NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za TM:-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 15, 2012 21:48 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

halinka1403 pisze:
AnnAArczyK pisze:O to co wyprawiał dzisiaj kocio "chorutki" :)
Dooopka chora a w głowie fiubżdziu :mrgreen:
http://youtu.be/ovjxiXjpgtM
Ale zanim wbiegł na dach, najpierw poleciał na koniec ogrodu, wdrapał się na cyprysa i Duży musiał interweniować, musiał iść po drabinę i pomóc bohaterowi zleżć na dół, a Cudak niewdzięczny, zamiast szybko do chałupki to w te pędy na daszek...
Zaczynam się martwić, bo on jest za odważny, tylko patrzeć, jak zacznie wdrapywać się na siatkę w płocie...na co moje kociamberki jeszcze nie wpadły :ryk:

No i co się dziwisz :ryk: Toż to Rambo przeca :ryk: :ryk:

Nooo...imię adekwatne do jego charakteru... mój Rambuś jak filmowy, też lubi niebezpieczne przygody... tylko takie wyczyny nie dla mnie...mam słabe serce... :wink:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Czw lis 15, 2012 21:49 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

puszatek pisze:jaka jest wysokość tego uwielbianego daszku :?: bez ogonka też piękny :ok: :D
ale faktycznie to jego bieganie mi podniosło ciśnienie :mrgreen:

Puszatku, a co ja mam powiedzieć :mrgreen: rozstrój nerwowy murowany :ryk:
Daszek w najwyższym punkcie ma 3m z hakiem, mąż może diabełka zdjąć za pomocą drabiny, tylko jest mały problem... trzeba kocio złapać :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw lis 15, 2012 21:50 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

jasia0245 pisze:Koteczek jest wyjątkowo żywy, bez ogonka taka samo śliczny. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Moja na DT identyczna jak on ale z ogonkiem też cała czarna Mamba. To wyjątkowy rozrabiak i żarłoczek.
Każdą potrawę zje nawet zupkę - żurek szamała. Dałam jej surowe mięsko to wywnioskowałam jak były "tam gdzieś" wcześniej musiała być walka o zdobycie pożywienia, bo jak jej rzuciłam ona od razu trzymała łapką i szybko warcząc stara się aby to zjeść. Ostrożnie nawet trzeba jej podawać bo jej pazurki mogą utkwić w ręce. Myślałam, że jak Pingwinek znalazł domek to Mamba da mojej rezydentce Sisi spokój, jednak tylko parę godzin był spokój teraz znowu ją gania. Często ma " karniaka" i siedzi w drugim pokoju. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek To Mamba.

Taka ładna kicia i ma karniaczka? :mrgreen:
Moje kociaki też lubią surowe mięsko, tylko każde lubi co innego, Kacper lubi surowe kurczacze piersi, Lunka i Kropka wołowinkę, fakt, codziennie nie dostają, ale jak już dam to zjadają z apetytem :D, natomiast maluchowi daję gotowane....
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw lis 15, 2012 21:51 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

rudy kociak pisze:
AnnAArczyK pisze:O to co wyprawiał dzisiaj kocio "chorutki" :)
Dooopka chora a w głowie fiubżdziu :mrgreen:
http://youtu.be/ovjxiXjpgtM
......

Spokojnie Rambuś starsze kociarstwo nauczy :wink: w końcu kot i człowiek całe życie uczy się :lol: żywe sreberko z niego :D

Lepiej żeby nie uczył...rezydenci nie wiedzą, że można po siatce... wiem na sto procent, że Kacper w życiu nie wdrapie się po siatce, jest dobrze zabezpieczona. żeby na nią wejść trzeba pomyśleć jak to zrobić...więc Gapciu siada pod płotem i myśli...myśli...tak od 10 lat... :mrgreen:
Lunkę czasem interesuje co się dzieje u sąsiadów, ale nie ma odwagi... a Kropka za leniwa...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw lis 15, 2012 21:56 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

dorcia44 pisze:Rambo z ogonkiem czy bez zawsze będzie Rambo :ok:
jak by co to osiołek z Kubusia Puchatka miał ogonek na gwoździku :mrgreen:

:ryk: Naszemu tez zrobimy na gwożdziku, jeżeli z powodu braku kity poczuje się niedowartościowany :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw lis 15, 2012 22:03 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Kotina pisze:Rambuś :strach: :strach:
Faktycznie można zejść na zawał, gdy się patrzy na jego wyczyny :ryk:
Żywe, czarne sreberko :D
AnnAArczyK :D
będzie dobrze z tym jego ogonkiem (połową ogonka ?), tylko myślę, że nim wyrośnie z niego dorosły kocurek jeszcze nie raz przyprawi Cię o szybsze bicie serca :roll:

Kotina, moje serducho bije szybciej już niż "ustawa przewiduje" od czasu wprowadzenie się do nas Jamnisia :mrgreen: teraz doszedł żywiołowy Rambo :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw lis 15, 2012 22:24 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

jarekm pisze:Nam też marzy się tak wspaniały ogród.
Rambo to chyba taki sam charakterek co Filemon. Filemon musi się zadowolić tym co ma
np kaloryferem pod samym sufitem w łazience

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

albo chodzeniem po karniszach
ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

ma również bardzo orginalny sposób schodzenia ze szczytu szafy w pokoju

niestety fotki bardzo słabe bo pod ręką był tylko telefon

a niektórych ewolucji nie udało się uwiecznić bo pierwszą myślą było -Ratuj kota- a nie jakieś zdjęcia

Ciekawe co by się stało jakby Filemon z Rambem się spotkali.
Bomby atomowej może by nie zbudowali
ale obawiam się że otoczenie wyglądałoby jak po jej wybuchu

Kiedy mieszkaliśmy w bloku, moja poprzednia Kropcia też była wysokokaloryczna i wysokokarniszowa , wycierała kurze własnym futrem na szafach i półkach...ale ja byłam dużo spokojniejsza o zwierzorki, siedziały z nami w chałupce i miałam je "na oku"...teraz one mają wolność, a ja bezsenne noce :mrgreen:
To prawda Filemon i Rambo bomby by nie zrobili, ale...ale, remont po takim spotkaniu pewnie byłby murowany :ryk: :ryk:
Z tym zeskakiwaniem to dobry pomysł, tylko problem, że kocio wcale nie chce zeskakiwać...woli włazić na dach, potem wraca na sosnę by po chwili znowu pojawić się na dachu..tak może pół dnia...a Duży cierpliwie czeka, aż kociakowi się znudzi :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw lis 15, 2012 22:38 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Kocio było dzisiaj na kontroli, dostał jeden zastrzyk i wet pochwalił, że ogonek wygląda dobrze...oczywiście ten ogonek, który się ostał :ryk:
Fotek dzisiaj nie będzie, nie miałam czasu, zapracowana jezdem, robię sobie na drutach trzy sweterki naraz...widziałam takie ładne w sklepach, więc postanowiłam mieć takie same... :mrgreen: :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw lis 15, 2012 22:42 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

to dobre wiadomości :ok: mam nadzieję, że ze sprawami kuwetkowymi nie ma kłopotów :?:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw lis 15, 2012 22:47 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

puszatek pisze:to dobre wiadomości :ok: mam nadzieję, że ze sprawami kuwetkowymi nie ma kłopotów :?:

Narazie do kuwety trafia siu...qpy też,ale czasem "jakaś część " się zgubi: :wink: dooopka jest sucha i czysta...nawet sierść robi się coraz ładniejsza, nabiera połysku... :1luvu: tylko ten charakterek :twisted: :twisted:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw lis 15, 2012 22:52 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Napisałam i mi wcięło . :evil: Mały wygląda jak ryś . :D Sprawdż czy mu pędzelki w uszkach nie rosną :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw lis 15, 2012 22:59 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

AnnAArczyK pisze:Kocio było dzisiaj na kontroli, dostał jeden zastrzyk i wet pochwalił, że ogonek wygląda dobrze...oczywiście ten ogonek, który się ostał :ryk:
Fotek dzisiaj nie będzie, nie miałam czasu, zapracowana jezdem, robię sobie na drutach trzy sweterki naraz...widziałam takie ładne w sklepach, więc postanowiłam mieć takie same... :mrgreen: :wink:

O rany możesz sobie zrobić jak ci się podoba jak umiesz fajowo :1luvu: ja nie potrafię a przydał by mi się taki golfik jak to robili kiedyś takie oszukane do góry golf i tylko ze ślinikiem jakby , to dobra rzecz ale cóż zostaje szal :mrgreen: .Za zwierzyniec dobrze że mały ok .....a na bójki obróżka :mrgreen:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw lis 15, 2012 22:59 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

AnnAArczyK pisze:Kocio było dzisiaj na kontroli, dostał jeden zastrzyk i wet pochwalił, że ogonek wygląda dobrze...oczywiście ten ogonek, który się ostał :ryk:

O rany możesz sobie zrobić jak ci się podoba jak umiesz fajowo :1luvu: ja nie potrafię a przydał by mi się taki golfik jak to robili kiedyś takie oszukane do góry golf i tylko ze ślinikiem jakby , to dobra rzecz ale cóż zostaje szal :mrgreen: .Za zwierzyniec dobrze że mały ok .....a na bójki obróżka :mrgreen:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw lis 15, 2012 23:04 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

AnnAArczyK pisze:
jasia0245 pisze:Koteczek jest wyjątkowo żywy, bez ogonka taka samo śliczny. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Moja na DT identyczna jak on ale z ogonkiem też cała czarna Mamba. To wyjątkowy rozrabiak i żarłoczek.
Każdą potrawę zje nawet zupkę - żurek szamała. Dałam jej surowe mięsko to wywnioskowałam jak były "tam gdzieś" wcześniej musiała być walka o zdobycie pożywienia, bo jak jej rzuciłam ona od razu trzymała łapką i szybko warcząc stara się aby to zjeść. Ostrożnie nawet trzeba jej podawać bo jej pazurki mogą utkwić w ręce. Myślałam, że jak Pingwinek znalazł domek to Mamba da mojej rezydentce Sisi spokój, jednak tylko parę godzin był spokój teraz znowu ją gania. Często ma " karniaka" i siedzi w drugim pokoju. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek To Mamba.

Taka ładna kicia i ma karniaczka? :mrgreen:
Moje kociaki też lubią surowe mięsko, tylko każde lubi co innego, Kacper lubi surowe kurczacze piersi, Lunka i Kropka wołowinkę, fakt, codziennie nie dostają, ale jak już dam to zjadają z apetytem :D, natomiast maluchowi daję gotowane....

Obrazek A tutaj Mamba ze swoim bratem Pingwinkiem 1 godz. przed wyjściem kocurka do nowego domku. Jak się razem uwijają aby zakopać dokładnie swój urobek. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw lis 15, 2012 23:34 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

barbarados pisze:Napisałam i mi wcięło . :evil: Mały wygląda jak ryś . :D Sprawdż czy mu pędzelki w uszkach nie rosną :1luvu:

Sprawdziłam, nie rosną, ale dorobimy, kociaka przemalujemy i będzie RYŚ jak nowy :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]