Babcia miała takie, bardzo pozytywnie i pięknie mi się kojarzą

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ametystowaaa pisze:Piękne kwiatyZ tych co tu się pojawiły znałam tylko bratki i pelargonie.
Sądzę, że na południe. Skoro mam po lewej stronie balkonu wschód, a po prawej zachód słońca
EVA2406 pisze:To petunii nie polecam, bo one raczej upałów nie lubią. Brateczki są ok.
Jeśli jest to balkon zaciszny od wiatru, to mogą być surfinie, ale to bardzo pracochłonny kwiat. Częste podlewanie, czyszczenie przekwitniętych kwiatów, nawożenie bardzo częste.
ametystowaaa pisze:chyba jednak zostanę przy bratkach i pelargoniachBędą najłatwiejsze dla mnie w utrzymaniu
Bo ja nigdy ręki do kwiatów nie miałam
![]()
EVA2406 pisze: mogą być surfinie, ale to bardzo pracochłonny kwiat. Częste podlewanie, czyszczenie przekwitniętych kwiatów, nawożenie bardzo częste.
kamari pisze:Myślałam o fiołkach doniczkowych. Takich z mechatymi liśćmi, których nie wolno polewać wodą.
Babcia miała takie, bardzo pozytywnie i pięknie mi się kojarzą
Avian pisze:No to jak Piotruś już nie bezimienny, to chyba muszę się wprosić kiedyś na herbatkę i poznanie faceta![]()
vip pisze:Iza, gratuluje dokocenia.
izka53 pisze:Oj , fakt![]()
Twojego storczyka nadal reanimuję
Zostań tylko przy bratkach. Pelargonie tez trzeba niańczyć
izka53 pisze:A najpiękniej wyglądają wiszące w okrągłej donicy, fioletowo-białe
![]()
izka53 pisze:A w ogóle - dziewczyny kochane - bardzo kciuki będą mi potrzebne, tak najlepiej od poniedziałku , od 14, do kiedy to nie wiem , ale moze i tydzieńI nie napiszę teraz po co , bo zapeszyć nie chcę, ale kciuki , pazurki i wszystkie OLABOGA , bardzo mile widziane będą. Za coś bardzo dla mnie ważnego
kamari pisze:Większość moich kotów nie ma książeczki. To znaczy, ze nie są moje?
ametystowaaa pisze: babciu nie pamiętam żadnych fiołków w doniczkach
izka53 pisze: wstrętne pająki w swoich gniazdach, którym robiłam zdjęcia
kamari pisze:Nie mam książeczek, bo przy moim nabożeństwie do papierków...
kamari pisze:A propos roślin z młodości. Kiedyś w każdym domu był aloes i drzewko szczęścia. Ktoś to pamięta?
izka53 pisze:Ale w ogródku totalna klęska. Wiele tulipanów nie przeżyło nawrotu zimy, znikły cudne hiacynty, nie ma narcyzów, szafirki kiepskie![]()
Lilie zaczynaja wyłązic - zobaczymy , to moja największa kwiatowa miłośc.
izka53 pisze:Aaaaaa i on ciumkaZaczęłam go głaskać, jak juz się ułozył do spanka , a on - po serii fikołków i stawania na głowie - zaczął ugniatać tak klasycznie kołderkę i ciumkac
![]()
![]()
Ciumkającego kota jeszcze nie miałam
Fotki zrobiłam śpiącego ciumkacza, ale siły nie mam na wstawienie, moze jutro.....
ametystowaaa pisze: to co Ci przesłałam te zdjęcia, to jest stokrotka afrykańska.
ametystowaaa pisze: jak podejmę decyzję o kolejnym kocie, to nie będzie to jeden osobnik, lecz dwa.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 65 gości