Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle) - goście, goście

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 16, 2010 17:12 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle) - goście, goście

No proszę, dajesz radę :ok:

Ważenie ma jeden dodatkowy plus - oswajasz maluchy od początku z ręką człowieka, mają szanse byc proludzkie i milutkie :D (chyba, żeby nie, w końcu nie wiadomo, kto był ojcem :twisted: )

Potrzebujesz czegoś tak w ogóle?
(poduchy i kocyki pewnie mają zapewniane na bieżąco ? :mrgreen: )
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt lip 16, 2010 17:41 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle) - goście, goście

Co w Zabersikowie? 8)
Ach, goście! Jacy fajni! :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lip 16, 2010 18:40 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle) - goście, goście

prawdziwa dama z mamusi jest :D no to teraz zajmujcie sie mna i moimi malymi a ja was obdarze laskawym wzrokiem i bede mila 8)
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt lip 16, 2010 22:16 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle) - goście, goście

Wieści z frontu + foty

Kredka swobodnie wychodzi z klatki jak tylko ją otwieramy i idzie ochłodzić się na parkiecie (niestety, nie mamy w pokoju płytek). Dała się wyczesać (mam dla niej jej własną szczotkę, ten sam rodzaj, co dla moich - taką szeroką, masującą, moje ją kochają, wręcz nadstawiają się do czesania). Kredka po czesaniu wygląda całkiem, całkiem. Oczywiście jest wyliniała i jej sierść pozostawia jeszcze dużo do życzenia (zwłaszcza ogon - chudy taki, szczurzy, obłysiały), ale jest już zdecydowanie ładniejsza. Małe ejbry jedzą i śpią.
Wyszłam dziś na ploty, TŻ został na posterunku i... przekonał się na własnej skórze jaki "górnik" nam się trafił - kredka (dziś już zdecydowanie silniejsza, niż wczoraj) jak zaczęła zakopywać kupiszona, żwirek był WSZĘDZIE. Zawaliła dwunastometrowy pokój Cats Bestem. W klatce - Sajgon, maluchy w żwirkowej zaspie. Całe szczęście TŻ stanął na wysokości zadania i osobiście (włącznie z przesuwaniem rodzinki i wytrzepaniem WSZYSTKICH podkładów, ręcznika,umyciem misek - wszędzie było pełno żwirku) wysprzątał klatkę.
Jutro jedziemy kupować toy-toy-a. :mrgreen: Nie ma innej opcji, bo Kredka nas wszystkich zasypie :ryk:

Obrazek Obrazek
Obrazek
a tak się Kredka relaksuje pod nadzorem Obrazek
i jeszcze kluchy (wiem, niewyraźne, ale w sumie fajne, to zostawiłam)
Obrazek

Avian - na razie (odpukać) przełamałam pierwszy strach i (dzięki, nie ukrywajmy) dużej współpracy Pani Kredki, udaje nam się wszystko ogarniać.

mośku - masz 100 % racji :ryk:

ale wiecie co, wydaje mi się, że Kredkę musiało coś złego spotkać przy śmietniku (może właśnie tam ją wyrzucono, albo już sama nie wiem co), bo boi się odgłosów "śmietnikowych" (odgłosu otwierania i zamykania klapy, odgłosu wyrzucanych worków). Samochód (w tym śmieciarka) nie robi na niej wrażenia, ale nie daj Boże jak ktoś wyrzuca śmieci - cała w strachu. :(
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt lip 16, 2010 22:18 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle) - goście, goście

O rany, widzę słodziaczki!!! :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lip 16, 2010 22:28 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle) - goście, goście

ale slicznosci :1luvu: :1luvu:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pt lip 16, 2010 22:33 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle) - goście, goście

kalair pisze:O rany, widzę słodziaczki!!! :1luvu: :1luvu:

Ja wiem, czy słodziaczki? Ejbry małe i obżarte. 8)
Majka zdecydowanie jest obżarta i bardziej "kumata". Rysio, niestety, zapowiada się na typowego faceta - wolno myślący histeryk z lekko zwichrowanym kierunkowskazem (Matko! zanim on trafi do cycucha, ile on się nakręci, nawierci :roll: )
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Pt lip 16, 2010 22:41 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle) - goście, goście

A nie możesz kocicy dać pokoju do dyspozycji? Z otwartą klatką? I kuwetą poza nią? No bo kryta kuweta chyba nie wlezie do klatki a i z niej wykopać ślicznie można.

Edit: mozna też wstawić kuwetę w klatce w karton z wyciętym otworem, taką "kryta kuwetę własnej roboty". Można też zrobić posłanko w kartonie z wysokimi brzegami - nie zasypie malych.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt lip 16, 2010 22:51 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle) - goście, goście

zabers, jak dajesz małemu na imię Rysio, to nigdy nie spodziewaj się orkanu intelektu, bo to imię determinuje osobowość kota już na starcie :twisted: :mrgreen:
w podpisie: opiekunka "Rysia myślącego inaczej"

cała rodzinka jest urocza 8)
Ostatnio edytowano Pt lip 16, 2010 22:52 przez Anja, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Pt lip 16, 2010 22:52 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle) - goście, goście

MariaD pisze:A nie możesz kocicy dać pokoju do dyspozycji? Z otwartą klatką? I kuwetą poza nią? No bo kryta kuweta chyba nie wlezie do klatki a i z niej wykopać ślicznie można.

Mogę,ale się trochę boję. Pomyślimy jutro z TŻ-em, bo mam jeden taki kącik, gdzie mogłaby zatargać małe (muszę go w takim razie jakoś zabezpieczyć.
Kryta kuweta wejdzie spokojnie - sprawdzaliśmy. :mrgreen:
MariaD pisze:Edit: mozna też wstawić kuwetę w klatce w karton z wyciętym otworem, taką "kryta kuwetę własnej roboty". Można też zrobić posłanko w kartonie z wysokimi brzegami - nie zasypie malych.

Dzięki za radę. Będziemy kombinować (choć jak znam tŻ-a, będzie za "full wypasem" - z naszymi pokemonami też tak robi :lol: ).

aaa, z najnowszych obserwacji -
1. Kredka ładnie pije
2. kupiszon był wielki i modelowy.

zabers

Post » Pt lip 16, 2010 22:55 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle) - goście, goście

Anja pisze:zabers, jak dajesz małemu na imię Rysio, to nigdy nie spodziewaj się orakanu intelektu, to imię determinuje osobowość kota już na stracie :twisted: :mrgreen:

Imiona klusek nie są przypadkowe. Ponieważ właściciele lecznicy bardzo mi pomogli (między innymi z klatką), strucle mają imiona po "wujkach". Majka - to nazwisko jednego, Ryszard - imię drugiego. :lol:

Dzięki. Robimy co możemy.

zabers

Post » Pt lip 16, 2010 23:15 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle) - goście, goście

Sliczna rodzinka, a Kredka jest przepiekna! :)

Pamietajac zamierzchle doswiadczenia wlasne, lepiej odpocznijcie sobie na zapas teraz, zanim kociaki nie urosna i nie zaczna sie wszedzie roić 8)

Czy cwiczycie juz chodzenie suwne z nieodrywaniem stop od podlogi? (a moze juz macie przecwiczone i opanowane z Pokemonami?)
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Pt lip 16, 2010 23:18 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle) - goście, goście

Birfanka pisze:Czy cwiczycie juz chodzenie suwne z nieodrywaniem stop od podlogi? (a moze juz macie przecwiczone i opanowane z Pokemonami?)

Trochę z Kulką ,ale to było dawno i nieprawda.

zabers

Post » Sob lip 17, 2010 0:44 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle) - goście, goście

Matko jedyna !!!-wśród nocnej ciszy takie wieści czytam,ze aż wierzyć się nie chce!-Zabersik babciusią został!-i na Ciebie Olcia kolej przyszła-taka karma,każdą z nas to spotyka!-Ty się ciesz babo,że nie znalazłaś maleńtasów bez mateńki!
Kluski maleńkie,ale zobaczysz jakie są słodkie ,jak sie rozwijają,to doświadczenia,które niesamowicie wiążą !
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob lip 17, 2010 1:00 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle) - goście, goście

zabers pisze:
Anja pisze:zabers, jak dajesz małemu na imię Rysio, to nigdy nie spodziewaj się orakanu intelektu, to imię determinuje osobowość kota już na stracie :twisted: :mrgreen:

Imiona klusek nie są przypadkowe. Ponieważ właściciele lecznicy bardzo mi pomogli (między innymi z klatką), strucle mają imiona po "wujkach". Majka - to nazwisko jednego, Ryszard - imię drugiego. :lol:

Dzięki. Robimy co możemy.

To daj Ryśkowi Starczewski w skrócie Star :ryk:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

[poprzednia][następna]