SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 19, 2011 21:55 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

na święta się to może nie nadaje ale na szybki obiad :
piersi kurczaka w kawałeczkach podsmażone z czosnkiem do tego ugotowany brokół - do tego dodać majonez albo śmietane albo jogurt co tam kto woli - jeść na ciepło z grzankami z chleba z przyprawą -odkryłam "grzanki złociste" fajna przyprawa - posypiesz niewielką ilością chlebek do pieca i mniam mniam
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon gru 19, 2011 21:56 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Fajna :)
A na Święta robisz jakąś? Oprócz jarzynowej, bo to u mnie standard.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon gru 19, 2011 21:57 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

podepnę Was wszystkie pod pierogi ;-) jak tylko pojadę :ok: :ok:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Pon gru 19, 2011 21:57 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Ale fajnie :P
Gosiu,a Ty się nie przemęczaj :)

Ja też będę uciekać, śpijcie dobrze :P

Erin

Post » Pon gru 19, 2011 21:59 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

w tym roku sałatkę ziemniaczaną robi siostrzenica - wezmę jutro przepis i podrzucę
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Pon gru 19, 2011 21:59 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Erin pisze:Fajna :)
A na Święta robisz jakąś? Oprócz jarzynowej, bo to u mnie standard.

ja robie brokułowa 8)
blanszuje brokuły,dodaje jajko ugotowane na twardo,czerwoną fasolkę,cebulkę ,czosnek,polewam jogurtem naturalnym i gotowe,pycha :ok: mozna dodac ogóra kiszonego
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon gru 19, 2011 22:13 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

spadam też już dziś - Dobrej Nocy wszystkim !
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Pon gru 19, 2011 23:46 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

No, wreszcie przebiłam się przez te wszystkie strony, które wyprodukowałyście :twisted:
vip0 pisze:A się zapytam, owszem, a żebyś wiedziała...bo chyba Bianeczka akurat jest :mrgreen: !
Bianko, jak smakują pierogi Erin?

Pierogi Erin są genialne :D W smaku i wyglądzie nie przypominają "normalnych" pierogów, ale smak.....
Izunia, aż mi głupio Cię o to prosić, wyślij mi na PW jeszcze raz przepis, proszę (obawiam się, że nie uda mi się go odnaleźć w wątku :oops: ) a może bym zrobiła na wigilię u przyjaciółki :D
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto gru 20, 2011 4:43 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Z waszych przepisów rzeczywiście całą pierogarnię można otworzyć :ok:

Gosiu, jak ci sie juz bajki skończą, to może przerzuć się na flimy. Coś w stylu "Czterej pancerni i pies" :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto gru 20, 2011 7:59 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Hejka!
Jak dziś Królewna i shrekotki?

Bianka, wysłałam :P

Erin

Post » Wto gru 20, 2011 8:53 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Obrazek

Erin

Post » Wto gru 20, 2011 16:02 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Zaglądam w przelocie :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto gru 20, 2011 16:52 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Robię pierogi.
Ruskie.
Z Alex-Polu
najszczesliwsza

Post » Wto gru 20, 2011 17:43 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Erin pisze:
vip0 pisze:Jakbym nie była taka lewostronna w kwestii wypieków, to nawet bym spróbowała zrobić :oops: .

A to naprawdę nic trudnego. Kapustę podgotować, dodać grzyby.
Zagnieść ciasto, zrobić pierogi i smażyć. Ja też się bałam na początku, ale to pestka.
Tylko trochę zabawy z tym jest.

A jak to ciasto zrobić, zanim zacznie sie zagniatać?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto gru 20, 2011 17:48 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

taizu pisze:
Erin pisze:
vip0 pisze:Jakbym nie była taka lewostronna w kwestii wypieków, to nawet bym spróbowała zrobić :oops: .

A to naprawdę nic trudnego. Kapustę podgotować, dodać grzyby.
Zagnieść ciasto, zrobić pierogi i smażyć. Ja też się bałam na początku, ale to pestka.
Tylko trochę zabawy z tym jest.

A jak to ciasto zrobić, zanim zacznie sie zagniatać?

No właśnie, jak zrobić ciasto? I ta kapusta, to ma być kiszona, tak? :oops:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

[poprzednia][następna]