Conan Barbarzyńca i księżniczka Freya - catstory:-D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 26, 2011 9:15 Re: Conan Barbarzyńca i księżniczka Freya - catstory:-D

napisz mi na pw w wolnej chwili przepis na ten makaron ze szpinakiem ...proszę
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro sty 26, 2011 9:17 Re: Conan Barbarzyńca i księżniczka Freya - catstory:-D

Cześć Słonka! :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sty 26, 2011 9:57 Re: Conan Barbarzyńca i księżniczka Freya - catstory:-D

Cześć Erin :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Śro sty 26, 2011 11:09 Re: Conan Barbarzyńca i księżniczka Freya - catstory:-D

Udało mi sie złapać z aparatem Konana na wspinaczce po rurkach :twisted: zaraz wam pokaże jaki z niego Mowgli :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro sty 26, 2011 11:20 Re: Conan Barbarzyńca i księżniczka Freya - catstory:-D

Konan w wersji dziecko dżungli, czyli nasz udomowiony Mowgli :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro sty 26, 2011 11:22 przez shalom, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro sty 26, 2011 11:21 Re: Conan Barbarzyńca i księżniczka Freya - catstory:-D

Na 6 zdjęciu patrzy z łobuzerskim błyskiem :1luvu:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro sty 26, 2011 11:23 Re: Conan Barbarzyńca i księżniczka Freya - catstory:-D

tak 6-tka jest świetna :)
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro sty 26, 2011 11:26 Re: Conan Barbarzyńca i księżniczka Freya - catstory:-D

Tez mi się podoba, wreszcie mu się światło w oczach nie odbija. Już nie mogę się doczekać drapaka, ależ on będzie miał radochę i zajęcie. Uwielbia się wspinać, a Frejka tylko siedzi i patrzy :lol: ciekawe czy ona w ogóle wejdzie na drapak :roll:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro sty 26, 2011 12:12 Re: Conan Barbarzyńca i księżniczka Freya - catstory:-D

O ja cię 8O
Ja bym już na zawał schodziła :lol:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro sty 26, 2011 12:15 Re: Conan Barbarzyńca i księżniczka Freya - catstory:-D

dobrze mu idzie :mrgreen:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro sty 26, 2011 12:30 Re: Conan Barbarzyńca i księżniczka Freya - catstory:-D

Ale extra! Drapaka jeszcze nie ma, a on już z niego korzysta - spryciarz! :1luvu:

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Śro sty 26, 2011 12:51 Re: Conan Barbarzyńca i księżniczka Freya - catstory:-D

Az strach myśleć co będzie jak powstanie drapak, chyba będę miała małpi gaj :lol: ale przynajmniej chłopak nie będzie się nudził. Teraz wpada na to z rozpędu i zbiega jak po poziomym :lol: W ten weekend H weźmie narzędzia od taty, potem jeszcze kwestia reszty części, jakieś deseczki czy coś takiego i powoli zaczniemy montować.

A zupa marchewkowa się już robi, a jakie zapachy :P
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro sty 26, 2011 13:27 Re: Conan Barbarzyńca i księżniczka Freya - catstory:-D

dawaj przepis na marchewkową bo mam akurat dużo marchwii.
ja mam też smaka na zupę z pieczonych papryk. jest cudowna. gdyby nie to, ze papryki drogie :)
i juz wiem co to akredytacja.
moje koty nie reaguja zbytnio na muzyke. mialam przez dlugi czas przestoj w muzyce, ale od [aru dni jak siedze przy kompie to puszczam sobie jakas muzyczke, mam nawet ulubiona playliste :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Śro sty 26, 2011 13:36 Re: Conan Barbarzyńca i księżniczka Freya - catstory:-D

Już daję przepis bo zupa to istne niebo w gębie :D wyszła mi przepyszna.
A wiec ja robiłam tak(bo są różne wersje, na ostro na słodko, ja zrobiłam pół na pół):
skroiłam jedną cebulkę i zeszkliłam na masełku-ale musi być masełko a nie margaryna albo oliwa bo smak zupełnie inny, w garnku w którym dalej się bedzie zupa gotować. Dwa ziemniaki obrałam, pokroiłam w plastry i dorzuciłam do cebuli, pod przykryciem razem się próżyły. W międzyczasie obrałam i skroiłam 0,5 kg marchwi i pół selera, też wrzuciłam do gara. Wszystko razem trochę się popróżyło. Potem zalałam to 0,5 l bulionu (ja miałam wołowy) czyli akurat jedna kostka. Gotowałam do miękkości. Potem zdjęłam z gazu i blenderem zmiksowałam na krem. Wyszedł mocno gęsty, wiec ponownie gotując na małym ogniu dolałam trochę przegotowanej wody, wymieszałam, teraz zamiast papki zrobiła się zupa krem. Następnie zaprawiłam ją śmietaną 30%, tak na oko, co dało zupie cudny słodkawy i delikatny smak. Potem już według uznania przyprawy: ja dosoliłam, szczypta pieprzu zwykłego, ziołowego i białego, czubryca zielona, świeży czosnek, szczypta chilli, chwilkę jeszcze podgotowałam i teraz stoi i się przegryza. Wieczorkiem pewnie wyjdzie prawdziwy pyszny smak.
Wychodzi chyba akurat na obiad dla dwóch osób, zależy ile kto je :wink: ja podam z groszkiem ptysiowym.
Zakochałam się wtej zupie :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro sty 26, 2011 13:52 Re: Conan Barbarzyńca i księżniczka Freya - catstory:-D

shalom pisze:Już daję przepis bo zupa to istne niebo w gębie :D wyszła mi przepyszna.
A wiec ja robiłam tak(bo są różne wersje, na ostro na słodko, ja zrobiłam pół na pół):
skroiłam jedną cebulkę i zeszkliłam na masełku-ale musi być masełko a nie margaryna albo oliwa bo smak zupełnie inny, w garnku w którym dalej się bedzie zupa gotować. Dwa ziemniaki obrałam, pokroiłam w plastry i dorzuciłam do cebuli, pod przykryciem razem się próżyły. W międzyczasie obrałam i skroiłam 0,5 kg marchwi i pół selera, też wrzuciłam do gara. Wszystko razem trochę się popróżyło. Potem zalałam to 0,5 l bulionu (ja miałam wołowy) czyli akurat jedna kostka. Gotowałam do miękkości. Potem zdjęłam z gazu i blenderem zmiksowałam na krem. Wyszedł mocno gęsty, wiec ponownie gotując na małym ogniu dolałam trochę przegotowanej wody, wymieszałam, teraz zamiast papki zrobiła się zupa krem. Następnie zaprawiłam ją śmietaną 30%, tak na oko, co dało zupie cudny słodkawy i delikatny smak. Potem już według uznania przyprawy: ja dosoliłam, szczypta pieprzu zwykłego, ziołowego i białego, czubryca zielona, świeży czosnek, szczypta chilli, chwilkę jeszcze podgotowałam i teraz stoi i się przegryza. Wieczorkiem pewnie wyjdzie prawdziwy pyszny smak.
Wychodzi chyba akurat na obiad dla dwóch osób, zależy ile kto je :wink: ja podam z groszkiem ptysiowym.
Zakochałam się wtej zupie :D

zrobie jutro :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

[poprzednia][następna]