Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 11, 2011 12:01 Re: Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.s80,83...

Jej ale fantastycznie, ze z Meli taki miziaczek sie zrobił. A jednak ma Szelmowskie geny 8) y mojego Konanka taki się słodziak zrobił że nie nadążam z czułością :lol:

Pod względem urody masz naprawdę wyjątkowe okazy :D
A mina Bisou bezbłędna :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pt mar 11, 2011 12:02 Re: Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.s80,83...

Agor-ia pisze:W. a mi sie dzisiaj Twoje koty snily :ryk: no bez jaj :ryk: nie wiem czemu ani skad, dzisiaj sny mialam zupelnie poplatane :mrgreen:

Oooo :D To ciekawe :D Moje koty najwyraźniej wkradają się w sny różnych ludzi :lol: A pamiętasz co robiły? :ryk:

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Pt mar 11, 2011 12:04 Re: Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.s80,83...

shalom pisze:Jej ale fantastycznie, ze z Meli taki miziaczek sie zrobił. A jednak ma Szelmowskie geny 8) y mojego Konanka taki się słodziak zrobił że nie nadążam z czułością :lol:

Pod względem urody masz naprawdę wyjątkowe okazy :D
A mina Bisou bezbłędna :lol:

Dziękuję :D Nie da się ukryć - trudno uwierzyć, że to są koty z ulicy 8O Moja babcia podejrzewała, że kupiłam Bisou w hodowli we Francji, nie chciała mi uwierzyć, że go zgarnęłam z bruku ;) Teraz chyba już wierzy, bo on taki niecywilizowany... :wink:

Weihaiwej

Post » Pt mar 11, 2011 12:06 Re: Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.s80,83...

Biegaly jak szalone, jakby ktos im motorki zamontowal :ryk:

Na moja Saye tez sie ludzie napatrzec nie moga i jak to moglo byc na dworzu znalezione, slicznotka taka ?
A no mogla ;)

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Pt mar 11, 2011 12:08 Re: Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

Ja mam koty całkiem przeciętne choć wyjątkowe w swej przeciętności, co oczywiste, ale tak na poważnie obserwuję jak pięknięją od dobrego jedzonka :D naprawdę. Odkąd jedzą barfowo to maja zupełnie inną sierść. Wiadomo że gęstsza, lśniąc, w dotyku jak puch, ale też kolory mają ładniejsze, intensywniejsze, żywsze. No i ładne sylwetki dostają. Konan atletyczny samiec i Frejka z kobiecymi krągłościami :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt mar 11, 2011 12:09 Re: Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.s80,83...

Agor-ia pisze:Biegaly jak szalone, jakby ktos im motorki zamontowal :ryk:

To musiały być one! Czyżbyś widziała co wyprawiają o 5 rano? :twisted:

Agor-ia pisze:Na moja Saye tez sie ludzie napatrzec nie moga i jak to moglo byc na dworzu znalezione, slicznotka taka ?
A no mogla ;)

Jak się trochę siedzi w kocich tematach, to nie powinno się dziwić. Takie cuda chodzą bezdomne po ulicy i trafiają do schronisk... 8O

Weihaiwej

Post » Pt mar 11, 2011 12:16 Re: Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

W schronisku sama widzialam z dwie tricolorki takie jak moja Sayuncia, i to mlode bo okolo 2letnie chyba. Niestety - dla nich - troche charakterne i przez to brak chetnych..
Jednak i tak smutna prawda jest taka, ze w schroniskach w wiekszosci sa te "zwykle". W kociarni procz tych dwoch kolorek byly same bure/bure z bialym, pingwinki, czarne, krowki... Niektore w schronie od malucha :( A wiekszosc z tych "przecietnych" az sie tulila do krat jak najmocniej, zeby je poglaskac...

Jesli Twoje koty naprawde maja takie tempo to ja Ci wspolczuje :ryk:

Agor-ia

Post » Pt mar 11, 2011 12:45 Re: Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

To jeszcze zobaczcie jak pięknie bawią się wielkim piórem, które znalazłam ostatnio na spacerze :)
Obrazek

Obrazek

Wszystkie koty są piękne i wyjątkowe - przekonuję się o tym za każdym razem, kiedy trafia do nas kolejny tymczas :) Mela nie jest wyjątkowej urody; można by wręcz powiedzieć, że jest brzydka: krótka, mała, z dużym brzuchem ;) Ale i tak jest piękna i wyjątkowa, każdego dnia staje się piękniejsza :) Jak wczoraj leżała na mnie taka ufna i rozmruczana myślałam o tym, że może ja się nie nadaję do bycia dt... Jak ja mam potem ją oddać, zdradzić? Ychh...

Agor-ia - są :P Szczególnie Cookie i Mia - oni oboje są smukli i szybcy, zwinni i skoczni. Kuki potrafi skoczyć z miejsca na wysokość ok. 130 cm, a w dal z rozbiegu skacze na jakieś 4 m :O Mia też robi takie ewolucje, tylko odpowiednio krótsze. A Bisou i Mela to bardziej koty naziemne :P
Zauważyłam, że między Mią i Melą są mniej więcej takie relacje jak między Kukim i Bizu.
Ostatnio edytowano Pt mar 11, 2011 12:51 przez Weihaiwej, łącznie edytowano 1 raz

Weihaiwej

Post » Pt mar 11, 2011 12:50 Re: Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

Dlatego ja bym nie mogła być DT. A HSB to już w ogóle. Jak on tulił Erwina, gdy kocurek mial temperaturę. On udaje twardziela, a to on pierwszy wymięka. I gdyby od niego zależało, mielibyśmy już 5 kotów :roll:
Zdjęcia piękne :1luvu:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pt mar 11, 2011 12:51 Re: Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

Tylko dawkuj im to pióro, nie zostawiaj 8) my mieliśmy takie samo. Potem zostało brutalnie zamordowane, wygryzione, połamane i generalnie kaplica 8) ale zabawa była przednia :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt mar 11, 2011 12:53 Re: Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

shalom pisze:Tylko dawkuj im to pióro, nie zostawiaj 8) my mieliśmy takie samo. Potem zostało brutalnie zamordowane, wygryzione, połamane i generalnie kaplica 8) ale zabawa była przednia :lol:

O, dobrze mówisz - to już schowałam :) Czy Wasze koty też mają Kocią Czarną Dziurę? Taką, gdzie bezpowrotnie znikają wszystkie zabawki? :twisted:

Moje mają... ale ją odkryłam :P Większość piłeczek i innych znika pod lodówką...

Weihaiwej

Post » Pt mar 11, 2011 12:57 Re: Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

U nas mówimy na to Trójkąt Bermudzki :twisted: Jeszcze nie zlokalizowaliśmy :roll:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pt mar 11, 2011 13:07 Re: Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

My ostatnio odkryliśmy co się dzieje z naszymi pałeczkami do uszu że ich tyle się zużywa jakby cała duża rodzina mieszkała. Otóż kotki, a głównie Frejka bardzo to lubią i zbierają do własnych celów. I tydzień temu znaleźliśmy dosłownie pół paczuszki takich patyczków wciśniętych daleko pod łóżko 8) poza tym giną tam też myszki itp. A Konan jeszcze lubi chować w miejsca nietypowe tak żeby nikt mu nie zabrał :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt mar 11, 2011 13:18 Re: Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

Wei0 koty na zdjęciach po prostu cudowne- najpiękniejsze jak Bizutek gryzie kwiatka. X też podgryza moje dniowokobiece tulipany, ale wiecie co sie wczoraj stalo??!!
Wracam do domu, ide do sypialni, gdzie koty mają transporterki położone, korzystaja z nich cały czas jako "domki" a tam patrzę jeden z tulipanów leży w transporterze. Transporter nalezy do Bombi(ona w nim lubi spać)- czyżby kot X poszedł na zaloty z tulipankiem?(to on ma zapędy gryzienia kwiatków, więc Bombi nie podejrzewam) Taki gentelmen mi rośnie :1luvu: :1luvu:
Mamy czarną dziurę - ale co lepsze- ona zmienia miejsce. dla niepoznaki. Do teraz niektórych zabawek nie potrafimy odszukac.
Wygłasuniaj wszystkie ślicznotki ode mnie. Bo nie mogę się napatrzeć :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Pt mar 11, 2011 13:20 Re: Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

Oj tak, jest taka kocia dziura i pojecia nie mam, gdzie ona jest...

A koty male i krotkie fajne sa :D

Agor-ia

[poprzednia][następna]