Niki (FeLV+) - startujemy w konkursie :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 09, 2012 9:57 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata

Chyba wybrałaś najlepszy sposób podawania pasty - szybko, czysto, skutecznie. Tak aby stres trwał jak najkrócej :ok:

U nas też kulki z futra cieszą się wzięciem - koty je bardzo lubią :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Śro maja 09, 2012 10:07 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata

kiche_wilczyca pisze:Aga, a próbowałaś z jedzeniem jej pastę dawać?
Cwaniara omija wielkim łukiem, może paść z głodu, ale nie zje :twisted:

Tak Ewo, strzykawka jest 100%-owa, ale gdy wychodzi za często, daję jej jednorazowo, czasem tylko przez dwa dni RC Fibre jako dodatek do chrupek podstawowych i potem jest spokój na jakiś czas. Ale RC Fibre daję rzadko, bo wetka mówiła, żeby uważać z tym po żołądkowych problemach Niki.
Po prostu jestem przewrażliwiona na punkcie wymiotów, po Nikusiowych przejściach, nawet jeśli to jest naturalny zwrot kłaków :roll: bo to że mi coś zabrudzi, to mało istotne, gdyż Niki robi to na ogól na parterze i jedynie problem jest z dywanem długowłosym ;) ale radzimy sobie :ok:

Kulki z własnej sierści Niki też lubi :)
A zabawki z byle czego" są najlepsze, co pokażemy wkrótce na naszych zdjęciach ;)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Śro maja 09, 2012 17:46 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata

selene00 pisze:
szybenka pisze:Miło nam :1luvu:

Niki, kiedy pewnego razu się nią zachwycałam, pokazała mi jak wygląda dostojny kot i stwierdziła, że nawet taki pomnik powinien powstać ;) :mrgreen: (przypomina bardziej rumaka)

Obrazek

No nie mogę!!! :ryk:
Jaka narowista klaczka. :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk:

ach Ty mój Nikutku :1luvu: :1luvu: :1luvu: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro maja 09, 2012 20:57 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata

Proszę Państwa, proszę wygodnie sobie usiąść i wpatrywać się w monitor ;)
Zaczynamy pokaz twórczych wariactw mojej księżniczki :1luvu:
Będzie dużo, bo mi się wiele podoba 8)

Niki odkryła nową, fajną zabawkę. Można ją podrzucać, łapać i do tego szeleści.
Obrazek

Trzeba stale ją obserwować.
Obrazek Obrazek

Ale jak się już ją dorwie...
Obrazek
Obrazek Obrazek

...są skoki, przyczajanie i harce na całego:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Fajnie się bawię, nieee...?
Obrazek

cdn...
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Post » Śro maja 09, 2012 21:07 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata

szybenka pisze:Dumna i blada - ciekawe z jakiego powodu ;)

Obrazek Obrazek Obrazek

Chyba że myślała: Może mi coś dobrego dadzą? ;)

Nikunia tutaj mi się szczególnie podoba :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro maja 09, 2012 21:18 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata

kussad pisze:Nikunia tutaj mi się szczególnie podoba :1luvu:
Taka dostojna dama :)

Edit: Ostatnio już daję Niki wszelakie karmy i niektóre ludzkie jadło (codziennie coś innego), no i musiałam coś dać, na co Nikuśka jest uczulona, bo od wczoraj macha głową i choć nie widziałam, aby się jakoś wyjątkowo drapała, ale sierść na uszach ma jakby wytartą :roll: znaczy się, wydrapała... :?
Obrazek

szybenka

Post » Czw maja 10, 2012 20:29 Re: Niki (FeLV+) - moje słoneczko... to już 2,5 roku :)

Ciąg dalszy rozkosznych zabaw :)

Moja niebieskooka ;)
Obrazek

Niki mogłaby grać w siatkówkę - np. pięknie by serwowała :mrgreen:
Obrazek
...albo broniła ;)
Obrazek :mrgreen:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek

szybenka

Post » Czw maja 10, 2012 21:50 Re: Niki (FeLV+) - moje słoneczko... to już 2,5 roku :)

nie wiem jak reszta,ale ja wymiękłam :oops: :oops: :oops: :oops:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw maja 10, 2012 22:03 Re: Niki (FeLV+) - moje słoneczko... to już 2,5 roku :)

szybenka pisze:Niki mogłaby grać w siatkówkę - np. pięknie by serwowała :mrgreen:
Obrazek
...albo broniła ;)
Obrazek :mrgreen:

Wow 8O 8O :kotek:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt maja 11, 2012 7:59 Re: Niki (FeLV+) - moje słoneczko... to już 2,5 roku :)

ale się napatrzyłam :1luvu:
cudna Niki
i jako pomnik i jako serwująca
czarne baletki rzondzom :D
zawsze mnie zdumiewają takie czarne paputki i łapki, które mają czarne kreseczki między paluszkami (bo u mnie wszystkie osiem łapek w białych skarpetkach, a paputki albo różowe, albo czarno-różowe)

a te kulki z sierści to u nas 8)
ohydne dosyć sś, bo zakurzone, ale koty je uwielbiają
tylko szybko zabieram, bo zawsze się boję, że rozedrą na kawałki i zeżrą i się zakłaczą, a przecież wyczesuję dokładnie w odwrotnym celu :roll:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt maja 11, 2012 9:03 Re: Niki (FeLV+) - moje słoneczko... to już 2,5 roku :)

pozytywka pisze:tylko szybko zabieram, bo zawsze się boję, że rozedrą na kawałki i zeżrą i się zakłaczą, a przecież wyczesuję dokładnie w odwrotnym celu :roll:
Chyba by ich nie wchłonęły, przecież to już nie ich, tylko z ich zapachem albo już i nie :roll: :D

A w jej czarnych paseczkach jestem zakochana :1luvu: i łapkach :1luvu: i pysiu :1luvu: i brzusiu :1luvu: i ogonku cieniutkim :1luvu: uszka też są słodki, o ile mogę się do nich dobrać ;) :1luvu:

Wpadłam na genialny pomysł - muszę kupić torbę transportową, bo mam tylko transporter, duży - 4 Niki by się zmieściły, jest ciężki. I w tej torbie zabierać będę Niki do pracy, aby sama nie siedziała w chałupie.
O, taki mam pomysł :ok: b. mi się podoba :)
Obrazek

szybenka

Post » Pt maja 11, 2012 9:06 Re: Niki (FeLV+) - moje słoneczko... to już 2,5 roku :)

a pytałaś Niki o zdanie, co ona na ten pomysł? ;)

WarKotka

Post » Pt maja 11, 2012 9:11 Re: Niki (FeLV+) - moje słoneczko... to już 2,5 roku :)

Dostosuje się dziewczyna, nie ma wyjścia. Najpierw będzie strach, no i stres :? ale jak załapie co i jak, będzie zadowolona - no chyba że nie :roll: wtedy mi torba zostanie :mrgreen:
Kiedyś już ją brałam, ale wtedy była chora i wciąż wymiotowała... ale oględziny były fajne.
Obrazek

szybenka

Post » Pt maja 11, 2012 9:18 Re: Niki (FeLV+) - moje słoneczko... to już 2,5 roku :)

"nasz były" Sylwuś wszędzie ze swoją Dużą jeździ :) - chłopak w ogóle się nie stresuje :)

WarKotka

Post » Pt maja 11, 2012 9:34 Re: Niki (FeLV+) - moje słoneczko... to już 2,5 roku :)

Sylwuś zawsze był dobry :ok: ;)
Może i moja panna nabierze odwagi. Ona jest taka ciekawa świata... Rozważam też (znowu) wychodzenie na spacery, ale tu jest dużo zagrożeń - inne zwierzęta, duże i małe, kleszcze... Na razie rozważam, może za dwa, trzy lata się zdecyduje :mrgreen:
Obrazek

szybenka

[poprzednia][następna]