Zabersowe pokemony - Kredkiszon ma chałupę :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 06, 2010 20:27 Re: Zabersowe pokemony - szukamy domu dla Kredki

Pszyszłem
1. dziecioki mają się dobrze
2. pokemony też (Gluc wyżera Kredce chrupki. Muszę go pilnować - burak Gluc :evil: )
3. "państwo od Kredki" zostali posłani na drzewo. Oczekujemy kolejnych propozycji. :mrgreen:
4. dzięki, kotka doroty, zaraz wymiętoszę pokemony. :P A Ty tę swoją pannę-mariannę też tam od ciotki wymiętoś. :ok:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Sob lis 06, 2010 20:44 Re: Zabersowe pokemony - szukamy domu dla Kredki

[quote="zabers"]Pszyszłem
Bo bliżej było :mrgreen:

Gluś -nie burak-po prostu cudze chrupki smaczniejsze :ok: (proszę tu nie obrażac mojego Glusia :evil: )
Jak państwo od Kredki -niereformowalni to na drzewo z nimi :!: Kredce teraz hotel Hilton się nalezy :ok: i za takowy potrzymamy :ok: :ok: :ok: :ok:
O dzieciokach konkretniej poproszę :roll:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Sob lis 06, 2010 22:42 Re: Zabersowe pokemony - szukamy domu dla Kredki

Pszyszłem jeszcze raz, bo...
Słuchajcie, grupa! Nie chcę zapeszyć, ale prawdopodobnie szykuje się wypas dom dla Kredki. Dom niedaleko Poznania. Państwo mieli koty. Jednego ponad 10 lat (przybłąkał się dorosły, umarł ze starości), drugiego - dwa (białaczka). Dom z ogrodem, ale kot wychodził nie będzie. Miejsce w łóżku osobistym zapewnione. Pani wie co to testy FIV/FELV, wie o co chodzi z odrobaczaniem, kontrolami u weta (ma zresztą swojego - z tego, co mówiła - kumaty), nie ma problemu żeby Kredka jeszcze trochę u mnie została (dla spokojności powtarzamy badania krwi pod kątem wątroby). Wypatrzyła Kredkę na... zapomniałam zapytać gdzie, ale na pewno nie Allegro (tam nie ma informacji o testach - moja wina, zapomniałam dodać). Jesteśmy umówione na wtorek. W związku z tym...
My, zabers I Boski ogłaszamy niniejszym początek akcji Zbiorowego Trzymania Kciuków. Obrazek

kotka doroty - nie domagam się szczegółów/zdjęć/filmów/relacji z Błękitnego24. jak mi szczebioczą, że suuuper, to odpuszczam. ... czyli - dziecioki dobrze się mają - jedza, piją, rosną, świrują.
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Sob lis 06, 2010 22:43 Re: Zabersowe pokemony - szukamy domu dla Kredki

To ja rozpoczne zbiorowke :ok: :ok: :ok:
Ty to masz nosa, zabers :twisted:
A dlaczego na drzewo? ciekawa jestem 8)
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob lis 06, 2010 23:04 Re: Zabersowe pokemony - szukamy domu dla Kredki

moś pisze:To ja rozpoczne zbiorowke :ok: :ok: :ok:
Ty to masz nosa, zabers :twisted:
A dlaczego na drzewo? ciekawa jestem 8)

1. okien nie chcą zabezpieczać ("uważać będziemy" - a centrum miasta i "stare"-czytaj wysokie drugie piętro)
2. karma - Whiskas/ Kitekat/marketowe karmy +ludzkie jedzenie i nie dają sobie wytłumaczyć, że to nie jest wypas (nawet, jeśli to szyneczka).
3. pan (skądinąd dobry człowiek) prezentuje podejście rodem ze wsi początku wieku - "bez przesady, przecież ostatecznie to tylko kot" (to donośnie corocznych wizyt kontrolnych u weta - "przecież jak nic mu nie jest, to po co?")
no to ... na drzewo. Kredkiszon ma mieć WYPAS I JUŻ.

zabers

Post » Sob lis 06, 2010 23:07 Re: Zabersowe pokemony - szukamy domu dla Kredki

Zabers kciuki trzymam. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Sob lis 06, 2010 23:15 Re: Zabersowe pokemony - szukamy domu dla Kredki

zabers pisze:Pszyszłem jeszcze raz, bo...
Słuchajcie, grupa! Nie chcę zapeszyć, ale prawdopodobnie szykuje się wypas dom dla Kredki. Dom niedaleko Poznania. Państwo mieli koty. Jednego ponad 10 lat (przybłąkał się dorosły, umarł ze starości), drugiego - dwa (białaczka). Dom z ogrodem, ale kot wychodził nie będzie. Miejsce w łóżku osobistym zapewnione. Pani wie co to testy FIV/FELV, wie o co chodzi z odrobaczaniem, kontrolami u weta (ma zresztą swojego - z tego, co mówiła - kumaty), nie ma problemu żeby Kredka jeszcze trochę u mnie została (dla spokojności powtarzamy badania krwi pod kątem wątroby). Wypatrzyła Kredkę na... zapomniałam zapytać gdzie, ale na pewno nie Allegro (tam nie ma informacji o testach - moja wina, zapomniałam dodać). Jesteśmy umówione na wtorek. W związku z tym...
My, zabers I Boski ogłaszamy niniejszym początek akcji Zbiorowego Trzymania Kciuków. Obrazek

kotka doroty - nie domagam się szczegółów/zdjęć/filmów/relacji z Błękitnego24. jak mi szczebioczą, że suuuper, to odpuszczam. ... czyli - dziecioki dobrze się mają - jedza, piją, rosną, świrują.

Uważaj z tym domem niewychodzącym.
Wszyscy mówia, że nie wychodzący, a jak jest dom z ogrodem to ja nie dowierzam :roll:
Przejechałam się już na tym.
Wydałam tak kota, też dom niewychodzący, cudny, wspaniały. Teraz po paru latach kot wychodzi, okazuje się :roll:
Wnerwiłam się odrobinkę :evil: .
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob lis 06, 2010 23:19 Re: Zabersowe pokemony - szukamy domu dla Kredki

Przylaczam sie do kciukow za Kredke! :ok: :ok: :ok:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Sob lis 06, 2010 23:28 Re: Zabersowe pokemony - szukamy domu dla Kredki

anna57 pisze: Uważaj z tym domem niewychodzącym.
Wszyscy mówia, że nie wychodzący, a jak jest dom z ogrodem to ja nie dowierzam :roll:
Wydałam tak kota, też dom niewychodzący, cudny, wspaniały. Teraz po paru latach kot wychodzi, okazuje się :roll:

1. Pani sama zaznaczyła, że żadnego wychodzenia, bo poprzedni kot (odchowany od maluszka, ukochany) wychodził, pobił się z dzikunem, dzikun go zaraził białaczką i po kocie. Ma uraz. Nawet nie rozważa spacerów na szelkach.
2. i tak w razie czego (bo jeszcze nic nie ustaliłam, do niczego się nie zobowiązałam) będę odwoziła Kredkę, więc zawsze mogę nie zostawić jak mi się coś nie spodoba.

zabers

Post » Sob lis 06, 2010 23:31 Re: Zabersowe pokemony - szukamy domu dla Kredki

zabers pisze:

1. Pani sama zaznaczyła, że żadnego wychodzenia, bo poprzedni kot (odchowany od maluszka, ukochany) wychodził, pobił się z dzikunem, dzikun go zaraził białaczką i po kocie. Ma uraz. Nawet nie rozważa spacerów na szelkach.
2. i tak w razie czego (bo jeszcze nic nie ustaliłam, do niczego się nie zobowiązałam) będę odwoziła Kredkę, więc zawsze mogę nie zostawić jak mi się coś nie spodoba.

Oleńko, wiem, że zadbasz :D
Ja tylko tak piszę, bo wiesz, ludzie co innego mówią, co innego robią.
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob lis 06, 2010 23:33 Re: Zabersowe pokemony - szukamy domu dla Kredki

anna57 pisze:
zabers pisze:

Oleńko, wiem, że zadbasz :D
Ja tylko tak piszę, bo wiesz, ludzie co innego mówią, co innego robią.

Ja wiem, że tylko tak piszesz <ikonka całuśna>. Ja też mam wizje i od godziny nic innego nie robię, tylko knuję szczwane plany przetestowania pani podchwytliwymi pytaniami "na okoliczność". :twisted:

zabers

Post » Nie lis 07, 2010 9:14 Re: Zabersowe pokemony - szukamy domu dla Kredki

:ok: :ok: :ok: Kciukasy trzymam :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie lis 07, 2010 9:37 Re: Zabersowe pokemony - szukamy domu dla Kredki

zabers pisze:Pszyszłem jeszcze raz, bo...

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie lis 07, 2010 9:57 Re: Zabersowe pokemony - szukamy domu dla Kredki

Gluc jes gupi. Najpierw burczy, a potem ma pretensje, że go Kredka goni i straszy, że z liścia da.
A żarłok jest! łomatko - przychodzi i chrupki jej wyjada. Namiętnie. Gruby będzie. Znowu. :evil:

zabers

Post » Nie lis 07, 2010 11:23 Re: Zabersowe pokemony - szukamy domu dla Kredki

Trzymam kciuki za dom dla Kredki :ok:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

[poprzednia][następna]