Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach, cz. 1

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 24, 2011 19:16 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Sadełko zdrowieje :)

Broszka pisze:Czy ktoś widział w sieci drewniane pojemniki na pieczywo? Szukam, szukam i nic...
I jakieś fajne suszarki: stojące, z wieszakami na kubki i miejscem na sztućce?
Szukam też wiszącego kosza na śmieci montowanego na wewnętrzej stronie drzwiczek od szafki...

Pojemnik na chleb czy taki typowy chlebak?

Bo taki typowy to jest: http://allegro.pl/chlebak-bukowy-maly-p ... 29213.html mają w różnych kolorach
Obrazek

Gochulec

Od: Pon maja 30, 2011 12:49

Post » Czw sie 25, 2011 16:50 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Sadełko zdrowieje :)

Gochulec pisze:
Broszka pisze:Czy ktoś widział w sieci drewniane pojemniki na pieczywo? Szukam, szukam i nic...
I jakieś fajne suszarki: stojące, z wieszakami na kubki i miejscem na sztućce?
Szukam też wiszącego kosza na śmieci montowanego na wewnętrzej stronie drzwiczek od szafki...

Pojemnik na chleb czy taki typowy chlebak?

Bo taki typowy to jest: http://allegro.pl/chlebak-bukowy-maly-p ... 29213.html mają w różnych kolorach

Szukałam na allegro i nie znalazłam 8O
Wielkie dzięki, o taki właśnie mi chodziło :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw sie 25, 2011 16:58 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Sadełko zdrowieje :)

Wiecie co?
Zdałam sobie dziś sprawę że jestem uzależniona od netu :|
Podczas nawałnicy która przeszła dziś nad ranem zerwało nam linię i rano zastałam mrugającą diodę oznaczającą brak netu... Kiedy podczas zgłaszania awarii usłyszałam że jest dużo zgłoszeń i panowie fachowcy zajmą się za ok 48 godzin - normalnie nogi się pode mną ugięły i zrobiło mi się czarno przed oczami ... no jak to - dwa dni bez netu? :roll:
Na szczęście okazało się że dotarli do mojej awarii jeszcze dzisiaj :piwa:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt sie 26, 2011 12:07 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Sadełko zdrowieje :)

Walka w kuchni trwa :wink: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt sie 26, 2011 12:11 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Sadełko zdrowieje :)

Jak ja Ci zazdroszczę tej kuchni :twisted: i tego że żyjesz sobie na wsi, też bym tak chciała, miasto wykańcza :?
Ostatnio edytowano Pt sie 26, 2011 12:15 przez itaka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt sie 26, 2011 12:14 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Sadełko zdrowieje :)

to ja pakuję walizki i się do Ciebie wprowadzam! :mrgreen: :lol:
pozazdrościć! kuchnia piękna! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek...Obrazek .. http://facebook.com/julka75
Obrazek Obrazek Obrazek ...................... Obrazek

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Pt sie 26, 2011 12:21 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Sadełko zdrowieje :)

kuchnia - cudo :1luvu:
moja kuchnia w bloku jest chyba wielkości Twojej wyspy :?
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pt sie 26, 2011 12:24 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Sadełko zdrowieje :)

Mimo wielu przeciwności i trudom życia na takiej wiosce, bardzo bym chciała żyć tu jak długo się da :piwa: W sumie już ładnych kilka lat tu mieszkamy a ja wciąż czuję się jak na wakacjach (wprawdzie często takich survival'owych :wink: )
I nie wyobrażacie sobie jak się cieszę że doczekałam się po tylu latach kuchni z prawdziwego zdarzenia - wcześniej miałam wygospodarowany kąt w pokoju w którym była na początku również np łazienka (tzn kabina prysznicowa w drugim kącie)... teraz w końcu mam normalną łazienkę i (już prawie) kuchnię :ok:

Ale powiem Wam że po podliczeniu kosztów tej kuchni słabo się robi Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt sie 26, 2011 12:34 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Sadełko zdrowieje :)

Koszty, jak twierdzi moja znajoma architekt (powinna się znać, ale to od niej miałam poleconą brygadę remontową spod ciemnej gwiazdy :twisted: ) zwykle zamykają się w okolicy dwa i pół raza kosztów wstępnych szacunkowych, a czas wykonania też coś koło tego (u nas było to bliżej trzy razy tyle... :roll: )
To wszystko z zawiści... :lol: :kotek:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pt sie 26, 2011 12:43 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Sadełko zdrowieje :)

A agroturystkę kiedy otwierasz :oops: Myślę, że sporo chętnych kociarzy będzie.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt sie 26, 2011 12:46 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Sadełko zdrowieje :)

piękna kuchnia! Naprawdę oryginalna....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt sie 26, 2011 14:46 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Sadełko zdrowieje :)

A po wykończeniu i dokładnym posprzątaniu, kuchnia będzie - super. :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Sob sie 27, 2011 9:56 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Sadełko zdrowieje :)

dagmara-olga pisze:piękna kuchnia! Naprawdę oryginalna....

Chcieliśmy żeby kuchnia była tak po wiejsku oryginalna, bo do takiego wnętrza nie pasuje nowoczesny wystrój.
Mam tylko nadzieję że nie wyjdzie nam wieśniacka zamiast wiejska :lol: :lol: :lol:

bagheera pisze:Koszty, jak twierdzi moja znajoma architekt (powinna się znać, ale to od niej miałam poleconą brygadę remontową spod ciemnej gwiazdy :twisted: ) zwykle zamykają się w okolicy dwa i pół raza kosztów wstępnych szacunkowych, a czas wykonania też coś koło tego (u nas było to bliżej trzy razy tyle... :roll: )
To wszystko z zawiści... :lol: :kotek:

No właśnie coś koło tego nam wyjdzie :|

itaka pisze:A agroturystkę kiedy otwierasz :oops: Myślę, że sporo chętnych kociarzy będzie.

Plany mamy żeby w przyszłym roku zacząć właściwy remont pod agroturystykę - remont potężny bo m.in z wymianą dachu (pokoje dla gości planujemy na poddaszu)... Niestety kasy na cały remont mamy dużo dużo za mało i wciąż wahamy się czy go w ogóle zaczynać ... :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Sob sie 27, 2011 11:50 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Sadełko zdrowieje :)

A w jakiej miejscowości mieszkacie?? Może coś z dofinansowania unijnego na agroturystykę można dostać?? :1luvu: :1luvu: :1luvu: :lol: :lol: :lol:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Sob sie 27, 2011 22:48 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Sadełko zdrowieje :)

No własnie... na kotów i Gotów :D
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

[poprzednia][następna]