Wasia i Kropka. A życie toczy się dalej.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 12, 2014 10:14 Re: Wasia i Kropka - Drugie jajko Bandisia odnalezione!

Myślałam, że wiesz jak wygląda Twój własny osobisty sąsiad. 8)
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw cze 12, 2014 10:17 Re: Wasia i Kropka - Drugie jajko Bandisia odnalezione!

Tego nie znam. Nie znam wszystkich sąsiadów ;)
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Czw cze 12, 2014 10:30 Re: Wasia i Kropka - Drugie jajko Bandisia odnalezione!

Z elementem się zadajesz, a porządnych ludzi nie znasz. Wstyd. :smokin:
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Czw cze 12, 2014 23:06 Re: Wasia i Kropka - Drugie jajko Bandisia odnalezione!

Zapraszam na reaktywację bazarku dla puchaczy, miaukunów i kudłaczy wszelkich (w tym Bandisia): viewtopic.php?f=20&t=162777

Kto bez-kasowy, a chciałby pomóc - proszę nasz bazarek reklamować. :)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pt cze 13, 2014 10:24 Re: Wasia i Kropka - Drugie jajko Bandisia odnalezione!

Zosia, w końcu ktoś zadzwoni o niego.
Ja wydałam 9 burych kotów - BURYCH dachowców - toż to cud
dla psokota tez znajdzie się domek
gdy wieszałam ogłoszenie w lecznicy kolegi, jego pracownik zasugerował aby nie mówić za duzo o przeszłosci piesa, a głównie o behawioryście - z doswiadczeń tej Pani (30 lat pracuje w tej branży) ludzie źle reagują na info o potrzebie "ukladania" psa bo źle się zachowywał
trudno mi się odnieść do jej wypowiedzi ponieważ nie widzę w tym nic niezwykłego (znaczy się w wychowaniu psa przez specjaliste)
ale z drugiej strony - istnieje prawdopodobieństwo, że głowa przeciętnego "Kowalskiego" pracuje jednak "ciut" inaczej :roll:
sama nie wiem :roll:

edit
:D kilka dni temu, pokonałam babsztyla :twisted: , domyślasz się którego, tego "najmądrzejszego" :D
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt cze 13, 2014 19:58 Re: Wasia i Kropka - Drugie jajko Bandisia odnalezione!

Kinnia ma rację, gdy było duzo chetnych na Czike podsuwałam im Bandiego ale odpowiadali " ten pies wygląda na wycofanego, albo nie wiem czy sobie z nim poradzę?" A ja porównując Figę, która w najlepszym domku jaki znam załozyła strajk głodowy i musiała do mnie wrócić, a nawet jak ze mną gdzieś wyjedzie to na nowym terenie odmawia napicia sie łyka wody z Bandim, który wręcz modelowo tj pewnie i spokojnie zachowywał się w samochodzie, na spacerze od razy sie napił, zjadł. Nawet w lecznicy z zupełnie nieznanymi sobie ludźmi przygladał się za zaciekawieniem co sie dzieje. Dopiero kaganiec go wkurzył. Jestem pewna ze on nie będzie sprawiać problemów w nowym domu.
A jak sie pozbędzie tych jajek to może i mniej gadatliwy będzie?
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Sob cze 14, 2014 9:09 Re: Wasia i Kropka - Drugie jajko Bandisia odnalezione!

Kinnia - gratuluję! :mrgreen:

Ja już dawno nie piszę w tych ogłoszeniach o jego przeszłości, bo też myślę, że to bez sensu. Kocie Sprawy niestety wkleiły w całości tekst, który do nich napisałam o Bandim, no ale już trudno.
Ewuś, ja wiem, że Bandiś ma wspaniały charakter. To bardzo mądry i kochany pies. Ale wiesz, jak to jest... najpierw ktoś musi spojrzeć i zakochać się...
Czekam na wieści jajeczne. Pati coś długo się nie odzywa, ale ona czasem tak ma. ;)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Sob cze 14, 2014 10:58 Re: Wasia i Kropka - Drugie jajko Bandisia odnalezione!

Słuchajcie jutro TOK FM od 9 do 10. Mnie tam nie będzie ale jam to wszytko nakręciła nie chwaląc się. Bandi będzie mieć największy portret w galerii psy do adopcji bo ten Zosiny a inne to musiały się zmieścić parami na A4
Tutaj plakat promujący akcje 15 czerwca
https://www.facebook.com/chcemiecprzyszlosc?fref=ts
Obrazek

Ewa.KM

Post » Sob cze 14, 2014 12:29 Re: Wasia i Kropka - Drugie jajko Bandisia odnalezione!

Ewa 8O tam na plakacie jest Coco i Channel 8O wystawione do ADOPCJI 8O
nic nie rozumiem 8O
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob cze 14, 2014 17:11 Re: Wasia i Kropka - Drugie jajko Bandisia odnalezione!

Da się słuchać tego radia gdzieś online?
Bo ja nie dość, że nie telewizorowa, to jeszcze nie radiowa... :oops:
Dzięki Ewuniu za promocję Bandisia. :)

A Coco i Chanel nie są do adopcji?

Edit: Na ich stronie można słuchać online. Już znalazłam. ;)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Nie cze 15, 2014 8:19 Re: Wasia i Kropka - Drugie jajko Bandisia odnalezione!

Nie plakat jest tu https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater i tu nie ma Coco i Chanel. Były na poprzednich ulotkach takich kieszonkowych. Jako chwyt reklamowy :) Zdjecia były dobrej jakosci i w razie zainteresowania łatwo byłoby znaleźć burasie podobną do Coco czy Chanel. Ale nikt nie zadzwonił i nie musiałam mówić ze te koteczki juz maja dom.
Dzisiaj w moja klatke złapała sie ta kicia https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 064&type=1
Obrazek

Ewa.KM

Post » Nie cze 15, 2014 9:13 Re: Wasia i Kropka - Drugie jajko Bandisia odnalezione!

Do ciachania złapałaś?

Przespałam audycję.... :roll:
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Nie cze 15, 2014 9:58 Re: Wasia i Kropka - Drugie jajko Bandisia odnalezione!

Tak dzisiaj na Cito bedzie ciachnieta. Ona jest biedna bo urodziła kocieta pod brodzikiem w ogrodzie. Kcieta znalazła katechetka bo w trakcie remontu uprzatnieto brodzik. Były jeszcze slepe a matki ani widu. Kocieta zawieziono do całodobowej lecznicy (nie uspiono!) Matka sie znalazła po 4 dniach bo była zamknieta (niechcący) w garazu proboszcza. tam sie biedna schowała. Radziłam przywieżc kocieta z lecznicy i oddac matce, ale zdecydowano ze to zbyt duże ryzyko dla kociat. Przezyły wszystkie i juz maja zaklepane domy. A audycje mozna bedzie odsłuchac archiwum. Juz byłam w nerwach ze Sumińska zapomniała bo zaczęła odbierac inne telefony. A to Małgosia zapomniała gdzie ma kartke i zadzwonili do niej drugi raz :) A potem z nerwów zapomniała powiedziec ze będzie Maryla Rodowicz no bo nie było na kartce... Ale pogoda do dupy więc czarno to widzę.
Obrazek

Ewa.KM

Post » Nie cze 15, 2014 21:08 Re: Wasia i Kropka - Drugie jajko Bandisia odnalezione!

Kotka bytująca miedzy Hotelem Mazurkas a Plebania już złapana. Ale pogryzła dotkliwie kolezanke, bo ta próbowała przenieść ją z klatki do transporterka. Lekarz dał antybiotyk i polecił umiescic kotke na obserwacji w kierunku wscieklizny. Jak to jest zgodnie z procedurami - kto powinien zapłacić za taka obserwację? Gmina bo kot dziki czy NFZ bo chodzi o zdrowie człowieka?
Obrazek

Ewa.KM

Post » Nie cze 15, 2014 21:11 Re: Wasia i Kropka - Drugie jajko Bandisia odnalezione!

A gdzie ta obserwacja się odbywa?
W lecznicy?

Nam też kiedyś kazali zostawić na obserwację, ale u siebie...
Dwa tygodnie w piwnicy? Zupełnie dzika kotka? Powodzenia. Odmówiłyśmy.
ObrazekObrazek

Zosik

[poprzednia][następna]