Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 07, 2013 14:33 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

Broszka pisze:Ale ceny promocyjne kuszą :roll:

No właśnie.
W tym miesiącu miałam niczego nie kupować moim kotom. Myślałam, że odsapnę finansowo.
A z drugiej strony szkoda nie skorzystać z takiej okazji.
Zwłaszcza, że fontannę i tak mam w planach. Kiedyś :mrgreen:
No nic, jeśli dostanę kasę przed końcem promocji to kupię fontannę.
Jeśli nie- kupię kiedy indziej.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro sie 07, 2013 14:48 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

Revontulet, a jak dajesz kotom wyłącznie mokre jedzenie to one w ogóle wykazują zainteresowanie piciem ?
Bo u mnie stoją trzy miski i każda chyba tylko dla ozdoby, żadna nie pije :| . Też myślałam nad fontanną, ale właśnie obawiam się, że kupię i też będzie mi ozdabiać kąt, a koty oleją sprawę.

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Śro sie 07, 2013 15:21 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

Nie mam pojęcia czy będą pić wodę z fontanny.
Fiodor na początku pewnie tak.
Maurycy lubi moczyć łapki w misce z wodą więc może fontanna też będzie dla niego jakąś atrakcją.
Ale czy będzie pił wodę - nie wiem.

Oni nie jedzą wyłącznie mokrej karmy.
Dostają niewielkie ilości suchej. Niby jest tego bardzo mało, ale jednak coś tam jedzą.
Fiodor coś tam pije, ale dużo mniej niż kiedyś. Sika tylko dwa razy na dobę. Kiedyś sikał 3-4 razy.
Maurycy w ogóle nie pije wody. Nawet po zjedzeniu suchej karmy. Co w taką pogodę jest niefajne.
Sika 3 razy na dobę- jak zawsze. Z tym że on prawie od samego początku u mnie ma ograniczaną suchą karmę (nerki i struwity w moczu), za to dolewam mu do mokrego jedzenia sporo wody.
Fiodor takiego rozcieńczonego nie chce.

Zakup fontanny będzie ryzykiem :wink:

Edit: u mnie też są trzy miski. Fiodor zagląda do każdej i czasem coś tam liźnie. Maurycy topi w nich myszy. Więc jakieś zainteresowanie jest :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Czw sie 08, 2013 9:18 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

Czy Wasze koty plują?
Dzisiaj w nocy Fiodor mnie opluł 8O
Obrazek

Revontulet

Post » Czw sie 08, 2013 9:26 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

Moje nie plują a przynajmniej nic takiego nie zarejestrowałam :roll:
Jak to wyglądało? Tak po prostu napluł na Ciebie?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw sie 08, 2013 9:36 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

A tylko by spróbował :twisted:
Nie wiem za bardzo jak to się stało.
Już przysypiałam i nagle na rękę spadło mi coś mokrego.
Podskoczyłam do sufitu, zaczęłam sobie wyobrażać jakieś stworzonka wpadające do mieszkania przez okno (łóżko mam przy samym oknie). Wszystko dookoła obejrzałam, ale nie znalazłam żadnych żyjątek.
Natomiast ciecz z mojej ręki wyraźnie pachniała pyszczkiem Fiodka.
On w tym czasie mył się na drapaku, tuż na moim łóżkiem.
Przypuszczam, że podczas mycia, trochę się zaślinił i coś tam na mnie chlusnęło.
Obrazek

Revontulet

Post » Czw sie 08, 2013 14:56 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

Revontulet pisze:A tylko by spróbował :twisted: .

:mrgreen: A ciekawe co byś mu zrobiła? Też opluła? :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt sie 09, 2013 8:41 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

:lol:
To jest jakaś myśl :mrgreen:

A Maurycy dalej pcha sie do łóżka.
Gorąco mu, a i tak z uporem maniaka przytula się do mnie :roll:
Obrazek

Revontulet

Post » Pt sie 09, 2013 9:03 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

u mnie Hava wieszczy ochłodzenie :)
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pt sie 09, 2013 9:28 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

A jak to "wieszczenie" się objawia? :)
Obrazek

Revontulet

Post » Pt sie 09, 2013 9:44 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

wyszla w nocy spać na balkon (o 1;22) i spała tam do rana.Jak szłam do pracy, nie chciała wrócić do mieszkania.Od 3 dni na balkon nie wychodziła, nawet w nocy
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pt sie 09, 2013 19:07 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

I oby normalniejsze dla życia temperatury już się utrzymały, bo jak jest 37 stopni to naprawdę można dostać szaleju - tzn ja go dostaję. Nie cierpię takich skwarów w mieście, zwłaszcza jak jest taka wilgoć w powietrzu, no nie ma czym oddychać.
Ale dziś już jest zdecydowanie lepiej, w Łodzi właśnie przyjemna burza i chłodny wiatr. Rajsko :mrgreen: .

karola7

Post » Sob sie 10, 2013 18:38 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

Ochłodziło się :ok:
Od razu czuję, że żyję. I w końcu mam siłę i chęć do robienia czegokolwiek.
Mimo tego, że jest pochmurnie i co jakiś czas pada. Ale od razu lepiej. I może znowu się zazieleni? Bo już nie mogę patrzeć na to siano zamiast trawy.
Kotom też lepiej. Fiodor demoluje, biega, zrzuca, gania.
Maurycy odsypia :mrgreen:

Zamówiłam fontannę. Mam nadzieję, że będzie jakieś zainteresowanie :roll:
Obrazek

Revontulet

Post » Sob sie 10, 2013 19:12 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

Fiodek musi nadrobić zaległości :wink: .

Ciekawe jestem bardzo jak się sprawdzi ta fontanna, oby koty wykazały zainteresowanie i chęć do picia. Ja wciąż się waham...

karola7

Post » Sob sie 10, 2013 19:18 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

No, tak.. Ludzie sie jednak różnią. Koty też :mrgreen:
A propos pogody.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

[poprzednia][następna]