DO ZAMKNIĘCIA>Tanie Dranie Reaktywacja. Nastała Obamka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 17, 2009 12:58

Basta, żadnych więcej zboczonych skojarzeń :twisted: Mózg mi w te upały przegrzało :roll: :oops:

Dzisiaj dopiero zawitałam do roboty: musiałam rano jechać do Sądu do KRK po świadectwo niekaralności do nowej pracy. Wbrew wszelkim pozorom (doszły do mnie albowiem jakiś czas temu pogłoski, jakobym miała mordercze zapędy względem niewinnych niemowląt i nie tylko :wink: ) uzyskałam takowe bez najmniejszego problemu po uiszczeniu opłaty skarbowej w wysokości 50 pln - hurra, nie jestem kryminalistką :dance: :dance2:

W Sądzie przy bramce wejściowej dosyć nachalnie usiłował mnie poderwać jeden z ochroniarzy, na oko ZNACZNIE ode mnie starszy. Zaczęło się od puszki z colą light, skończyło na próbie zaproszenia do knajpy na moje ulubione czerwone wino. Nic z tego :twisted:
Ręce mi opadają. Najpierw omamił mnie zawodowy łajdak chirurg-specjalista :twisted: , niedługo potem próbował swoich sił (na szczęście bezskutecznie!) burakowaty broker milioner posiadający młodą, ładną i zadbaną żonę oraz kochaną córeczkę :roll:, teraz spodobałam się ochroniarzowi w wieku mojego ojca :roll: ...
Gdybym nie bała się z kimkolwiek związać, być może 'zainwestowałabym' w mojego kolegę Piotrusia, o którym już Wam wspominałam: kochany z niego chłopak... Ale boję się i próbować nie będę, nie mam zamiaru krzywdzić ani fajnego, uczciwego faceta, ani ponownie narażać na ewentualne następne atrakcje swojej własnej pokręconej psychiki. To ostatnie lekarskie indywiduum oduczyło mnie ufania mężczyznom chyba na bardzo bardzo długo :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt lip 17, 2009 13:07

Wielbłądzio pisze:musiałam rano jechać do Sądu do KRK po świadectwo niekaralności do nowej pracy

Zaraz tam idę :D

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pt lip 17, 2009 13:20

seidhee pisze:
Wielbłądzio pisze:musiałam rano jechać do Sądu do KRK po świadectwo niekaralności do nowej pracy

Zaraz tam idę :D

Też Ci potrzebne? Czy może tam pracujesz :wink: ?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt lip 17, 2009 14:00

Jak zapewne wiecie, ubóstwiam sikające marmurki :twisted: ... I w związku z tym jeden na stanie to dla mnie stanowczo za mało...
Wobec powyższego: w niedzielę mam zamiar przywieźć sobie z Białobrzeskiej sikającego marmurka nr 2 :roll:
Na tymczas tylko oczywiście.
Ale zawsze.

Oto Obamka...: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=46 ... t=#4689480

Wielbłądzio

Post » Pt lip 17, 2009 16:15

Piękna :love:
Ja jakoś wcześniej nie miałam przekonania do marmurków. Dopiero teraz, jak mam jednego małego "na żywo", to stwierdzam, że takie umaszczenie bardzo mi się podoba.

Kurczę, właściwie to kiedyś - w epoce przedchlorowej - nie przepadałam też za pingwinami. A zanim trafiła do mnie cudna Vanilka, w poważaniu miałam trikolory... Boję się brać do domu "nowe" umaszczenia, coby się w następnych nie zakochać :strach:
Bo więcej rezydentów NIE będzie.
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Pt lip 17, 2009 16:44

TAK TAK behemotko, zgadza się, marmurki są przepiękne, przemądre, przemiłe i w ogóle !!! Chcesz może parkę :smokin: ?

Wielbłądzio

Post » Pt lip 17, 2009 16:51

Wielbłądzio pisze:TAK TAK behemotko, zgadza się, marmurki są przepiękne, przemądre, przemiłe i w ogóle !!! Chcesz może parkę :smokin: ?

Mogę się wymienić 8)
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Pt lip 17, 2009 16:53

Na kogo :roll: :strach: ?

Wielbłądzio

Post » Pt lip 17, 2009 17:01

A to już będzie niespodzianka :mrgreen:
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Pt lip 17, 2009 17:22

Hmm, a może po prostu sprawiedliwa wymiana 2 na 2? Weźmiesz ode mnie parkę marmurowych olewaczy, a ja od Ciebie parkę (stołecznych zresztą z rodowodu :wink: ) urodziwych kretynów? Piopluniowi byłoby raźniej w stadzie, gdyby miał takich kolegów :wink:

Wielbłądzio

Post » Pt lip 17, 2009 17:53

Well... Raz oglądacze przyszli zastanowić się nad Kulką i chcieli adoptować Bulwę. Nie dałam.
Potem kumpel koniecznie chciał Błyska. Nawet w komplecie z Bulwikiem. Też nie dałam.

Do trzech razy sztuka? :smokin:
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Pt lip 17, 2009 19:37

ło mamuśku szalona kobieto :lol:
ale z Basieńki to się nacieszyć nie mogę :D

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pt lip 17, 2009 22:04

gratulacje dla Baśki :)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob lip 18, 2009 4:50

Obrazek :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob lip 18, 2009 19:51

Pojechała :D
Przylepa z niej straszna, do obcych tak samo jak do nieobcych, więc wydaje mi się, że wujek z rodziną będą z Zarazy :wink: zadowoleni...
No a ja jadę jutro na Białobrzeską po Obamkę...
Mam nadzieję, że sprawa jej sikania po kątach to tylko legenda i pretekst do pozbycia się kociny z domu :roll: , podobnie jak było w zeszłym roku z moją tymczasową Różyczką, która to robiła kupę na kuchenny stół. Otóż przez pół roku po adopcji wszystko było OK, cud miód ultramaryna, zachwyt... Aż tu nagle pewnego dnia, w samym środku sezonu urlopowego, okazało się, że Rózinka 'ma' takie paskudne przyzwyczajenia :twisted: W dodatku musiałam ją przyjąć z powrotem już-teraz-zaraz, tego samego dnia, bo babsztyl groził mi wywiezieniem biduli do schroniska :roll: Pewnie następnego dnia wyjeżdżali już na wakacje :twisted:

Gorąco. Pół dnia musiałam przeleżeć w łóżku, bo moje zakichane serce znów postanowiło mi o sobie przypomnieć: od samego rana waliło w takim tempie, że mało nie wysiadłam :roll: Ech, powinnam wreszcie zacząć coś z tym robić...

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]