Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ewa L. pisze:Może się wyrobią.
Ewa L. pisze:Ja poczekam na gotówkę i w czerwcu zapakuję panny w kontenerek i pójdziemy do weta.
Jakiś czas temu otworzyła się lecznica koło nas - nie tak blisko jak kiedyś był doktorek ale o połowę bliżej niż jest teraz). Podobno całkiem do rzeczy wetka tam przyjmuje. Mam zamiar przejść się do niej.
Ewa L. pisze:Tylko Polkę i kastrował Tygryska w zeszłym roku.
Kiedyś u nas w niektórych wieżowcach na parterach nie było mieszkań tylko lokale usługowe. Od kilkunastu lat w ramach dzierżawy na okres 20 lat nasz doktorek w takim lokalu miał gabinet.3 lata temu dostał pod koniec roku propozycję że albo wykupi sobie lokal za jakieś masakryczne pieniądze albo się wyniesie. Oprócz tego musiałby przeprowadzić remont na własny koszt ale zgodnie ze standardami narzuconymi przez spółdzielnię.
Dlatego zrezygnował i przeniósł się na drugie osiedle.
Annaa pisze:Hej![]()
Tak sobie kliknęłam w banerek z rudzielcami![]()
Więc jeśli mogę to się przywitam
mir.ka pisze:Ewa L. pisze:Tylko Polkę i kastrował Tygryska w zeszłym roku.
Kiedyś u nas w niektórych wieżowcach na parterach nie było mieszkań tylko lokale usługowe. Od kilkunastu lat w ramach dzierżawy na okres 20 lat nasz doktorek w takim lokalu miał gabinet.3 lata temu dostał pod koniec roku propozycję że albo wykupi sobie lokal za jakieś masakryczne pieniądze albo się wyniesie. Oprócz tego musiałby przeprowadzić remont na własny koszt ale zgodnie ze standardami narzuconymi przez spółdzielnię.
Dlatego zrezygnował i przeniósł się na drugie osiedle.
ta fryzjerka do której chodzę też tak miała, ale wykup był w formie przetargu i bała się ,że ktoś go wykupi a ją tam znają i ma dużo klientek, na szczęście oprócz niej nie było chętnego
ale to śmieszne narzucać jak ma być zrobiony remont, przecież przy każdej działalności są inne wymogi i odpowiednie służby o tym decydują, bo inaczej nie dostanie zgody na działalność
Ewa L. pisze:Dowcip z osiedlami polega na tym że jest jedna główna spółdzielnia SM BAWEŁNA.
Bawełna podzielona jest na mniejsze spółdzielnie takie jak Chrobry, Batory, .....
Ja mieszkam na osiedlu Chrobry a doktorek przeniósł się na osiedle Batory.To ode mnie jeden długi przystanek tramwajowy lub dwa i jeszcze pół przystanku trzeba dojść.
3 kg wagi transporterka + 5.5 kg Poli + 3.5 kg. Zuzi =12 kg
Dźwigaj to taki szmat drogi......
mir.ka pisze:Ewa L. pisze:Dowcip z osiedlami polega na tym że jest jedna główna spółdzielnia SM BAWEŁNA.
Bawełna podzielona jest na mniejsze spółdzielnie takie jak Chrobry, Batory, .....
Ja mieszkam na osiedlu Chrobry a doktorek przeniósł się na osiedle Batory.To ode mnie jeden długi przystanek tramwajowy lub dwa i jeszcze pół przystanku trzeba dojść.
3 kg wagi transporterka + 5.5 kg Poli + 3.5 kg. Zuzi =12 kg
Dźwigaj to taki szmat drogi......
one się mieszczą razem?![]()
ja jak bym włożyła Rudzię to cały zajmuje, a jest duży, małe weszłyby obydwa
Spilett pisze:Chętnie bym pouczestniczyła w wykańczaniu ale jutro mam egzamin i jeszcze połowy nie umiem. Wybaczcie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 77 gości