Mała Bejbi od początku choruje

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 12, 2011 23:58 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Trzymajcie mnie bo mnie szlag trafi :evil: :evil: :evil: Ten student od Bejbi sprzedaje właśnie kotki od tej samej matki co Bejbi 2 kotki półpersy oczywiście ojciec nieznany.Zróbcie coś :cry: :cry: 100zł. teraz woła 8O Szylkretka i białorudy kocurek.Zimą miała młode i znowu,a szylkretka też taka mi się zgarbiona wydaje :( Hunter666x to tego drania nick :!: :!: :!:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Śro lip 13, 2011 0:19 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Vailet, sorry, ale on to będzie robił tak długo, jak ludzie te koty będą kupować :evil:
Ty sobie dałaś kit wcisnąć, ze to przypadek i wypadek, a kotka jest pewno eksploatowana na okrągło :cry:
Nie ma zakazu rozmnażania swoich zwierząt domowych i póki będzie popyt, będzie i podaż.
A potem płacz , ze zwierzak chory :cry:
vailet pisze:2 kotki półpersy oczywiście ojciec nieznany

To już chyba ćwierć persy, skoro mama jest półpersem 8O

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro lip 13, 2011 0:27 Re: Mała Bejbi od początku choruje

izka53 pisze:Vailet, sorry, ale on to będzie robił tak długo, jak ludzie te koty będą kupować :evil:
Ty sobie dałaś kit wcisnąć, ze to przypadek i wypadek, a kotka jest pewno eksploatowana na okrągło :cry:
Nie ma zakazu rozmnażania swoich zwierząt domowych i póki będzie popyt, będzie i podaż.
A potem płacz , ze zwierzak chory :cry:
vailet pisze:2 kotki półpersy oczywiście ojciec nieznany

To już chyba ćwierć persy, skoro mama jest półpersem 8O

izka53,Matka jest persem (tak mi się wydaje)zdjęcie to samo co wkleiłam na forum,nawet nowego nie zrobił.Twierdził że ona jest bezpłodna i to pierwsze żywe,gdybym to wcześniej wiedziała nie kupiłabym,ale było za późno :( Oby nikt ich nie kupił żeby miał nauczkę.Takie kotki to jeśli już powinien za darmo oddać.Są tacy co tak robią.Ja tak często przeglądałam Allegro właśnie by sprawdzić czy ten podlec jeszcze to zrobi.Kotka jest za stara by zdrowe rodzić.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lip 13, 2011 0:33 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Bejbi nie może spać ja przez to też,śmierdzi tak ją gazuje.Ciekawe czy te nowe młode od matki Bejbi mają wszy :evil: Przez niego cierpi Bejbi i ja :cry: :cry: Wiem że nie powinnam kupować,ale zawsze chciałam lekko puchatego kotka :( nie persa bo nie mam warunków by się u mnie latem ugotował.Zresztą Pokerek z hodowli i co?
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lip 13, 2011 0:49 Re: Mała Bejbi od początku choruje

izka53 pisze:.Twierdził że ona jest bezpłodna i to pierwsze żywe,gdybym to wcześniej wiedziała nie kupiłabym,ale było za późno :( Oby nikt ich nie kupił żeby miał nauczkę.Takie kotki to jeśli już powinien za darmo oddać.Są tacy co tak robią.Ja tak często przeglądałam Allegro właśnie by sprawdzić czy ten podlec jeszcze to zrobi.Kotka jest za stara by zdrowe rodzić.

Vailet, kurcze , nie bądż naiwna. Ludzie będą kupowac , bo taniej, bo w typie, bo weżmie ich na litość, jak Ciebie.
Ja nie chciałam puchatego kota , a mam, to wszystko przypadek. :mrgreen:
Na tymczasach to ludzie takie koty mają, że głowa boli 8O

vailet pisze:.Zresztą Pokerek z hodowli i co?
Post Wy

No cóż, są hodowle i hodowle :evil: , persy w ogóle mają szereg wad, z długowłosych to lepsze są norweskie leśne, Nevy czy maine coine

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro lip 13, 2011 1:31 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Nieprawda MCO mają wiele wad.Norweskie i Syberyjskie najmniej chorują genetycznie.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lip 13, 2011 9:57 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Witam :1luvu: siedzę w dziczy pod namiotem, ale jakoś udało się złapać internet...
Vailet, a może chociaż a w opinii o sprzedawcy na allegro spróbuj napisać co to za koleś? Nóż się w kieszeni otwiera na takich ludzi, zamiast wysterylizować kotkę to kręci na tym interes. Żeby prawdziwa hodowla to i pieniądze z tego niemałe, a tak? pazerność? debilizm?

akasheni

Od: Sob lut 13, 2010 11:07

Post » Śro lip 13, 2011 15:37 Re: Mała Bejbi od początku choruje

akasheni pisze:Witam :1luvu: siedzę w dziczy pod namiotem, ale jakoś udało się złapać internet...
Vailet, a może chociaż a w opinii o sprzedawcy na allegro spróbuj napisać co to za koleś? Nóż się w kieszeni otwiera na takich ludzi, zamiast wysterylizować kotkę to kręci na tym interes. Żeby prawdziwa hodowla to i pieniądze z tego niemałe, a tak? pazerność? debilizm?

akasheni,ja nie mam konta na Allegro.Bejbi kupiłam przez telefon.Jeśli czytałaś początek o Bejbi,może Ty napisz w moim imieniu?Nie wiem czy tak można :( Nie znam się kompletnie na Allegro.Miłych wakacjii :ok: :ok: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lip 13, 2011 20:07 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Już po wizycie u weta,długo zeszło jak to popołudniami.Wet mówi o Bejbi najsłynniejszy kot w mieście :lol: dowiedział się nawet ile wątek ma stron 8O nie wiem skąd.Dziś tylko dostała antybiotyk,ale mało je.Wet też podejrzewa u niej rujkę,ale ona tym dziecięcym głosikiem zaprzecza :lol: i w sumie nie wiemy czy ma rujkę czy nie.Nie śpi,prawie nie je,kupala nie było bo jak nie je to z czego.Brzuszek w dotyku ok.Co to za kotka?Nie chce nam powiedzieć czy ma ruję bo nie daje sygnałów.Tyłek kuli i ucieka,tylko czasem głośno miałczy :roll:
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lip 13, 2011 20:29 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Witam malutką Bejbi :1luvu: oby jej się polepszyło! nie ma chyba nic lepszego jak zdrowe koty :D, izka 53 dlaczego persy mają wiele wad?ja mam mojego ponad 8 lat zdrowy(odpukać)jak koń :D a może mi się taki egzemplarz trafił? :wink: a syberyjczyk miał właśnie wadę wrodzoną :cry:
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Od: Nie mar 19, 2006 1:19

Post » Śro lip 13, 2011 20:35 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Nie spi, nie je, placze - jak nic to moz byc ruja.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Śro lip 13, 2011 21:05 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Tess 1610 pisze:Witam malutką Bejbi :1luvu: oby jej się polepszyło! nie ma chyba nic lepszego jak zdrowe koty :D, izka 53 dlaczego persy mają wiele wad?ja mam mojego ponad 8 lat zdrowy(odpukać)jak koń :D a może mi się taki egzemplarz trafił? :wink: a syberyjczyk miał właśnie wadę wrodzoną :cry:

Kurczę :? ja z persów które osobiście poznałam to przyznam że często mają wady,a słuchy chodzą że sybiraki i norwegi najmniej :roll: Zdrowy kot to szczęśliwy kot i Duża czy Duży też :D
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lip 13, 2011 21:09 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Conchita pisze:Nie spi, nie je, placze - jak nic to moz byc ruja.

Może masz rację :roll: tylko nie robi tego co inne kotki poza niejedzeniem,niespaniem i miałczeniem nic 8O nie kula się,nie podkłada się by ją nogą wałkować :lol: i tuli tyłeczek,nie wypina.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lip 13, 2011 21:45 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Z rują to różnie bywa, np. Malwina miała ruję taką właśnie, że tylko miauczała, a żadnych wygibasów, a potem ruja przeszła jej samoistnie - bez żadnych prochów. I wtedy ją natychmiast ciachnęłam. Bardzo spokojną ruję miała też Bertusia. Ona tylko troszkę dupcią pokręciła, nawet nie śpiewała za dużo. :-)
Za to Petuśka i Tola - matko kochana, to horror był!

Lisabeth

Od: Śro wrz 21, 2005 20:24

Post » Śro lip 13, 2011 21:54 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Lisabeth pisze:Z rują to różnie bywa, np. Malwina miała ruję taką właśnie, że tylko miauczała, a żadnych wygibasów, a potem ruja przeszła jej samoistnie - bez żadnych prochów. I wtedy ją natychmiast ciachnęłam. Bardzo spokojną ruję miała też Bertusia. Ona tylko troszkę dupcią pokręciła, nawet nie śpiewała za dużo. :-)
Za to Petuśka i Tola - matko kochana, to horror był!

Tak :( też bym ciachneła Bejbi,ale boję się zakażenia bakteryjnego na ten czas.U weta była dziewczyna z mixem brytyjki z norweskim i właśnie po sterylce zakażenie.Kotka schudła 1,5 kg i teraz na antybiotykach.Mimo że z norweskim zmieszana to bardziej brytyjskiego kota przypominała choć ze szczpiczastym śmiesznym noskiem :wink: Jej kotka dopiero niedawno miała rujkę za rujką,a ma 11 miesięcy.
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]