Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 27, 2014 11:38 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

czekam na dostawę z Almy24, wpisałam w zamówieniu 12-14.00
ciekawe kiedy przyjadą
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto maja 27, 2014 11:43 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

Może się wyrobią.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto maja 27, 2014 11:46 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

Ewa L. pisze:Może się wyrobią.

na 17-tą jedziemy z Kają, może po dzisiejszym dniu będzie dłuższa przerwa z wizytami
jeszcze szczepienia psince wypadają, ciekawe co zdecyduje weterynarz czy szczepimy wszystko czy tylko wściekliznę
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto maja 27, 2014 11:50 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

Ja poczekam na gotówkę i w czerwcu zapakuję panny w kontenerek i pójdziemy do weta.
Jakiś czas temu otworzyła się lecznica koło nas - nie tak blisko jak kiedyś był doktorek ale o połowę bliżej niż jest teraz). Podobno całkiem do rzeczy wetka tam przyjmuje. Mam zamiar przejść się do niej.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto maja 27, 2014 11:53 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

Ewa L. pisze:Ja poczekam na gotówkę i w czerwcu zapakuję panny w kontenerek i pójdziemy do weta.
Jakiś czas temu otworzyła się lecznica koło nas - nie tak blisko jak kiedyś był doktorek ale o połowę bliżej niż jest teraz). Podobno całkiem do rzeczy wetka tam przyjmuje. Mam zamiar przejść się do niej.

ten doktorek co sterylizował Twoje kociaki? to przeniósł się gdzieś dalej?
Obrazek

mir.ka

Post » Wto maja 27, 2014 12:03 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

Tylko Polkę i kastrował Tygryska w zeszłym roku.
Kiedyś u nas w niektórych wieżowcach na parterach nie było mieszkań tylko lokale usługowe. Od kilkunastu lat w ramach dzierżawy na okres 20 lat nasz doktorek w takim lokalu miał gabinet.3 lata temu dostał pod koniec roku propozycję że albo wykupi sobie lokal za jakieś masakryczne pieniądze albo się wyniesie. Oprócz tego musiałby przeprowadzić remont na własny koszt ale zgodnie ze standardami narzuconymi przez spółdzielnię.
Dlatego zrezygnował i przeniósł się na drugie osiedle.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto maja 27, 2014 12:06 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

Hej :1luvu:
Tak sobie kliknęłam w banerek z rudzielcami :mrgreen:
Więc jeśli mogę to się przywitam :)
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto maja 27, 2014 12:09 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

Ewa L. pisze:Tylko Polkę i kastrował Tygryska w zeszłym roku.
Kiedyś u nas w niektórych wieżowcach na parterach nie było mieszkań tylko lokale usługowe. Od kilkunastu lat w ramach dzierżawy na okres 20 lat nasz doktorek w takim lokalu miał gabinet.3 lata temu dostał pod koniec roku propozycję że albo wykupi sobie lokal za jakieś masakryczne pieniądze albo się wyniesie. Oprócz tego musiałby przeprowadzić remont na własny koszt ale zgodnie ze standardami narzuconymi przez spółdzielnię.

ta fryzjerka do której chodzę też tak miała, ale wykup był w formie przetargu i bała się ,że ktoś go wykupi a ją tam znają i ma dużo klientek, na szczęście oprócz niej nie było chętnego

ale to śmieszne narzucać jak ma być zrobiony remont, przecież przy każdej działalności są inne wymogi i odpowiednie służby o tym decydują, bo inaczej nie dostanie zgody na działalność
Obrazek

mir.ka

Post » Wto maja 27, 2014 12:10 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

Annaa pisze:Hej :1luvu:
Tak sobie kliknęłam w banerek z rudzielcami :mrgreen:
Więc jeśli mogę to się przywitam :)

witamy , witamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
i zapraszamy, choć tutaj już niedługo koniec :)
Obrazek

mir.ka

Post » Wto maja 27, 2014 12:11 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

Dowcip z osiedlami polega na tym że jest jedna główna spółdzielnia SM BAWEŁNA.
Bawełna podzielona jest na mniejsze spółdzielnie takie jak Chrobry, Batory, .....
Ja mieszkam na osiedlu Chrobry a doktorek przeniósł się na osiedle Batory.To ode mnie jeden długi przystanek tramwajowy lub dwa i jeszcze pół przystanku trzeba dojść.
3 kg wagi transporterka + 5.5 kg Poli + 3.5 kg. Zuzi =12 kg
Dźwigaj to taki szmat drogi......
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto maja 27, 2014 12:14 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Tylko Polkę i kastrował Tygryska w zeszłym roku.

ta fryzjerka do której chodzę też tak miała, ale wykup był w formie przetargu i bała się ,że ktoś go wykupi a ją tam znają i ma dużo klientek, na szczęście oprócz niej nie było chętnego

ale to śmieszne narzucać jak ma być zrobiony remont, przecież przy każdej działalności są inne wymogi i odpowiednie służby o tym decydują, bo inaczej nie dostanie zgody na działalność

Wyremontowali to - usunęli schody i nic tam nie ma bo pomieszczenia stoją puste.
Oprócz doktorka był tam kiosk ruchu, kwiaciarnia, kosmetyczno - papierniczy i apteka.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto maja 27, 2014 12:15 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

Ewa L. pisze:Dowcip z osiedlami polega na tym że jest jedna główna spółdzielnia SM BAWEŁNA.
Bawełna podzielona jest na mniejsze spółdzielnie takie jak Chrobry, Batory, .....
Ja mieszkam na osiedlu Chrobry a doktorek przeniósł się na osiedle Batory.To ode mnie jeden długi przystanek tramwajowy lub dwa i jeszcze pół przystanku trzeba dojść.

one się mieszczą razem? 8O
ja jak bym włożyła Rudzię to cały zajmuje, a jest duży, małe weszłyby obydwa
Obrazek

mir.ka

Post » Wto maja 27, 2014 12:18 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Dowcip z osiedlami polega na tym że jest jedna główna spółdzielnia SM BAWEŁNA.

one się mieszczą razem? 8O
ja jak bym włożyła Rudzię to cały zajmuje, a jest duży, małe weszłyby obydwa

Spokojnie wchodzą razem.
Na którymś wątku wstawiałam zdjęcia jak razem śpią w transporterku i jeszcze luz jest. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto maja 27, 2014 12:19 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

Chętnie bym pouczestniczyła w wykańczaniu ale jutro mam egzamin i jeszcze połowy nie umiem. Wybaczcie :(

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto maja 27, 2014 12:23 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

Spilett pisze:Chętnie bym pouczestniczyła w wykańczaniu ale jutro mam egzamin i jeszcze połowy nie umiem. Wybaczcie :(

co się teraz życzy? połamania długopisa czy czegoś innego?
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]