Nawet Frania jest ze mną. A duża przeciwko, jak zwykle. Jak wracała z pracy, to blisko Hali Targowej spotkała głodne koty. Przypadkiem miała przy sobie szalki i trochę im dała, ale uznała, że starczy, bo zaraz będzie tam stać do rana i nie zdąży do naszych bezdomniaków. Podobno idziemy zaraz spać. Miaudobrej nocy Wszystkim. Fasolka
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 . Smakusia odeszła 14.05.2024.
Miau. Dużej znowu uciekła kotka, którą duża z Ciocią próbują złapać. I duża przyszła tak Podobno kotka porwała kawałek mięsa i uciekła. Jutro duża znowu zabierze podbierak w komplecie do klatki. I jeszcze jakiś pan pytał, po co łapać koty, to duża wyjaśniła grzecznie i poszedł. Najgorsze, że podobno zaraz musimy się zbierać na zastrzyk Fasolka raportująca
Byłam u Cioci na zastrzyku. Ale to dziwny gabinet, duża się śmiała, że w takim jeszcze nie byłam. Za drzwiami były koty - to chyba jest ich dom Fasolka
Fasol, trzymamy z dużą kciuki/łapki zaciśniete, żeby te zastrzyki pomogły. Duża mówi, ze jak była mała ( ) to dostawała zastrzyki i że to nie było takie straszne, a zawsze pomagało. Sabcia
Fasolciu, ja to wiem co znaczy brać zastrzyki, od tego nawet w niektórych miejscach nie chce mi rosnąć futerko i mam dziurki jak Ty, tylko ja ich sama nie robię, nie lubię kłujek ale staram się być grzeczna, nie to co Mania, ona nawet chce gryźć Dużą jak ją kujka Buba doświadczona kujkowo