Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Betaka pisze:Dom nasz g... naznaczonyTymczasa dopadła jelitówka, mnie też cóś czyścić zaczęło. No jak nic, od kotów się zaraziłyśmy.
![]()
Kolejny raz okazało sie, że jestem tempa dzidaUgotowałam kociakom zupę, która co prawda im nie zaszkodzi, ale również nie pomoże. Wszystko pięknie: kurczak, ryż i marchewka, ale w tej marchewce tkwi diabeł. Nie ma wyjścia, trzeba ugotować drugi gar, tym razem wedle wytycznych
Kasiu! Wielkie dzięki za radę!
![]()
Tak bardzo chciałam uwierzyć w cudowną moc mojej zupki, że wydaje mi się, że to coś w kuwecie nie jest już takie rzadkie, choć maluchy nadal mają rozwolnienie.
kaja555 pisze:a też mnie się ta marchewka nie podobała, ale nie wiedziałam czemu, a jednak
Betaka pisze:Dzień dobry!
Opanowaliśmy biegunkę! Zmiana karmy, powtórne odrobaczenie przyniosły rezultaty. Nadżerki też ładnie się goją. Jeszcze do końca tygodnia podajemy antybiotyk i probiotyk.
U kotki z czarnym noskiem (zwanej Ania, bo to ulubienica Tymczasa) wirus zagnieździł się w oczku, ma uszkodzoną rogówkęDostaje krople, żel, ale trzeba liczyć się z komplikacjami, również w przyszłości.
Niestety potencjalne domki się posypały. Wczoraj poinformowałam o chorym oku chętny dom (wydawało się mocno czekający i pragnący przyjąc kota), jednocześnie jako alternatywę zaproponowałam adopcję drugiej kotki. Pani pretensjonalnym tonem stwierdziła, że "interesuje ją tylko TA kotka, defekt estetyczny mogła zaakceptować, ale nie chorobę, ona chce zdrowego kota". Zrezygnowała.
Drugi domek potwierdził chęć przyjęcia Ani, mają w rodzinie weta i choroba im nie straszna. Jednak na święta wyjeżdżają i kotka może do nich trafić dopiero 27-go. Pan chętny na kocurka już adoptował innego kociaka.
Zostaję więc na święta z sześcioma kotami. Strach pomysleć, ile się nasłucham w Wigilię o połnocy.![]()
Wczoraj wypuściłyśmy na działkach 2 kotki po sterylizacji (w tym matkę kociaków), bardzo garnące się do człowieka. Mają zrobione zdjęcia i będziemy ogłaszać. I Pan po raz kolejny nas zaskoczył i wzruszył wręczając kolejne 100 zł na koty
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 1063 gości