Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 07, 2012 10:10 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Mela jest przecudna :1luvu: Wygląda jak pluszowa zabawka.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob kwi 21, 2012 14:54 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Kasiu, czy wszystko w porządku?
Dawno Cię nie było. Co z Emmą ?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Śro kwi 25, 2012 19:49 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Halo?
Wszystko u was w porządku?
Brakuje mi opowieści o dziewczynach i zdjęć tych ślicznotek
pozdrawiamy kocio

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw kwi 26, 2012 16:57 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Coś tam nie tak. Kasi nie ma już 3 tygodnie. To do niej nie podobne. :(

olafen

Post » Czw kwi 26, 2012 16:57 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

I ja zaglądam....

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw kwi 26, 2012 17:56 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

i ja :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt kwi 27, 2012 7:11 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Mam nadzieję, że to zagonienie i urlop.
W zeszłym roku tez był urlop (a ja panikowałam :roll: )

pozytywka

Post » Pt kwi 27, 2012 12:13 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Ale wcześniej pisała, ze wybiera się na urlop :(

olafen

Post » Nie kwi 29, 2012 10:26 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Pisałam wczoraj sms do Conchity i u niej wszystko ok, wkrótce pewnie się odezwie. :)

olafen

Post » Nie kwi 29, 2012 10:45 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

zarobiona dziewczyna :)

pozytywka

Post » Nie kwi 29, 2012 14:06 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Hej, odzywam się, bo Ola do mnie pisała, że się niepokoicie :1luvu:

Zarobiona jestem po prostu, w pracy mieliśmy różne turbulencje (w tym zwolnienia :? ). Zastępowałam też jednego kolegę, który się rozchorował. Nie wspomnę, że siedzimy teraz tak ciasno, że naprawdę trudno otworzyć sobie na kompie coś prywatnego :twisted:

U nas wszystko ok, poza tym, że
1) Emma znów sobie wydrapuje placki, kolejne zmiany karm nie pomagają - nie wiem już, co jej dawać.
2) Melisa walczy z kolejnym nawrotem kataru w oczkach. Byliśmy na konsultacji u okulisty. Dostaliśmy tym razem nowy lek - taki żel antywirusowy do oczu. Jest już sto razy lepiej, obrzęk zszedł, ale biedulka ma po dziurki w nosie zakraplania. A będzie to trwało jeszcze parę tygodni. Może uda się na dłuższy czas wytłuc herpesa. Poza tym podwijają się jej od tych infekcji brzegi powiek, ma też baaaardzo wąskie kanaliki, co powoduje niedrożność. Nie da się ich odetkać normalnym zabiegiem (najcieńsza kaniula nie wchodzi). Możliwa jest plastyka, ale to jest pełna operacja i traktujemy to jako ostateczność, więc na razie się nie zdecydowaliśmy.
3) Melisa znielubiła Maję. Boi jej się i często syczy, jednocześnie się chowając np. pod komodę. Ale Maja na szczęście niewiele sobie z tego robi. Rozważam zakupienie Melce obroży z feromonami, albo Feliwaya. Chociaż chyba się ciut uspokoiła (tydzień temu o 2 nocy była straszna zadyma, bo śledztwo wykazało, że Maja chyba podglądała Melkę w kuwecie, a ta wpadła w histerię).
4) Maja jest wielkim luzakiem, czuje się doskonale, pokochała Młodego, który twierdzi, że jak się będzie wyprowadzał, to ją zabiera (ale mu nie dam, jeszcze czego)
5) A Maniusia jak zwykle jest okrągłym, gadatliwym słoneczkiem. Poza tym, że nabrała nawyku przychodzenia do nas o 5 rano :ryk: Pakuje się pod kołdrę, mruczy jak motor i wylizuje upatrzonego delikwenta, tzn TŻ-ta albo mnie, po rękach, po twarzy, po oczach. A potem regularnie sprawdza, czy obudzony przez słodziaka delikwent przypadkiem nie zasnął ponownie 8)

Obiecuję znaleźć wolną chwilę i zajrzeć do was na wątki, ale chwilowo się nie zanosi - niedzielne słoneczne popołudnie spędzam właśnie w pracy na dyżurze :x
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie kwi 29, 2012 14:19 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Wynika z postu, że Maniusia jest jak Armia Czerwona, nie do pokonania :mrgreen: Malutkie to, a się nie daje choróbskom, bardzo mnie to cieszy :lol: Biedna Mela, jest taka śliczna, a ciągle coś jej się czepia. :cry: Conchita, słyszałam ostatnio, że szylkretki są charakterne, że ciężko im tolerować inne koty, są kotami, które chcą mieć Dużych na wyłączność. Jeżeli to prawda, to moja Brendzia jest wyjątkiem, być może potwierdzającym regułę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie kwi 29, 2012 14:37 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Chyba wyjątek, bo Sisi u Jasi potrzebuje towarzystwa i to ona inicjuje kontakty z Pusią i u Mimetki też pełna sztama Loli z Mimi.

Szkoda mi Meliski - ona jest taka eteryczna i kochana. Chyba się czuje zagrożona przez Maję i dlatego tak reaguje ale z czasem i to się pewnie unormuje :wink:

olafen

Post » Nie kwi 29, 2012 14:47 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

ewar pisze:Wynika z postu, że Maniusia jest jak Armia Czerwona, nie do pokonania :mrgreen: Malutkie to, a się nie daje choróbskom, bardzo mnie to cieszy :lol: Biedna Mela, jest taka śliczna, a ciągle coś jej się czepia. :cry: Conchita, słyszałam ostatnio, że szylkretki są charakterne, że ciężko im tolerować inne koty, są kotami, które chcą mieć Dużych na wyłączność. Jeżeli to prawda, to moja Brendzia jest wyjątkiem, być może potwierdzającym regułę.

O nie, moja szylkretka Sisi jest wyjątkowo towarzyska i lubi inne kotki. Pusię lubi, często do niej podchodzi i o nosek trąca a ponieważ jest bardzo zwinna i szybka to też robi dla Pusi psikuski np. niedawno w ostatniej chwili jak nie miała gdzie uciec przed goniącą ją Pusią wskoczyła na drzwi wejściowe bardzo wysoko pod sam sufit i potem skoczyła jej pod sam nos. Puśka nie wiedziała co się dzieje. Mnie tylko śmiać się chciało kiedy zobaczyłam Pusi zdziwioną minę. Często Sisi sprawdza co Pusia zrobiła w kuwecie, chociaż częściej jej nie zawsze wyjdzie te przykrywanie urobku. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Nie kwi 29, 2012 15:04 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Szkoda, że Maja i Melisa się nie dogadują :( Może jednak to się z czasem zmieni :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

[poprzednia][następna]