Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Pawełek i Antoś z felv...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 21, 2011 14:33 Re: Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Przemek i Berta pojechali

Dziękujemy za życzenia zdrowia, przydadzą się...

Zatkał nam się Tymek, biedak. Nie dość, że złapał to świństwo, co mi 'łazi' po kotach, to znaczy rzyganko i sranko, to jeszcze się zatkał. Po lekach jest lepiej, na szczęście. Ale jeżdżenie do weta wcale mu się nie podoba. No i czekają go porządne badania w Bielsku, bo w najbliższej okolicy nie ma gdzie zrobić.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro wrz 21, 2011 14:34 Re: Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Przemek i Berta pojechali

:evil:
Hanka też była przytkana ale laktuloza ją przepchała.
Kciuki za wszystkich i mizianki dla Puchatka wielkie...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro wrz 21, 2011 15:19 Re: Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Przemek i Berta pojechali

Napisałam niezbyt precyzyjnie, on nie mógł się wysikać, biedak.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Śro wrz 21, 2011 15:23 Re: Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Przemek i Berta pojechali

Ciągle coś :?
Musi być w końcu lepiej :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw wrz 22, 2011 6:25 Re: Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Przemek i Berta pojechali

anita5 pisze:Dziękujemy za życzenia zdrowia, przydadzą się...

Zatkał nam się Tymek, biedak. Nie dość, że złapał to świństwo, co mi 'łazi' po kotach, to znaczy rzyganko i sranko, to jeszcze się zatkał. Po lekach jest lepiej, na szczęście. Ale jeżdżenie do weta wcale mu się nie podoba. No i czekają go porządne badania w Bielsku, bo w najbliższej okolicy nie ma gdzie zrobić.

spokoju to u Was chyba od dawna nie było :roll: , zawsze coś złego musi sie dziać, no :? :roll:
za Tymka :ok: , za pozostałe koty :ok: , po których łazi to złe, no za całokształt :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw wrz 22, 2011 14:54 Re: Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Przemek i Berta pojechali

Pozdrawiamy i za zdrówko wszystkich kciuki trzymamy :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
I za rozsądne domki :D :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt wrz 23, 2011 17:34 Re: Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Przemek i Berta pojechali

Co u was? troszkę spokojniej?

Bazyliszkowa

Post » Sob wrz 24, 2011 17:59 Re: Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Przemek i Berta pojechali

U nas dobrze, dziękuję.
Upajam się wolnymi dwoma dniami, tak do bólu. :wink: Oczywiście musiałam pomagać w garażu przy aucie i malować płot, ale od biedy można to uznać za formę aerobicu czy czegoś. Poza tym w garnku gotuje się leczo, a Albert zrobił 3 prania, więc źle nie jest.

Koty zadowolone ogólnie, Tymek czuje się lepiej, tylko Albertkowi spuchła nóżka, to znaczy kolanko, i dostaje metacam.

A Puchatek mógłby zamieszkać u mojej bardzo dobrej koleżanki, tylko że ona mieszka w Kanadzie, i tu mamy problem. Miałby się u niej cudownie i bardzo żałuję, że ta adopcja jest niewykonalna. Tak żeśmy sobie rozmawiały...
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Sob wrz 24, 2011 20:07 Re: Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Przemek i Berta pojechali

No i zapomniałam napisać, że wczoraj minęły nam 3 lata od złapania Dorotki.

Obrazek

Dorotka została złapana na jednym z cieszyńskich osiedli (bo żyła na śmietniku) i miała oczywiście znaleźć dom, ale niestety nie oswoiła się nigdy całkiem i dlatego nikt nie zdecydował się na zabranie jej. Ma urodę, prawda? Do tego ma słodki zwyczaj wywalania języczka i gapienia się jak sroka w gnat. Bardzo przyjaźni się z Amiszkiem i gada do niego i grucha. Nas lubi, choć syczy ostrzegawczo, jak się nam zachce ją głaskać - ona nie życzy sobie. Ale cały czas jest blisko z nas i w tym pomieszczeniu, gdzie my. Podczas posiłków potrafi siedzieć obok talerza, wtedy możemy nawet ją dotknąć, troszkę:)
Szczepienia, sterylka, badania krwi to corrida, podawanie ogłupiacza i ogólne szaleństwo. Ale dajemy radę i bardzo lubimy naszą Dorotkę, która przecież już dawno nie jest tymczasem. :D
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie wrz 25, 2011 8:24 Re: Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; 3 lata z Dorotką :)

... Albert zrobił 3 prania...

Dopiero co wstałam, tak s siedzę, czytam... myślę, czytam - dobre! :mrgreen:
A moje darmozjady NIC. Zero pomocy w pracach domowych :|

Kociska mają nową zabawkę: pamiętasz gałązkę topoli? Liście ładnie podeschły, szeleszczą właściwie, gałązka komuśdobrze w pyszczku leży, bo znajduję ja w różnych punktach mieszkania.

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie wrz 25, 2011 8:26 Re: Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; 3 lata z Dorotką :)

Za następne dobre lata z Dorotką :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Post » Nie wrz 25, 2011 9:48 Re: Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; 3 lata z Dorotką :)

EwKo pisze:
... Albert zrobił 3 prania...

Dopiero co wstałam, tak s siedzę, czytam... myślę, czytam - dobre! :mrgreen:
A moje darmozjady NIC. Zero pomocy w pracach domowych :|

Kociska mają nową zabawkę: pamiętasz gałązkę topoli? Liście ładnie podeschły, szeleszczą właściwie, gałązka komuśdobrze w pyszczku leży, bo znajduję ja w różnych punktach mieszkania.

moje też nie chcą pomagać, gorzej, one bałaganią a ja chodzę i sprzątam, świat jest niesprawiedliwy :roll: :wink: :lol:
malutkiego głaska Dorotce posyłam a reszcie dużo buziaczków :1luvu: :1luvu: :1luvu: , ze szczególnym uwzględnieniem Alberta :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie wrz 25, 2011 15:28 Re: Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; 3 lata z Dorotką :)

Mam newsa. Ale to za chwilę.

Najpierw tak: EwKo, pamiętam słynną gałązkę, która z nieba spadła. Czyli robi za zabawkę? :D

Bazyliszkowa, dzięki za życzenia. Dorotka właśnie wyleguje się na balkonie w słońcu.

Mar9, dziękujemy za buziaczki, właśnie się głowię, jak je Albertowi przekazać :wink: , a głaska Dorotce dam, jak mi się uda ją capnąć. Co do pomagania w pracach domowych, to tylko Albert jest dobrym praczem, poza tym jest kicha. Natomiast Yasminka robi świetny masaż pleców, ale to inna branża. 8)

A news? No jakiego ja mogę mieć newsa.
Otóż dziś mieliśmy jechać na wycieczkę dość daleką, ale plany się zmieniły i nieoczekiwanie wylądowaliśmy w Wiśle Jaworniku, na szlaku na Soszów. Zocha bardzo dzielnie szła, zadowolona bardzo. W schronisku zrobiliśmy postój, potem spokojnie schodzimy. Już prawie na samym dole natknęliśmy się na małe kocie nieszczęście. Maleństwo siedziało z zaklejonym ropą noskiem i spuchniętymi oczkami, strasznie biedne. Zawinięte w kocyk przyjechało z nami do domu. Chudzina straszna, kości można policzyć. Kicha i smarka, ale zjadło już sporo saszetki hill'sa (Marylka się podzieliła) i teraz okropnie zadowolone śpi w klatce. Próbowało się myć, bo brudne okropnie. I cały czas mruczy, ugniata i patrzy w oczy. Coś niemożliwego.
Myśmy chyba jednak musieli tam dziś jechać.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie wrz 25, 2011 15:34 Re: Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; 3 lata z Dorotką :)

gratulacje :-) dla Dorotki :-)

i zdrowia dla zagilonego :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie wrz 25, 2011 17:17 Re: Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; 3 lata z Dorotką :)

anita5 pisze:Myśmy chyba jednak musieli tam dziś jechać.

Dokładnie tak! :)
Obrazek
Obrazek

alinka6

Od: Czw lip 09, 2009 21:50

[poprzednia][następna]