Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 31, 2011 7:39 Re: Conan, Freya i Prozac-wspominkowo;-)

Dopiero dzisiaj zaglądam i oglądam fotki. Cudne są!
Myślę, że warto zbadać kupale. A może tak jak Dziewczyny sugerują, odrobaczyć Chłopaka innym lekiem.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro sie 31, 2011 9:55 Re: Conan, Freya i Prozac-wspominkowo;-)

shalom pisze:[(...)Kordoniu, czy u Ciebie też miał takie mieszane kupale? to ważne, u nas ma od zawsze. Czytałam ze pierwotniaki dają takie objawy i ciężko je wytępić, mogą latami męczyć zwierzaka.

Tak mi się to wszystko poukładało. Może nadinterpretacja, może panikę sieję, ale zrobię te badanie. Koniecznie. Chyba ze jutro dowiem się czegoś o siuśkach.

Tak, u nas było identycznie z kupami- raz dobra, raz rzadsza.
Tak, jak Ci mowiłam- on w ogóle był na poczatku strasznie zarobaczony-przed kastracja, kiedy dostał narkozę- zwymiotował olbrzymim kłebem żywych glist.
Potem wiele razy go odrobaczałam, ale gdzieś to cholerstwo w nim może zostało.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Śro sie 31, 2011 11:25 Re: Conan, Freya i Prozac-wspominkowo;-)

O, czyli te kupy są popularne :twisted: ale sprawdzę.
Piszę dopiero teraz bom zalatana.

Otóż pani wetka powiedziała mi różne magiczne rzeczy na temat wyników, nic nie zrozumiałam :? ale wiadomo że jest infekcja. Stan zapalny pęcherza :( zaraz jedziemy do wetki. Wezmę wyniki, na spokojnie poczytam i przeanalizuje. I napiszę tutaj co i jak. Może ktoś pomoże odczytać. No cóż, moja intuicja mnie jak zwykle nie zawiodła. Bo H obstawiał kicię :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Śro sie 31, 2011 12:02 Re: Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

Już wstałaś? 8O
Ja też mam intuicję co do kiciów. Dobrze, że szybko zareagowaliście. Teraz szybko uporacie sie z zapaleniem :ok:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro sie 31, 2011 12:06 Re: Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

Biedny Proziu... Popatrz, większość ludzi uznałaby to za objaw "kociej złośliwości" :evil:
Koniecznie napisz jak będziesz wiedziała coś więcej. Jak groźna jest ta infekcja, czym to się leczy itd.

naupliosa

Od: Pon lip 18, 2011 12:00

Post » Śro sie 31, 2011 12:08 Re: Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

Zdrówka Proziowi życzę :ok:
Zapytaj wetki, czy można mu podawać jakiś preparat z żurawiną, na pęcherz u ludzi dobrze działa.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sie 31, 2011 14:43 Re: Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

sunshine-spałam dziś niecałe 3 godziny, piję drugą kawę i staram się myśleć i pisać.

Erin zapytam jak pójdę następnym razem.

Naupliosa-ludzie są złośliwi, nie koty. Ale Ci złośliwi ludzie często w to nie wierzą :twisted: Jak tylkoe nasikał to pomyślałam, że musi go boleć skoro doszło do tego stopnia. Wetki się śmiały jak stwierdziłam:dzięki bogu że się nam zlał w łóżko :twisted: :lol:

Choroba musi być teraz w pełnym rozwinięciu bo słodziak Prozak jest strasznie nerwowy. Jak bywał już trochę to myślałam że ja go denerwuję czymś :roll: a widocznie się zaczęło. Bidulek trochę się osikuje teraz w kuwecie, nie wiem czym konkretnie jest to spowodowane ale wychodzi z mokrymi łapkami i całą dupką. I to go denerwuje jeszcze bardziej.

Ale do konkretów. Jest stan zapalny. Proziu dostał dwa kłuje w dupkę, przy pierwszym siedział cicho a przy drugim strasznie gderał i obubał wszystkich, nawet w transporterku gderał :lol: Dostaliśmy też antybiotyk na tydzień i coś jeszcze, chyba na pH, bo jest troszkę za wysokie, ale jeszcze w normie. Ja ze swojej strony zamienię w mieszance węglan wapnia na cytrynian wapnia i szybko się ustabilizuje(wiem bo czytałam że to świetny naturalny sposób). Poza tym wyniki dobre, z nerkami wszystko ok, kamieni brak.

Powiedzcie mi tylko który podpunkt na wynikach mówi nam właśnie o kamieniach?tego nie mogę rozszyfrować :P
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro sie 31, 2011 18:26 Re: Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

W badaniu moczu jest badanie ogólne i tzw. osad.
Jeśli są tam fosforany amonowo-magnezowe, świadczy to o kryształach wywołanych zbyt wysokim pH, a jeśli szczawiany wapnia- to moze się z tego zrobić kamień wywołany zbyt niskim pH
Jeśli ani fosforany, ani szczawiany nie występują w osadzie, to na wyniku zwykle w tym miejscu nic nie ma.
Ostatnio edytowano Śro sie 31, 2011 18:27 przez kordonia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kordonia

Post » Śro sie 31, 2011 18:26 Re: Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

Proziu, kuruj się! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sie 31, 2011 18:34 Re: Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

No to nie ma nic na pewno.
Ale wzrost pH jest dla mnie wielką zagadką. Coś musiałam przeoczyć, albo gdzieś błąd popełnić. Jak znajdę czas to spróbuję rozkminić biochemiczny język :?
Proziu się kuruje, oby mu się humor poprawił i się rozruszał na nowo.

No to jeszcze pytanie: z czego taka infekcja? przeziębił dupsko? źle sobie umył dupsko? :roll:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro sie 31, 2011 18:40 Re: Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

To podwyzszone pH moze jest po prostu z infekcji?

Trzymam kciuki za wyzdrowienie :ok: :ok:
Obrazek

kordonia

Post » Śro sie 31, 2011 19:23 Re: Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

Też tak pomyślałam.

A mi zaraz łeb wybuchnie. Niecałę 3 godziny snu, nagle konieczność dokończenia pracy na już i wizja przerażajacego weekendu w pracy począwszy od jutra :strach: jutro mam pierwszy dzień praktyk i mimo że miałam nie pracować to mam zmianę popołudniową. Nie wiem jak ja się przetransportuję z jednego miejsca na drugie w 10 minut :roll: generalnie jutro zapierniczam od 9 do 22. A w piątek kolejne 12 h. Zaczyna się hardcorowy miesiąc. Ale jak oddam do konca tygodnia pracę to chociaż mniej na głowie będę miała. Poza strachem czy pani promotorka uzna ją za prawidłową i da mi magiczny wpis 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro sie 31, 2011 19:49 Re: Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

doczytuję zaległości
piękna akcja łapania siuśków :ok:
Cudowne fotki
a Frejcia to ma takie migdałowe oczy :love: Śliczna jest
Też okrutnie zazdraszczam fotek romantycznej miłości, eh

Za Prozia ogromne kciuki - trzymaj się chłopie, nie dawaj się żadnemu pH!

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro sie 31, 2011 19:56 Re: Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

trzymam kciuki za udsny miesiac, mimo ze bedzie ciezko.. przetrwasz. masz H. i masz koty preciez:)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Śro sie 31, 2011 20:54 Re: Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

Szybko zareagowałaś u Prozia,więc na pewno szybciutko go wyleczysz
i trzymam za to kciuki :ok:
Podziwiam akcję łapania :) :) siuśków,jak zgrabnie Ci poszła :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

[poprzednia][następna]