Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
aga66 pisze:Gosiu stokrotki fontanny sa w zooplusie, jest większa i mniejsza. Ja mam większą ale tak naprawdę wystarczająca byłaby mniejsza. Gosiu nie wiem jak gardenie ale kany sadzi się najlepiej po 15 maja i uprzednio dobrze wysadzić ja w doniczce a do gruntu przesadzać wykiełkowaną. Ja zrezygnowałam z kann ponieważ są upierdliwe - długo czeka się na kwiaty, pierwsze obmarzają bo wrażliwe na zimno i na zimę trzeba wykopać i zimować kłącza. Mam duż o dalii, łatwiejsze w uprawie ale też trzeba wykopywać na zimę.
MonikaMroz pisze:Gosia a Tobie sie zaraz wateczek konczy
Gosiagosia pisze:MonikaMroz pisze:Gosia a Tobie sie zaraz wateczek konczy
Jeszcze trochę zostało
Gosiagosia pisze:aga66 pisze:Gosiu stokrotki fontanny sa w zooplusie, jest większa i mniejsza. Ja mam większą ale tak naprawdę wystarczająca byłaby mniejsza. Gosiu nie wiem jak gardenie ale kany sadzi się najlepiej po 15 maja i uprzednio dobrze wysadzić ja w doniczce a do gruntu przesadzać wykiełkowaną. Ja zrezygnowałam z kann ponieważ są upierdliwe - długo czeka się na kwiaty, pierwsze obmarzają bo wrażliwe na zimno i na zimę trzeba wykopać i zimować kłącza. Mam duż o dalii, łatwiejsze w uprawie ale też trzeba wykopywać na zimę.
Dziękuję za informację o stokrotce i kwiatach. No cóż już nie będę ich wykopywać. Szkoda mi żeby się zmarnowały ale będę mądrzejsza.
mir.ka pisze:Gosiagosia pisze:aga66 pisze:Gosiu stokrotki fontanny sa w zooplusie, jest większa i mniejsza. Ja mam większą ale tak naprawdę wystarczająca byłaby mniejsza. Gosiu nie wiem jak gardenie ale kany sadzi się najlepiej po 15 maja i uprzednio dobrze wysadzić ja w doniczce a do gruntu przesadzać wykiełkowaną. Ja zrezygnowałam z kann ponieważ są upierdliwe - długo czeka się na kwiaty, pierwsze obmarzają bo wrażliwe na zimno i na zimę trzeba wykopać i zimować kłącza. Mam duż o dalii, łatwiejsze w uprawie ale też trzeba wykopywać na zimę.
Dziękuję za informację o stokrotce i kwiatach. No cóż już nie będę ich wykopywać. Szkoda mi żeby się zmarnowały ale będę mądrzejsza.
jak na razie przez prawie 2 tygodnie prognozuja letnie upały , przynajmniej u mnie, to moze dadza radę
Gosiagosia pisze:mir.ka pisze:Gosiagosia pisze:aga66 pisze:Gosiu stokrotki fontanny sa w zooplusie, jest większa i mniejsza. Ja mam większą ale tak naprawdę wystarczająca byłaby mniejsza. Gosiu nie wiem jak gardenie ale kany sadzi się najlepiej po 15 maja i uprzednio dobrze wysadzić ja w doniczce a do gruntu przesadzać wykiełkowaną. Ja zrezygnowałam z kann ponieważ są upierdliwe - długo czeka się na kwiaty, pierwsze obmarzają bo wrażliwe na zimno i na zimę trzeba wykopać i zimować kłącza. Mam duż o dalii, łatwiejsze w uprawie ale też trzeba wykopywać na zimę.
jak na razie przez prawie 2 tygodnie prognozuja letnie upały , przynajmniej u mnie, to moze dadza radę
Oby dały. Zawsze czytam ale zasugerowałam się kuzynka ona też już wsadziła a to jej kwiatki.
Słonecznego dnia.
mir.ka pisze:Gosiagosia pisze:mir.ka pisze:Gosiagosia pisze:aga66 pisze:Gosiu stokrotki fontanny sa w zooplusie, jest większa i mniejsza. Ja mam większą ale tak naprawdę wystarczająca byłaby mniejsza. Gosiu nie wiem jak gardenie ale kany sadzi się najlepiej po 15 maja i uprzednio dobrze wysadzić ja w doniczce a do gruntu przesadzać wykiełkowaną. Ja zrezygnowałam z kann ponieważ są upierdliwe - długo czeka się na kwiaty, pierwsze obmarzają bo wrażliwe na zimno i na zimę trzeba wykopać i zimować kłącza. Mam duż o dalii, łatwiejsze w uprawie ale też trzeba wykopywać na zimę.
Oby dały. Zawsze czytam ale zasugerowałam się kuzynka ona też już wsadziła a to jej kwiatki.
Słonecznego dnia.
u nas znowu szykuje sie upalnyna termometrze juz 21
Gosiagosia pisze:mir.ka pisze:Gosiagosia pisze:mir.ka pisze:Gosiagosia pisze:Gosiu stokrotki fontanny sa w zooplusie, jest większa i mniejsza. Ja mam większą ale tak naprawdę wystarczająca byłaby mniejsza. Gosiu nie wiem jak gardenie ale kany sadzi się najlepiej po 15 maja i uprzednio dobrze wysadzić ja w doniczce a do gruntu przesadzać wykiełkowaną. Ja zrezygnowałam z kann ponieważ są upierdliwe - długo czeka się na kwiaty, pierwsze obmarzają bo wrażliwe na zimno i na zimę trzeba wykopać i zimować kłącza. Mam duż o dalii, łatwiejsze w uprawie ale też trzeba wykopywać na zimę.
Słonecznego dnia.
u nas znowu szykuje sie upalnyna termometrze juz 21
mir.ka pisze:Gosiagosia pisze:Gosiu stokrotki fontanny sa w zooplusie, jest większa i mniejsza. Ja mam większą ale tak naprawdę wystarczająca byłaby mniejsza. Gosiu nie wiem jak gardenie ale kany sadzi się najlepiej po 15 maja i uprzednio dobrze wysadzić ja w doniczce a do gruntu przesadzać wykiełkowaną. Ja zrezygnowałam z kann ponieważ są upierdliwe - długo czeka się na kwiaty, pierwsze obmarzają bo wrażliwe na zimno i na zimę trzeba wykopać i zimować kłącza. Mam duż o dalii, łatwiejsze w uprawie ale też trzeba wykopywać na zimę.
mir.ka pisze:i na 3 tygodnie zostawisz futerka![]()
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 49 gości