady i zalety, bo przy wolnym w tygodniu można coś załatwić, ale często jest tak ,że np w sylwestra idzie na noc lub w nowy rok na rano i z jakiejkolwiek zabawy nici, albo jakieś święta - wszyscy tylko wolne, wolne bo się należy a on do pracy, a ja sama w domu :(

Nie sama, tylko z kotami! Mój też pracuje na zmiany ale w systemie pięciobrygadowym, więc już trzy lata pod rząd miał dyżur w Sylwestra (365 dni dzieli się na 5 bez reszty - zmiana nastąpi w roku przestępnym) :)

Barbasia

Od: Wto sty 26, 2010 21:26

Post » Czw lut 12, 2015 16:03 Re: Koty trzy i my.... sesja foto !!!

Barbasia pisze:
mir.ka pisze:

Nie sama, tylko z kotami! Mój też pracuje na zmiany ale w systemie pięciobrygadowym, więc już trzy lata pod rząd miał dyżur w Sylwestra (365 dni dzieli się na 5 bez reszty - zmiana nastąpi w roku przestępnym) :)

nie tylko z kotami ale jeszcze z psami :D
a jaki to system pięciobrygadowy? nie słyszałam o takim
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Czw lut 12, 2015 22:11 Re: Koty trzy i my.... sesja foto !!!

o pięciobrygadówce też nie słyszałam 8O 8O Na czterobrygadówce pracowałam dość długo, ale nie na takiej klasycznej, tylko systemem trzy dni po 12 godz, trzy dnie wolne. Pracowałam tak w dwóch róznych firmach (w tej drugiej było to mnie regularne), ale bardzo sobie chwaliłam. Bo tak - trzy dni wykreślone z zyciorysu zupełnie, czwarty na odpoczynek, a pozostałe dwa dla mnie

EVA2406 pisze:Izuś, ta stara matura z dobrego liceum, to, wierz mi, jest często lepsza, jeśli chodzi o posiadaną wiedzę, niż dyplom wielu wyższych uczelni, szczególnie tych nastawionych na ilośc, a nie na jakość. Zdarza mi się rozmawiać z absolwentami takich szkół i przerażenie mnie ogarnia jak widzę braki wiedzy ze szkoły średniej. Brak samodzielnego, logicznego myślenia widać na każdym kroku.

Tak , Ewo, ale ta matura nie daję nic. Podobnie jak obecne studia, nawet na bardzo dobrym uniewerku, ale w kierunkach...hmmmm...właściwie niepotrzebnych - kulturoznawstwo, socjologia itp
Praca jest dla ludzi z konkretnymi, praktycznymi umiejętnościami A szkolnictwo zawodowe zostało praktycznie zniszczone przez utworzenie gimnazjów i zbyt wybujałe ambicje sporej ilości rodziców.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw lut 12, 2015 22:35 Re: Koty trzy i my.... sesja foto !!!

Tak, gimnazja to najgorszy pomysł jaki mógł przyjść komuś do głowy. Zbieranina dzieciaków w najgorszym wieku, wrzucona w nieznane środowisko. Jeden przed drugim chce się popisać. Nauczyciele jeszcze nie wiedzą czego po kim moga się spodziewać. To wszystko działa jak nie zabezpieczona broń. Najgorsze jest to, że kazdy kolejny rocznik jest gorszy od poprzedniego. Moja starsza córka byla pierwszym rocznikiem tej głupiej reformy i jeszcze jako tako to działało. Młodsza konczyła tę samą szkołę, tylko 9 lat później i to już była masakra.....
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw lut 12, 2015 22:51 Re: Koty trzy i my.... sesja foto !!!

Gimnazja i to puszczanie 6-latków już do szkoły
Dla mnie to jest chore.Kiedyś był normalny 8 klasowy system,książki z klasy do klasy i każdy jakoś żyje
Powymyślali jakieś cuda,że co roku na książki po 5 stów leci (przy jednym dziecku)

A co do 4 brygadówki,to kiedy zaszłam w ciążę i zeszłam z niej,to czułam ulgę,jakbym nie wiem miesiąc urlopu wygrała
Już byłam tak zmęczona ,ze szok

Miruś podziwiam Tż

Też jestem ciekawa tego 5 brygadowego systemu i też pierwszy raz czytam,że jest takowy
Obrazek

Myszolandia

Post » Czw lut 12, 2015 23:04 Re: Koty trzy i my.... sesja foto !!!

mir.ka pisze:a jaki to system pięciobrygadowy? nie słyszałam o takim

Jak zwierzchnicy mojego męża kilka lat temu wymyślili takie cudo, to też pierwszy raz o tym usłyszałam. Co pięć dni dzień (12 godzin od 6-18), co 5 dni noc (18-6), po nocy 3 dni wolne w których zdarzają się tzw wrzutki dzień lub noc, żeby godzin nie brakowało. Właśnie dzięki takiej bzdurze jedna zmiana ma 4 lata pod rząd robocze Boże Narodzenie i noc sylwestrową a inna te dni ma przez 4 lata wolne :mrgreen:

Barbasia

Post » Czw lut 12, 2015 23:07 Re: Koty trzy i my.... sesja foto !!!

Ło matko,ale dziwny system,a te 5 dni zanim pójdzie na np 6-18 to wolne ma czy po 8 ?
Obrazek

Myszolandia

Post » Pt lut 13, 2015 0:03 Re: Koty trzy i my.... sesja foto !!!

To jest tak jak w czterobrygadówce, tylko jeden dzień wolnego więcej: dzień, noc, po nocy, wolne, wolne. Czasem w któryś wolny dzień jest wrzuta i wtedy jest taki trochę maraton. Gdyby nie ta powtarzalność przez 4 lata (aż do następnego przestępnego roku), to nie byłoby tak źle.

Barbasia

Post » Pt lut 13, 2015 0:06 Re: Koty trzy i my.... sesja foto !!!

aaaa,po tej nocy się zgubiłam :oops: bo w 4 rce jest,ze po nocy 2 dni wolne,ten co się zejdzie i następny,a tu jeszcze jeden
No właśnie ,tn przestepny nieraz komplikuje trochę,a chyba przyszły będzie przestępczy nie ?
Obrazek

Myszolandia

Post » Pt lut 13, 2015 5:12 Re: Koty trzy i my.... sesja foto !!!

Да :lol:

Barbasia

Post » Pt lut 13, 2015 10:02 Re: Koty trzy i my.... sesja foto !!!

ale mieli głupawy pomysł :(
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]