wspólne życie - wątek optymistyczny nieustająco :-)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 24, 2011 21:43 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny nieustająco :-)))

Dla mnie to wszystko piękne:) Kiedyś sobie chemię studiowałam. Wprawdzie po studiach mało pracowałam w chemii, bo to "wie pani inżynier i baba to nieeee, jakby technik to może bardziej". A ja głupia kiedys uwierzyłam, że "chemia to przyszłość narodu".

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto paź 25, 2011 12:40 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny nieustająco :-)))

pozdrawiam ze słonecznej Warszawy! - rzadko niestety zaglądam, ale myślami jestem nieustannie przy Was :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

bardzo się cieszę z Twojej nowej pracy Mario!!! :piwa: :piwa: :piwa:

tylko teraz pewnie Wam ciasno trochę z całym kocińcem w jednym miejscu...? ale za to jak miło!!!! :D :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto paź 25, 2011 13:38 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny nieustająco :-)))

U nas ciasno, ale w nocy można śmiało wyłączyć kaloryfery :mrgreen:

Jutro rano idę na konkretną rozmowę o pracy, dowiem się dokładnie, gdzie (na jakim stanowisku) będę pracować. Jest mi wszystko jedno, byle była stała pensja :roll:
Jeszcze nigdy tak nie pracowałam, od początku, czyli ponad 20 lat jestem tylko w prywatnej inicjatywie, więc to będzie jakaś...przygoda :mrgreen:
Chcę wam bardzo podziękować za wsparcie i psychiczne i ...finansowe :oops: nie poradziłabym sobie. Normalnie pracuję po kilkanaście godzin na dobę. Teraz...kilka godzin na kilka dni :twisted:
Dzisiaj, po kilku dniach, udało mi się wreszcie skończyć kilka rzeczy :roll:

Kocham robić biżuterię i nigdy nie przestanę jej robić. Ale to ciężka, fizyczna i bardzo precyzyjna praca. I teraz kiedy opadłam z sił i drżą mi ręce... no porażka :(
Dlatego chcę mieć stałą pensję i dłubać w srebrze dodatkowo. No i malować.
Uda się, musi się udać.

Zwłaszcza że mam pomocników

Obrazek

Chłopaniu bardzo mi pomaga, dzielnie pilnuje suwmiarki :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto paź 25, 2011 13:39 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny nieustająco :-)))

Z takim pomocnikiem na pewno się uda :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto paź 25, 2011 13:44 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny nieustająco :-)))

kamari pisze:
Obrazek

Śliczny chłopak :1luvu:

emkamara

Od: Śro sty 19, 2011 17:26

Post » Wto paź 25, 2011 14:01 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny nieustająco :-)))

Chłopaniu jest piękny... i jaki wielki 8O 8O 8O
Jest, jeżeli dobrze pamiętam :roll: bratem Jaśka (albo to ten drugi znaleziony miot, ale wiek podobny). Ale jest trzy razy większy. A jeszcze go nie sterylizowałam. Jak mi pójdzie po sterylce, to będzie z niego większy...piesek :mrgreen:
Pantera w czystym wydaniu :ok: Ktoś reflektuje? szukam mu domu, bo my kolekcjonujemy tylko domowe koty :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto paź 25, 2011 14:53 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny nieustająco :-)))

Bazyliszkowa pisze:Z takim pomocnikiem na pewno się uda :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ogonia

Od: Pon gru 06, 2010 12:46

Post » Wto paź 25, 2011 15:54 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny nieustająco :-)))

Marysiu, życzę, aby ta praca była lekka, łatwa i przyjemna :lol:
A tak serio - aby była :ok: :ok: :ok: :ok:
Ja właśnie wysłałam pierwsze CV, bo pracy jeszcze trzy dni / a raczej noce / :(
Chłopaniu faktycznie wielkie kocurro, jest piękny.
Nikt nie chce czarnego chłopaka z najlepszego na świecie kociego żłobka u kamari :?: 8O :1luvu:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto paź 25, 2011 16:06 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny nieustająco :-)))

emkamara pisze:
kamari pisze:
Obrazek

I zapewne było mu tam wygodnie :mrgreen: . A przynajmniej tak to wygląda... :mrgreen:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Wto paź 25, 2011 16:14 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny nieustająco :-)))

juana pisze:
emkamara pisze:
kamari pisze:
Obrazek

I zapewne było mu tam wygodnie :mrgreen: . A przynajmniej tak to wygląda... :mrgreen:

:mrgreen: Śpi na płytce do lutownia, opiera głowę na "trzeciej ręce" a pod tyłeczkiem, ma cążki :roll: No jak mu może być nie wygodnie :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto paź 25, 2011 16:15 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny nieustająco :-)))

kamari pisze:
juana pisze:
emkamara pisze:
kamari pisze:
Obrazek

:mrgreen: Śpi na płytce do lutownia, opiera głowę na "trzeciej ręce" a pod tyłeczkiem, ma cążki :roll: No jak mu może być nie wygodnie :mrgreen:

jak ja kocham koty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ogonia

Od: Pon gru 06, 2010 12:46

Post » Wto paź 25, 2011 16:27 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny nieustająco :-)))

kamari pisze:Śpi na płytce do lutownia, opiera głowę na "trzeciej ręce" a pod tyłeczkiem, ma cążki

Koty mają cudowną zdolność rozlewania się w wybranym fragmencie rzeczywistości tak, że przybierają jej kształt. Dlatego niemalże wszędzie im wygodnie :mrgreen:

Anna Trojnar

Od: Czw paź 20, 2011 12:19

Post » Wto paź 25, 2011 16:35 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny nieustająco :-)))

izka53 pisze:Marysiu, życzę, aby ta praca była lekka, łatwa i przyjemna :lol:
A tak serio - aby była :ok: :ok: :ok: :ok:
Ja właśnie wysłałam pierwsze CV, bo pracy jeszcze trzy dni / a raczej noce / :(

Cóż, nie ukrywam, że załatwiam sobie pracę po znajomości :oops: Pierwszy raz, więc nie mam wprawy :mrgreen: Ale nie mam wyrzutów sumienia, sytuacja jest kryzysowa, więc wymaga takich działań. A kwalifikacje mam aż za dobre, więc uczelnia nie straci :roll:

Jestem bardzo wdzięczna wszystkim, którzy zaangażowali się w naszą sprawę. Dziękowałam już dziesiątki razy i będę dziękować nieustająco. Wszystkim razem i każdemu z osobna. DZIĘKUJĘ
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto paź 25, 2011 16:37 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny nieustająco :-)))

Anna Trojnar pisze:
kamari pisze:Śpi na płytce do lutownia, opiera głowę na "trzeciej ręce" a pod tyłeczkiem, ma cążki

Koty mają cudowną zdolność rozlewania się w wybranym fragmencie rzeczywistości tak, że przybierają jej kształt. Dlatego niemalże wszędzie im wygodnie :mrgreen:

Mamy dla nich porobione specjalne, mięciutkie spanka, poduszeczki, podkładeczki, miękkie wyściółki... Nie, najlepsze jest najbardziej nieprzystosowane :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto paź 25, 2011 18:24 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny nieustająco :-)))

kamari pisze:Mamy dla nich porobione specjalne, mięciutkie spanka, poduszeczki, podkładeczki, miękkie wyściółki... Nie, najlepsze jest najbardziej nieprzystosowane :mrgreen:

Chodzi chyba jednak o to, że kot musi sam sobie wybrać miejsce ;) Jak np. ten gość tutaj pomiędzy słownikiem a książką:
Obrazek

(Behemot, lat 13,5, jeden siwy wąs :) )

Anna Trojnar

Od: Czw paź 20, 2011 12:19

[poprzednia][następna]