Garfield i Fredzia + Fechin oraz mały "karakanek" ;) 96

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 09, 2011 23:42 Re: Garfield i Fredzia + Fechin filmik z Ostravy/Zyliny (str 94)

No ba, dzisiaj był termin drugiego odrobaczenia, więc nie miałam za bardzo wyjścia :twisted:

Gosiak104

Od: Nie gru 18, 2005 10:36

Post » Wto sie 09, 2011 23:50 Re: Garfield i Fredzia + Fechin filmik z Ostravy/Zyliny (str 94)

Gosiak104 pisze:
ewkaa pisze: Jak już się ślicznotka trochę zaaklimatyzuje, to Was nawiedzę

Młoda w drugim pokoju się zaaklimatyzowała w minutę :wink:
To kiedy mam wpaść 8)

Gosiak104 pisze:Jak się wchodzi to leci z wrzaskiem, bo przecież tyle czasu nikt się nią nie zajmował :lol:
Kochane niedopieszczone słoneczko :1luvu:

Gosiak104 pisze:Dzisiaj będzie miała się do kogo w nocy przytulić, bo wujek Czarek nocuje, przynajmniej ja nie będę miała wyrzutów sumienia, że ona tam sama biedna siedzi.
całe szczęscie, widać jej potrzba miłości i kontaktu :D

Gosiak104 pisze:Ale skubaniutka jest, czekała na mój powrót z pracy żeby zrobić siku i kupę :ryk:
A to normalne u mnie koty też tak robią, jak wywraca do domu zaczynają się pielgrzymki do kuwet :lol:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Wto sie 09, 2011 23:52 Re: Garfield i Fredzia + Fechin filmik z Ostravy/Zyliny (str 94)

Cwaniaki wiedza,ze im sie od razu posprzata,tak samo jak wchodze do lazienki -ktorys kot od razu przypomina sobie ,ze czas z kuwety skorzystac :wink:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto sie 09, 2011 23:57 Re: Garfield i Fredzia + Fechin filmik z Ostravy/Zyliny (str 94)

ewkaa pisze:
Gosiak104 pisze:

To kiedy mam wpaść 8)

Sądzę, że 15 sierpnia, jeśli nie masz planów będzie najlepszy, bo wtedy mam na bank wolne :wink:

Gosiak104

Post » Śro sie 10, 2011 0:07 Re: Garfield i Fredzia + Fechin filmik z Ostravy/Zyliny (str 94)

Gosiak104 pisze:
ewkaa pisze:
Gosiak104 pisze:

To kiedy mam wpaść 8)

Sądzę, że 15 sierpnia, jeśli nie masz planów będzie najlepszy, bo wtedy mam na bank wolne :wink:

:ok:

ewkaa

Post » Śro sie 10, 2011 0:10 Re: Garfield i Fredzia + Fechin filmik z Ostravy/Zyliny (str 94)

No to jesteśmy umówione :D

Gosiak104

Post » Śro sie 10, 2011 0:22 Re: Garfield i Fredzia + Fechin filmik z Ostravy/Zyliny (str 94)

ewkaa pisze:
Gosiak104 pisze:Ale skubaniutka jest, czekała na mój powrót z pracy żeby zrobić siku i kupę :ryk:
A to normalne u mnie koty też tak robią, jak wywraca do domu zaczynają się pielgrzymki do kuwet :lol:

Ale ona nawet z jedzeniem w zasadzie czeka na mnie :roll: Całą poprzednią noc przespała, bo nie widziałam rano ubytku w TOTWie, za to rano przywitała mnie wrzaskiem, strzeliła baranka i poszła do miski. Jak wieczorem weszłam do niej to owszem wody sporo zniknęło, chrupki też raczej ruszone, ale pierwsze co zrobiła po przywitaniu to posiliła się a potem weszła do kuwety, najpierw siku i od razu potem kupa.
Ja się generalnie nadziwić psychice kociej nie mogę, a dokładnie to psychice tego małego łysola. Ona czuje lęk przed ludźmi, ale tylko na chwilę (no mnie już się nie boi :wink: ), ale obedrzeć ze skóry dałaby się za chwilę spędzoną na kolanach. Obstawiałabym raczej, że jako dorosła kotka po przejściach będzie stronić od człowieka, a ona nie, parcie ma takie, że w chwilkę (o ile nie ma czegoś do zrobienia, znaczy jeść, siku lub kupa) to uwala się na kolanach i zasypia, no w między czasie barankuje trochę i domaga się głaskania. Jest strasznie kochana, taka miniaturka słodka. Dzisiaj się pobawiłyśmy piórkami i szok przeżyłam, bo ona się potrafi bawić a nie tylko spać :ryk: i nawet ta dziwna łapka w niczym jej nie przeszkadzała (łapkę w czwartek zobaczy chirurg i powie czy da się ją naprawić, ale utykanie i dziwne ułożenie w niczym jej nie przeszkadzają :piwa: )

Gosiak104

Post » Śro sie 10, 2011 0:30 Re: Garfield i Fredzia + Fechin filmik z Ostravy/Zyliny (str 94)

Ale Ci sie kotka trafila :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Śro sie 10, 2011 0:36 Re: Garfield i Fredzia + Fechin filmik z Ostravy/Zyliny (str 94)

Gosiak104 pisze:Ale ona nawet z jedzeniem w zasadzie czeka na mnie :roll: Całą poprzednią noc przespała, bo nie widziałam rano ubytku w TOTWie, za to rano przywitała mnie wrzaskiem, strzeliła baranka i poszła do miski. Jak wieczorem weszłam do niej to owszem wody sporo zniknęło, chrupki też raczej ruszone, ale pierwsze co zrobiła po przywitaniu to posiliła się a potem weszła do kuwety, najpierw siku i od razu potem kupa.
Oj no bo ona może potrzebuje towarzystwa do michy :mrgreen: a poza tym chce Ci pokazać, jak ona ładnie umie jeść :wink:

Gosiak104 pisze:Ja się generalnie nadziwić psychice kociej nie mogę, a dokładnie to psychice tego małego łysola. Ona czuje lęk przed ludźmi, ale tylko na chwilę (no mnie już się nie boi :wink: ), ale obedrzeć ze skóry dałaby się za chwilę spędzoną na kolanach. Obstawiałabym raczej, że jako dorosła kotka po przejściach będzie stronić od człowieka, a ona nie, parcie ma takie, że w chwilkę (o ile nie ma czegoś do zrobienia, znaczy jeść, siku lub kupa) to uwala się na kolanach i zasypia, no w między czasie barankuje trochę i domaga się głaskania.
A jednak takie koty są własne takie - pragną człowieka i kontaktu z nim - Aria też tak miała :D

Gosiak104 pisze:Jest strasznie kochana, taka miniaturka słodka. Dzisiaj się pobawiłyśmy piórkami i szok przeżyłam, bo ona się potrafi bawić a nie tylko spać :ryk: i nawet ta dziwna łapka w niczym jej nie przeszkadzała
Filmik z zabawy proszę :mrgreen:

Gosiak104 pisze:(łapkę w czwartek zobaczy chirurg i powie czy da się ją naprawić, ale utykanie i dziwne ułożenie w niczym jej nie przeszkadzają :piwa: )
:ok: za wizytę

ewkaa

Post » Czw sie 11, 2011 0:30 Re: Garfield i Fredzia + Fechin oraz mały "karakanek" ;) 96

Kciuki za wizyte i ja potrzymam :ok:

anulka111

Post » Czw sie 11, 2011 1:26 Re: Garfield i Fredzia + Fechin oraz mały "karakanek" ;) 96

Kur....!!!!
Szybkie testy na FeLV i FIV wyszły pozytywne :cry: . Będę musiała chyba wysłać próbki na badania do Niemiec. Chociaż właśnie ewkaa mi podesłała cytat, że może jeśli ona była kiedyś szczepiona na FIVa to testy zawsze wyjdą pozytywne. Jutro będę konsultować to z moimi wetami. Jest mi źle strasznie, bo to taka fajna i mądra koteczka :cry:
Morfologia generalnie super poza obniżonym poziomem MCHC i neutrofilów %, bo ilościowo są jak najbardziej w normie :roll: oraz podwyższonymi monocytami i kwasochłonnymi.
Idziemy dalej: badanie macicy nie wykazało zmian, w związku z tym nie muszę się śpieszyć ze sterylką.
Łapka pójdzie do prześwietlenia. Generalnie stare złamanie kości udowej, ze skróceniem (?) kości (wybaczcie, ale jak zobaczyłam wyniki, poza tym miałam fatalny dzień, niespełna godzinę temu wróciłam z trasy - myślałam już ze zasnę za kierownicą, to już nie myślę zbyt logicznie i mogłam pochrzanić nazewnictwo). Generalnie jeśli w ogóle coś się da z tym zrobić to będzie wiadome po prześwietleniu. Ważne, że małej ta nóżka nie boli.
A ja jestem rozbita po wynikach, taką miałam nadzieję, że za parę dni będzie mogła poznać Garfa, później resztę kotostanu. A teraz wychodzi na to, że aż do powrotu do Białej będzie siedziała zamknięta w pokoju. Dobre tylko to, że Czarek już właściwie mieszka, więc nie będzie sama nocami i w ciągu dnia też zawsze się do niej wpadnie jak czas pozwoli oczywiście :(

Gosiak104

Post » Czw sie 11, 2011 1:29 Re: Garfield i Fredzia + Fechin oraz mały "karakanek" ;) 96

Biedna mała biała księżniczka :(

ewkaa

Post » Czw sie 11, 2011 7:35 Re: Garfield i Fredzia + Fechin oraz mały "karakanek" ;) 96

O matko :( A może coś się odmieni.

ewagrz

Od: Nie maja 02, 2010 15:58

Post » Czw sie 11, 2011 10:07 Re: Garfield i Fredzia + Fechin oraz mały "karakanek" ;) 96

Będę robiła ponowne badania, tylko innym sposobem, zobaczymy. W końcu FIV to osłabienie ośrodka immunologicznego, prowadzące do nawracających infekcji, przy czym mała jest w kondycji bardzo dobrej, dlatego wczoraj została zaszczepiona. Płuca czyste, temperatury brak, może następne testy pokażą coś innego, tak czy inaczej będą zrobione.

Gosiak104

Post » Czw sie 11, 2011 10:20 Re: Garfield i Fredzia + Fechin oraz mały "karakanek" ;) 96

Trzymam kciuki, oby były lepsze :ok:

ewagrz

Od: Nie maja 02, 2010 15:58

[poprzednia][następna]