Pusskoty 4: Maciuś odszedł za TM [*]. Przegraliśmy.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 15, 2009 11:48 Re: Pusskoty 4: i Miki, Maciuś, kotka z małymi. stan: 10 ;)

Kaśka odpędź te czarne myśli !!!!

Cieszę się, że jedziecie z Maciusiem do weta, najważniejsze, by był dobrze zdiagnozowany!

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Wto wrz 15, 2009 12:02 Re: Pusskoty 4: i Miki, Maciuś, kotka z małymi. stan: 10 ;)

Kasiu, kup żyłkę plastikową, taką do wieszania prania i poowijaj nią kratki w klatce gęsto, szczególnie te miejsca, w których maluchy mogą wyjść... :roll:
Współczuję serdecznie zajęcia...
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto wrz 15, 2009 12:06 Re: Pusskoty 4: i Miki, Maciuś, kotka z małymi. stan: 10 ;)

okej, kupię. ich nie miał kto zabrać stamtąd, a już się nimi zaczęły interesować podwórkowe dzieciaki :? jeszcze 2-4 tygodnie i zabieram maluchy do siebie i sterylizuję matkę. ona nie wysiedzi z nimi w tej klatce 2.5 miesiąca :?

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Wto wrz 15, 2009 12:13 Re: Pusskoty 4: i Miki, Maciuś, kotka z małymi. stan: 10 ;)

kurcze-no kciuki za maluchy
ja polecam plastikowa tania na dziale ogrodowym Obi-nie wiem czy u was jest. metr biezacy 4,99-2 metry szeroka siatka, mocna

no co ten Maciek robi :? , zawsze jest niebezpieczenstwo ,ze w schronisku cos złaal, tyle ,ze on siedział sam w osobnej klatce, no i nie chciał jesc od razu po przywiezieniu go :roll:
z drugiej strony w tym mieszkaniu jego pani było otwarte okno na osciez, moze sie przeziębił :roll:

Myśmy mu tak troche na siłe ten pyszczek otwierały,
ja go brałam na podłoge na kleczaco miedzy nogi, tyłkiem ,ze tak powiem do mnie i tak unieruchomionego otwierałąm pyszczek wpychajac paluch i druga reka wsadzałam kawałeczek mieska.

nech on juz ruszy w konu do przodu

a moze calopecik powinno sie spróbowac-spytaj weta

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto wrz 15, 2009 16:09 Re: Pusskoty 4: i Miki, Maciuś, kotka z małymi. stan: 10 ;)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto wrz 15, 2009 17:45 Re: Pusskoty 4: i Miki, Maciuś, kotka z małymi. stan: 10 ;)

dzisiaj, gdy wróciłam do domu i chciałam zabrać Maćka do weterynarza, odkryłam, że Maciek zrobił siusiu pod siebie :(

byliśmy u dr Przybylskiego nad Pod Wierzbakiem (dziękuję Karotce i jej TŻtowi, który nas zawiózł). Pobrał Maćkowi krew, obejrzał zęby. stwierdził, że to niejedzenie nie jest od zębów. wstępne wyniki krwi ma dobre, poza leukocytami, których ma 1,4 (norma od 5-19) :( Maćko dostał kroplówkę, bo wet chciał pobrać mocz do badania, ale cała kroplówka poszła "w kota" i nie było co wyciskać :( Maciek jest odwodniony i prawdopodobnie poszły mu jakieś narządy wewnętrzne (nerki, trzustka). jutro mam pojechać znowu na kroplówkę i będą szczegółowsze wyniki badań, i wet powie mi jakie są rokowania.

zaraz idę po Gerberka i będę karmić Maciusia strzykawką (jeżeli da się karmić).

zapłaciłam za wizytę 150 zł, a jutro pójdzie kolejne 60 na kroplówkę na pewno :( niedługo nie będę mieć z czego go leczyć (bo nie mam samochodu i płaciłam dzisiaj za taksówkę do domu).

jestem załamana tym wszystkim. boję się, że Maciek odejdzie :(

puss

Post » Wto wrz 15, 2009 17:49 Re: Pusskoty 4: i Miki, Maciuś, kotka z małymi. stan: 10 ;)

Testy na zakazne mial robione??? to mi wyglada na mocna leukopenie. 1.4 to bardzo nisko z bialymi. Niedobrze....
A morfologia pozostala??? hematokryt i hemoglobina??? czy Maciek byl szczepionyy przeciwko wirusowkom?? Jak dlugo on nie je??
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto wrz 15, 2009 17:59 Re: Pusskoty 4: i Miki, Maciuś, kotka z małymi. stan: 10 ;)

:( jakie złe wieści :( :( :(
dlaczego on ma nizsze leukocyty-bardzo mnie to martwi :(
nie moze odejśc przecież :(
nie był szczepiony w schronisku, zbyt był przerazony i nie jadł od pierwszego dnia, a ile nie je nie mamy pojecia.Zupełnie nie wiadomo jak to z nim było przez ten miesiac, kiedy był sam w mieszkaniu. Ksiażeczki w mieszkaniu nie znalezlismy, ale ze słów pasierbicy Maciek byłzadbanym kote bardzo, mam nadzieje,ze był szczepiony

(puss-postaramy sie w przyszłym tygodniu wesprzec choc drobna kwotą-chwilowo jestesmy bez kasy zupełnie, a ja prywanie ,,zupełnie do kwadratu,,)

Mała1

Post » Wto wrz 15, 2009 18:00 Re: Pusskoty 4: i Miki, Maciuś, kotka z małymi. stan: 10 ;)

aga9955 pisze:Testy na zakazne mial robione??? to mi wyglada na mocna leukopenie. 1.4 to bardzo nisko z bialymi. Niedobrze....
A morfologia pozostala??? hematokryt i hemoglobina??? czy Maciek byl szczepionyy przeciwko wirusowkom?? Jak dlugo on nie je??

Aga, szczegółowe wyniki będą jutro. testów na wirusówki nie miał robionych, nawet teraz nie mam za co ich zrobić. jak długo nie je? pewnie długo, poza tym, co w niego wmuszała Boena i ja...

puss

Post » Wto wrz 15, 2009 18:02 Re: Pusskoty 4: i Miki, Maciuś, kotka z małymi. stan: 10 ;)

Bardzo się zasmuciłam :(
Maciusiu, trzymam kciuki za Ciebie! :ok: :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto wrz 15, 2009 18:11 Re: Pusskoty 4: i Miki, Maciuś, kotka z małymi. stan: 10 ;)

Mam nadzieję, że Maciuś jednak podejmie walkę.

U mnie z pieniędzmi nie najlepiej, bo oba koty chorują (i leczenie tymczasów też sporo kosztowało) ale parę groszy mogę przelać na leczenie Maciusia, więc proszę na pw o dane do przelewu.
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Wto wrz 15, 2009 18:13 Re: Pusskoty 4: i Miki, Maciuś, kotka z małymi. stan: 10 ;)

Kasia zle wygladaja tak niskie leukocyty. Albo panleuko albo w zestawieniu z innymi wynikami miedzy innymi hematokryt i hemoglobina to cos innego ale mozliwe ze wirusowe. Czy masz jak izolowac kota???
Obrazek

aga9955

Post » Wto wrz 15, 2009 18:16 Re: Pusskoty 4: i Miki, Maciuś, kotka z małymi. stan: 10 ;)

dziewczymy, ale w schronisku nie ma pp
on nie wymiotował, u Boenki pił troche sam
Ja sadze ,ze to cos innego

co może byc innego?

Mała1

Post » Wto wrz 15, 2009 18:25 Re: Pusskoty 4: i Miki, Maciuś, kotka z małymi. stan: 10 ;)

teoretycznie mam go gdzie izolować (łazienka bez okna). praktycznie to aż mi się serce ściska, że on ma siedzieć sam :(
spróbuję go pokarmić trochę na siłę... jutro się okaże co poszło nie tak. testy postaram się zrobić.

puss

Post » Wto wrz 15, 2009 18:32 Re: Pusskoty 4: i Miki, Maciuś, kotka z małymi. stan: 10 ;)

Mała1 pisze:dziewczymy, ale w schronisku nie ma pp
on nie wymiotował, u Boenki pił troche sam
Ja sadze ,ze to cos innego

co może byc innego?

bialaczka lub FiV. To moze byc wirusowe. Nic innego mi nie przychodzi przy samych leukocytach do glowy. Ale sa duzo za niskie.
Co do pp rozumiem ze to dorosly kot? Objawy moga byc zupelnie nieswoiste. Nie musi sie pojawic biegunka i wymioty. Parwo to wirus ktory mutuje i nic nie ma jednoznaczego przebiegu. Mam nadzieje ze to nie to biorac pod uwage ze Kasia ma maluchy na balkonie.

Trzymam kciuki za pozostale wyniki badan. Szczegolnie morfologia i biochemia.
Obrazek

aga9955

[poprzednia][następna]