Amberka szylkretowa Lady[`],Rudiś[`] Szejna,James,Shilla

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 02, 2012 19:06 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

dzięks. udostępniłam już :ok:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Sob kwi 07, 2012 15:54 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Obrazek

WESOŁYCH ŚWIĄT!!!
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Sob kwi 07, 2012 15:55 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

pojechałaś, Asia :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro kwi 18, 2012 20:19 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

ledwo swój własny wątek znalazłam :oops: łanie obciach
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pt kwi 20, 2012 22:40 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Joanna KA pisze:ledwo swój własny wątek znalazłam :oops: łanie obciach

obciach, obciach :twisted: i fotek kotecków brak :twisted:

Asiu, Ty i tak jesteś lepsza ode mnie, bo ja swój wątek "prowadzę" już piąty rok, a jestem dopiero na 68 stronie :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Sob kwi 21, 2012 19:45 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

ja to nawet sobie pomyślałam kiedyś żeby za dużo nie pisać, coby się wątek nie skończył... taka jestem z nim emocjonalnie związana :oops:

a teraz specjalnie dla Cioci Zuzi od Rudisia :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zdjęcia jakieś szałowe nie są, ale na szybko były robione :wink:
Rudiś pierwszy raz wyszedł sam do ogródka. kiedyś jak go wyniosłam, to był bardzo przestraszony, więc żeby go nie stresować więcej tego nie robiłam. a dzisiaj chłopak wziął i sam wyszedł... w sensie, że pod kontrolą, a nie to że balkon sobie otwarty i koty chodzą gdzie chcą... nie, nie, nie - takie rzeczy się u nas nie wyprawiają. chociaż w przypadku Rudisia, to nie ma większego strachu, bo on jest z tych kotów co nie skaczą zbyt wysoko, więc w ogródku może chodzić na luzaka :ok: pod bacznym okiem Dużej :wink:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Sob kwi 21, 2012 22:00 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Piękny Rudiś :love: :love: :love: ale grubcio z niego się zrobił po tej zimie :love: :love: :love:

Jak go wyniosłaś pierwszy raz na zewnątrz i po takim długim czasie zobaczył znowu trawę, to biedaczek pewnie się przestraszył, że znowu go bezdomność czeka.

A dzisiaj chłopak znowu się na odwagę zdobył, tak jak wtedy kiedy mnie się pokazał i grzbiecik nadstawił do głaskania po długim okresie kamuflażu. Teraz też pomyślał sobie pewnie, że może tak źle nie będzie i że go na tym ogródku na zawsze nie zostawią :wink:
Ale on chyba jednak raczej domatorem jest i woli domowe pielesze niż trawkę w ogródku, co to mu bezdomność przypomina. Jest tak, Asiu? Bo pamiętam, jaki on był szczęśliwy w mieszkaniu, jak go przyniosłam. Jeszcze tak szczęśliwego kota z tego, że jest w domu nie widziałam :wink:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon kwi 23, 2012 17:09 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Tak Wiesiu, masz 100% racji, Rudolfino to typowy domowo-nakolanowy kot. No i rzecz jasna nakołdrowy :wink: śpi ze mną właściwie cały czas. oczywiście próbuje spać na mnie, ale go "wypraszam", więc kładzie się na kołdrze obok mnie, także mam ciepełko w plecy :D
w dzień natomiast "zdradza" mnie z Shillą-Lilianą, z którą to często i gęsto śpi w jednym koszyku.
Liliana natomiast ciągle nie może się zdecydować, którego z chłopaków wybrać :mrgreen: i raz ją widzę w objęciach z Rudisiem, a za parę chwil już tarmosi się z Jamesem. James nie jest obojętny na jej wdzięki, bo najpierw ją trochę pogania, a później wylizuje jej łepetynkę :1luvu:
jeżeli chodzi o Szejnusię-maupusię, to sytuacja jest taka "różna". raz jak tylko zobaczy Shillę-Lilianę, to z piorunami w oczach goni ją po całej chałupie... ostatnio jednak zauważyłam, że to Shilla goniła Szejnę 8O oczywiście była to raczej forma zaczepki, a nie agresja, aczkolwiek wprawiło mnie to w duże zdumienie...
James i Szejna - ciągłe pole walki... to już się chyba nigdy nie zmieni :roll:

ostatnio znowu było siiii... pod schodami. już kiedyś też tam było napaprane...
najgorsze jest to, że ciągle nie mam 100% pewności czy to Szejna... :?

a tak w ogóle, to wracam od maja do fabryki... ciekawe jak koty to zniosą. ja na samą myśl mam - delikatnie rzecz ujmując - mieszane uczucia
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pon kwi 23, 2012 17:18 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Była jakaś reakcja na ogłoszenia Shilli?
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon kwi 23, 2012 17:27 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Aleba pisze:Była jakaś reakcja na ogłoszenia Shilli?

no żeby Ci nie skłamać, to telefonów było do tej pory "ZERO" :(
tak sobie pomyślałam, żeby do tych ogłoszeń dodać może mojego maila, bo chyba nie podałam.
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Wto kwi 24, 2012 22:31 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Asiu, a do jakiej Ty fabryki idziesz? :ryk: A Młody gdzie, do żłobka, przedszkola czy do babci?

Kotami się nie przejmuj, dadzą sobie radę :D będą spać jak mopsy jak im się Duża po chałupie nie będzie kręcić :ryk:

To kiedy do tej fabryki pierwszy dzień idziesz, coby kciuki za Ciebie potrzymać :ok: po majówce?
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro kwi 25, 2012 7:16 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

do fabryki papierologicznej :wink: znaczy się będę przekładać "papierki"
a wracam już 2 maja :roll: moje chłopaczyska jadą na majówkę, a ja będę pracować i z kotami urzędować... żeby chociaż była w miarę ładna pogoda, bo inaczej jak nic wpadnę w depresję :wink:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Czw kwi 26, 2012 20:40 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Eee no, z kotami w depresję nie wpadniesz przecież :D będą Ci umilać powroty z tej fabryki, czekać będą z utęsknieniem :ryk:

Dobrze że mamy te nasze milusińskie, bo jak człowiek wytarmosi takie futerko albo futerko się na człowieku położy, to od razu wszystkie troski idą precz :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt kwi 27, 2012 11:57 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

eeeeee no Mama do pracy wraca :ok:
a z kim będzie zostawał Oli?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt kwi 27, 2012 21:10 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

wraca, wraca... i jakaś zdołowana jednak jest tym faktem :?
w ogóle się nie denerwuję pracą, tylko tym jak ja to wszystko ogarnę... dżizas
Oli będzie jeździł na Radogoszcz do babci, która będzie go prowadzać (na początku) na 2-3 h do przedszkola.
a jak się chłopakowi spodoba, to będzie się przedszkolował dłużej.
naprawdę jestem pełna podziwu dla matek, które mają więcej niż jedno dziecko, prowadzają je do przedszkola, szkoły, idą do pracy na 8 h, wracają do domu, gdzie piorą, gotują, sprzątają i coś tam jeszcze... i ciągle jeszcze mają siłę... ja na samą myśl o tym co mnie czeka, czuję że nie wyrabiam :(
chyba jednak dopada mnie deprecha :?

a w kocich relacjach jakieś zmiany, bo Shilla-Liliana w dalszym ciągu "gania" Szejnusię-maupusię 8O
a Szejnusia-maupusia przestała terroryzować Shillę 8O 8O 8O
ale póki co odpukam w niemalowane i splunę trzy razy przez lewe ramię, żeby im się znowu nie pozmieniało :wink:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

[poprzednia][następna]